Огляд матчів. Благодійний турнір – Зимова першість Закарпаття. 5 тур

10.03.2024 - 21:33

В останньому груповому турі без несподіванок не обійшлося.

Суперництво до останніх хвилин, безкомпромісні поєдинки, сенсаційні результати, – далеко не все чим запам’яталися сьогоднішні матчі. Оглядаємо…

Група А

№13. ФК «Зірка» (Лінці) – СДЮСШОР (Ужгород) – 2:3

Голи: Мирослав Волошин, 3; Євген Матринець, 31 – Іван Калинич, 38; Богдан Грицан, 56; Даніель Феєр, 74.

Попередження: Мирослав Волошин, 45.

Швидкий гол та потім розвинутий успіх дещо заколихали «Зірку». Це призвело до того, що її суперник спочатку скоротив відставання в рахунку, а після перерви, зберігши хороші фізичні кондиції, таки зумів переламати хід поєдинку й здобув вольову перемогу.

№14. ФК «Перечин» – ФК СХІ (Ужгород) – 0:7

Голи: Василь Цигак, 20; Ярослав Караман, 54, 57; Назар Попович, 62, 63; Дмитро Кузнецов, 67; Василь Симочко, 76.

Попередження: Юрій Продан, 37 – Дмитро Кузнецов, 51; Олександр Постемський, 55.

До перерви перечинці доволі успішно стримували атаки одного з незаперечних лідерів групи. А ось у другому таймі, пропустивши за 13 хвилин 5 голів, команда, що називається посипалася. Тож закономірна перемога СХІ.

№15. ФК «Лідер» (Сторожниця) – ФК «Будівельник» (Ужгород) – 1:5

Голи: Євген Лукіяник, 23 (автогол), Юрій Мешко, 53; Руслан Голубєв, 64; Євген Савко, 75, 87; Мар’ян Січка, 78.

Попередження: Ярослав Кучин, 31; Отар Іосава, 89 – Богдан Куклишин, 31; Максим Гопко, 32; Мар’ян Січка, 58; Олег Пацкан, 89.

«Будівельник» довів свою перевагу з урахуванням вищого рівня майстерності. Утім, до перерви «Лідер» удало захищався. Більше того, навіть здобув проміжну перемогу завдяки автоголу суперника. Та після перепочинку представник вищої ліги не залишив шансів суперникові…

Група Б

№24. ФК «Бужора» – ФК «Зірка-SPAR» (Лінці Середнянської селищної ради) – 0:3

Голи: Олександр Гузинець, 14, 30+, 66.

Попередження: Артем Молнар, 29 – Дмитро Іванов, 41; Владислав Бабков, 50.

Незважаючи на рахунок, по матчу не скажеш, що це була гра в одні ворота. До перерви обидві команди мали шанси відзначитися. Зокрема, бужорці зі штрафних. Та свої можливості не реалізували. А ось «Зірка-SPAR» на контратаках завдяки молодим швидкісним гравцям свого досягла.

Після перерви іршавці старалися відігратися. Та десь фізично забракло сил, а відновити їх при значній кількості травмованих і відповідно короткій лаві запасних усе ж видавалося проблематично. Отож як тільки колектив із Середнянської селищної громади відзначився втретє, представникові Хустщини вже важко було щось кардинально змінити в зустрічі.

№45. ФК «Сокіл» (Холмківська ТГ) – ФК «Мукачево» – 3:2

Голи: Іван Скунзяк, 54; Едуард Готра, 83, 86 – Віктор Балаж, 47; Василь Росул, 88 (обидва – «Мукачево»).

Попередження: Олександр Кузьма, 36; Василь Росул, 84.

З одного боку, десь відчувається, що мукачівці із запізненням приєналися до турніру, а «Сокіл» значно підсилив свій склад. Та притому всьому матч видався безкомпромісним і дві кращі команди минулорічної першості видали хорошу й коректну гру.

Що цікаво, до перерви голів не було. А ось у другому таймі результативними видалися початок і кінцівка «сорокап’ятихвилинки». Перемогла команда із Холмківської територіальної громади, реалізувавши більше створених моментів і вкотре продемонструвавши вміння ефективно діяти саме наприкінці поєдинку.

№25. СК «Тячів» – ФК «Медея» (Оноківська ТГ) – 5:4

Голи: Михайло Лозинець, 1, 12, 39; Андрій Мерцин, 72, 76+ – Василь Беца, 8, 70; Іван Ковач, 28; Віталій Медведєв, 83.

Попередження: Вадим Селещук, 87 – Андрій Мерцин, 77; Іван Качур, 87.

Саме такого матчу від команд очікували: безкомпромісного й результативного. Утім, навряд чи можна було передбачити в грі аж 9 голів і доволі несподіваний початок із трьома забитими м’ячами.

До перерви суперники видали рівну й коректну гру. А загалом «Медея» весь час була в ролі того, хто наздоганяє.

У другому таймі у представника Ужгородщини після травми вийшов Юрій Славік. Та коротка лава запасних, максимальна сконцентрованість тячівців на атаці воріт суперника все ж зробили свою справу – у захопливому поєдинку перемогли райцентрівці.

Група В

№38. «Вільхівці» – СК «Марамуреш» (Солотвинська ТГ) – 3:0

Зустріч відбулася в четвер, отож інші учасники групи вже могли брати до уваги цей результат.

№39. ФК «Іза» – ФК «Вишково» – 0:7

Голи: Дмитро Жуков, 26; Арман Апіан, 28, 88; Степан-Сергій Демедюк, 36; Даніел Барна, 48, 58, 74.

Попередження: Михайло Деяк, 54; Богдан Дзямко, 60 (обидва – «Іза»).

Можна, звичайно, сказати, що в матчі й рідні стіни допомагають. Та все ж «Вишково» доволі сенсаційно з неймовірно розгромним рахунком переграло суперника.

Щоправда, в «Ізи» був шанс, аби зародити інтригу. Та на 30 хвилині Василь Орос не реалізував пенальті. Притому Ярослав Гайович двічі нейтралізував небезпеку – і після удару з позначки, і коли суперник намагався зіграти на добиванні. А в подальшому вишківці тільки нарощували свою перевагу…

№40. ФК «Зірка» (Онок) – ФК «Севлюш» (Виноградів) – 2:6

Голи: Олександр Доманич, 50+; Рудольф Петер, 52 – Євген Русин, 14+; Сергій Яцкулинець, 17; Артур Дорі, 24; Адріан Пуканич, 62, 84; Михайло Чедрик, 72.

Попередження: Ярослав Свищо, 10; Юрій Яцкулинець, 53 (обидва – «Зірка»).

Команди зіграли у відкритий футбол, наслідком якого стала велика кількість голів. Виноградівці на перший тайм вийшли напівдругим складом. Утім, це не завадило «Севлюшу» відзначитися до перерви трьома голами. Та після перепочинку «Зірка» ледь не зробила сенсацію – швидко реалізувала два моменти (один – із позначки). Утім, із виходом на заміну Михайлів Реплюка та Чедрика й Адріана Пуканича номінальні гості, а фактично господарі невдовзі зняли будь-які питання про можливого переможця.

Із першої групи до наступного раунду змагань цілком прогнозовано потрапили незаперечні лідери – СХІ та «Будівельник», які набрали однакову кількість очок. Слід також відзначити колектив СДЮСШОР, який відсутність досвіду перед старшими суперниками компенсував завзяттям та бажанням досягти результату.

Представники другої групи делегували до чвертьфіналу «Тячів», «Медею» і кращу третю команду турніру «Сокіл». Це була неймовірно складна група з безкомпромісним суперництвом її представників. І якщо «Тячів» і «Медея» як призери минулорічного чемпіонату десь закономірно пробилися далі, то «Сокіл» заслуговує особливого визнання. Цей колектив зумів продемонструвати гру на рівні вищої ліги. Тож і заслужена путівка на продовження суперництва.

Третя група назвала своїх делегатів – «Севлюш», «Вільхівці» і ще одну кращу третю команду Зимової першості «Зірку». Якщо перші два колективи як чемпіон і ексчемпіон області цілком прогнозовано стали учасниками наступного раунду змагань, то вихід із групи футбольної дружини Онока – цілковита несподіванка. Утім, тут неабияк «підсобив» «Марамуреш». Що ж, буває і таке.

Отже, виходячи зі здобутків у групах та на основі жеребкування утворено пари чвертьфіналу. 17 березня між собою зустрінуться:

Гра №1. ФК СХІ (Ужгород) – ФК «Сокіл» (Холмківська ТГ)

Гра №2. ФК «Севлюш» (Виноградів) – ФК «Будівельник» (Ужгород)

Гра №3. СК «Тячів» – ФК «Зірка» (Онок)

Гра №4. ФК «Вільхівці» – ФК «Медея» (Оноківська ТГ)

24 березня поєдинки 1/2 фіналу. Без сумніву, що нас очікуватимуть знову цікаві матчі.

Володимир ТАРАСЮК, ЗАФ

Фото Олексій МАТРУНИЧ, ФК «Севлюш» (Виноградів)

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.