ФОТО. ВІДЕО. Фінал із префіксом…

30.03.2024 - 22:40

У завершальному матчі Зимової першості Закарпаття-2024 за драматичного перебігу спортивних подій на полі «Севлюш» із Виноградова здолав «Сокіл» (Холмківська ТГ) із рахунком 3:2.

Трагіфеєричний початок, неймовірний камбек «Сокола» й не менш трудова переможна крапка «Севлюша» та 5 голів на двох кубкових претендентів… Це якщо коротко про фінальний поєдинок Зимової першості-2024. А якщо додати без окулярів видних зарядженості гравців обох команд на перемогу та відповідного атакувального запалу з обох боків, які буквально озонатором пронизували всю футбольну виставу за чудової погоди, то виходить справжня спортивна сага…

До поєдинку в командах готувалися з певними втратами. Зокрема, виноградівцям не могли допомогти Артур Дорі та Валентин Великий (хоч і значився в запасі). А в «Сокола» мало того, що не розраховували на Едуарда Готру, Юрія Каганця, то ще й на передматчевому тренуванні зазнав ушкодження Іван Повхан, якого тут же довелося замінити на Миколу Джанду, а в першому таймі потягнув м’яз ноги Роман Шафоростов і замість нього теж вимушено з’явився Іван Корпош. Звичайно, перетасування основи додали головного болю «Соколу». А тут ще й такий суперник, як «Севлюш», котрий, природно, грав першим номером…

Утім, обидва колективи покладалися на атакувальні дії. І якщо, до прикладу, у «Севлюша» міг до перерви забивати Юрій Чонка, то в «Сокола» мав момент Ерік Івашко. Утім, на старті все ж повели виноградівці. Одну з атак ефективно завершив Адріан Пуканич. Зрештою, 1:0 на перепочинок, хоч, повторюся, біля обох воріт не раз виникало гаряче. І якби більше точності при завершенні ударів, рахунок збільшитися як в один, так і в інший бік.

У другому таймі ситуація кардинально не змінилася. Знову м’яч пріоритетно контролював «Севлюш», але й «Сокіл» не відсиджувався в захисті. Так, могли відзначитися Валентин Павлик та Ерік Івашко, але їм буквально не вистачило мікроскопної точності. Утім, і Михайло Чедрик чудово пробивав, коли шкіряний просвистів біля хрестовини…

А в підсумку маестро Адріан Пуканич знову сказав своє бомбардирське слово, і виноградівці повели 2:0. Могло здатися, що в команди з Холмківської територіальної громади за такого рахунку не виникне вже жодного не те що шансу, а напівшансу на порятунок. Та де там! «Сокіл» зусиллями Едгарда Русина настільки розправив атакувальні крила, що вистачило буквально кількох хвилин, аби здійснити камбек та запалити яскравий вогонь рівноваги. У повітрі сонце заблищало нечуваною інтригою. Проте останнє слово виявилося за «Севлюшем». Зіграний і досвідчений, чинний чемпіон краю та Зимової першості провів потужну багатоходову комбінацію, яку результативно завершив Михайло Чедрик.

Часу лишалося небагато, однак «Сокіл» усе ж мав чудову нагоду ще раз відновити рівновагу й відповідно перевести двобій у серію пенальті. Утім, виноградівці у «валідольному» матчі першого в цьому році турніру таки відстояли титул переможця. До речі, минулоріч так само 3:2 переграли й «Тячів».

Отож, підсумовуючи сказане: фінал вийшов із префіксом «супер». За 7 років для виноградівців це п’ята перемога в Зимовій першості. Переписує свою спортивну історію й ФК «Сокіл»: він не просто став фіналістом ЗП й загалом її відкриттям, а разом із «Севлюшем» продемонстрував видовищну гру.

Матч віншувала традиційна церемонія нагородження. У ній узяли участь голова ЗАФ Іван Дуран, його перший заступник Мирослав Щербей, заступник Віктор Качур, секретар Холмківської ТГ Богдан Адамчук. Зокрема, відзначили делегата матчу Матвія Бобаля, суддівську бригаду в складі Ростислава Молнара, Сергія Рущака та Юрія Чучвича, президентів клубів Томаша Кучерявку («Сокіл») та Івана Матрунича («Севлюш»), тренерів Івана Крису («Сокіл») і Адріана Пуканича («Севлюш»), кращого бомбардира Зимової першості знову ж Адріана Пуканича («Севлюш»), кращих гравців поєдинку Едгарда Русина («Сокіл») та Юрія Чонку («Севлюш»). Крім того, Ігор Мельников від Закарпатського обласного центру підготовки населення до національного спротиву вручив грамоту президентові ФК «Сокіл» Томашу Кучерявці за надану допомогу.

Фотосесія та слова вдячності ЗСУ завершили те, що справедливо потрібно назвати святом футболу…

Фінал Зимової першості Закарпаття-2024

ФК «Севлюш» (Виноградів) – ФК «Сокіл» (Холмківська ТГ) – 3:2 (1:0)

30 березня. Ужгород. Стадіон «Авангард». Штучне поле.

Голи: Едгард Русин, 72, 76 – Адріан Пуканич, 10, 70; Михайло Чедрик, 85.

Арбітр: Ростислав Молнар (Ужгород).

Асистенти арбітра: Сергій Рущак, Юрій Чучвич (обидва – Ужгород).

Делегат ЗАФ: Матвій Бобаль (Ужгород).

Попередження: Владислав Сидоренко, 70; Євген Русин, 80 – Іван Корпош, 36; Роберт Товт, 90+1.

«Севлюш»: Владислав Сидоренко, Іван Веждел, Василь Куделко, Руслан Гогерчак, Антон Береш (Михайло Керечан, 76), Євген Русин, Юрій Чонка (Юрій Мірошниченко, 87), Адріан Пуканич, Михайло Реплюк, Сергій Яцкулинець (Богдан Котляр, 76), Михайло Чедрик.

Тренер: Адріан Пуканич.

«Сокіл»: Віталій Фанта, Мирослав Скрип (Олександр Яхимець, 87), Едгард Русин, Микита Кузьмін, Ерік Івашко, Роберт Товт, Роман Шафоростов (Іван Корпош, 33), Едуард Дзьоба (Іван Скунзяк, 80), Валентин Павлик, Ярослав Ільков, Іван Повхан (Микола Джанда; заміна перед грою).

Тренер: Іван Криса.

Володимир ТАРАСЮК, ЗАФ

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.