Огляд матчів. Благодійний турнір – Зимова першість Закарпаття. 3 тур

25.02.2024 - 20:45

Політ «Сокола», ще більша сенсація «Марамуреша» і не тільки….

Група А

ФК СХІ (Ужгород) – СДЮСШОР (Ужгород) – 4:0

Голи: Віталій Геці, 46; Микита Непецков, 64; Олександр Постемський, 88 – Дмитро Товстолуг, 57.

Попередження: Юрій Озимок, 10; Віталій Геці, 59 – Ігор Перич, 57.

Зустрічалися дві молоді амбітні команди. І якщо ще до перерви гра була більш-менш рівною, то в другому таймі стало зрозуміло, що тільки диво може врятувати СДЮШОРівців від поразки. Але дива не сталося. Часті втрати м’яча, настирливість в атаці суперника при ефективних замінах дали свої наслідки. Та, мабуть обидва колективи мають бути задоволеними: один переміг, а інший набув важливого ігрового досвіду в протистоянні із серйозним візаві.

ФК «Зірка» (Лінці) – ФК «Будівельник» (Ужгород) – 0:3

Голи: Руслан Зінаков, 4+, 70; Богдан Куклишин, 80;

Попередження: Ігор Кузь, 18; Руслан Зінаков, 43 (обидва – «Будівельник»).

Команди продемонстрували хороший футбол. Номінальні господарі мали моменти до перерви, щоб не поступатися після пропущеного з пенальті м’яча. Зокрема, вихід сам-на сам, як до речі, і в другому таймі. Та все ж «Будівельник» у статусі представника чемпіонату впевнено здолав свого суперника, хоч обидва колективи дійсно старалися працювати на результат.

ФК «Перечин» – ФК «Лідер» (Сторожниця) – 0:3

Голи: Ярослав Гапак, 8, 45; Андрій Шовш, 37.

Попередження: Максим Черних, 83 («Лідер»).

Попри те, що діяли дві рівні за класом команди, одна з них видала результативний перший тайм і в доволі дисциплінованому матчі перемогла. «Лідерові» вдалася результативна атака на початку «сорокап’ятихвилинки» та дві – у її кінці. Особливо номінальні гості вдало використовували швидкість.

У перечинців був ще цілий тайм, аби відігратися, тим паче, що сторожницька команда збавила оберти. М’яч навіть влучав у поперечину, та все ж після перерви – без голів.

Група Б

ФК «Сокіл» (Холмківська ТГ) – ФК «Медея» (Оноківська ТГ) – 2:2

Голи: Роман Шафоростов, 58; Едгард Русин, 85+ – Юліан Козуб, 23; Максим Лютнянський, 87+.

Попередження: Олександр Семків, 36; Володимир Лисаченко, 40 – Микола Джанда, 33; Ярослав Ільков, 87.

Надзвичайно цікава гра, яка точно веж засвідчила: «Соколу» час грати у вищій лізі. Команда чудово діяла, особливо виділяючись у контролі м’яча. Звісно, і «Медея» показувала футбольні зуби. Та все ж на 55 хвилині Віталій Медведєв не реалізував пенальті (мимо). Утім, кінцівка поєдинку видалася більш ніж драматичною. Мало того, що наприкінці зустрічі суперники швидко обмінялися пенальті, перевернувши все з ніг на голову, то ще й сталося прикре ігрове зіткнення соколівця Івана Повхана та медеївця Юрія Славіка. Довелося навіть залучати швидку. Бажаємо обом гравцям якомога швидше відійти від травм.

ФК «Бужора» (Іршава) – СК «Тячів» – 2:4

Голи: Віталій Хайнас, 5; Віктор Трачук, 90 – Михайло Лозинець, 14, 67; Андрій Мерцин, 42, 65.

Попередження: Роланд Шольц, 12; Андрій Русин, 86.

Доволі рівну гру можна було спостерігати в першому таймі, хоч наприкінці його тячівці зуміли вийти вперед. А після перепочинку за рахунок кращих фізичних кондицій, зокрема уведення свіжих сил, номінальні гості ще двічі відзначилися. І хоч останнє слово було все ж за «Бужорою», та в цілому – доволі результативна перемога команди Павла Оржеховського.

ФК «Зірка-SPAR» (Лінці Середнянської селищної ради) – ФК «Мукачево» – 3:0

Голи: Руслан Фомін, 3; Владислав Бабков, 33, 41.

Попередження: Адріан Мігалко, 10 («Зірка- SPAR»).

Правильно обрати тактику й досягти результату. Це про вищеназваний матч. Мукачівці більше володіли м’ячем, але до перерви їхній суперник відмінно діяв на контратаках. А в другому таймі «Зірка-SPAR» діяла, відштовхуючись від результату й не даючи візаві досягти бажаного.

Група В

СК «Вільхівці» – ФК «Вишково» – 3:0

Голи: Кирило Тимошенко, 12; Олександр Маркевич, 47; Назар Хрієнко, 50.

Попередження: Максим Кучеренко, 1; Едуард Фінченко, 80 – Михайло Попович, 13; Валерій Цуперяк, 18; Мирослав Мацола, 22; Роберт Пилип, 80.

У першому таймі вишківці стримували натиск суперника, але все ж у дебюті пропустили м’яч. А ось одразу після перерви «Вільхівці» ще двічі відзначилися й зняли питання переможця, здолавши господарів на класі.

ФК «Зірка» (Онок) – ФК «Іза» – 5:2

Голи: Крістіан Решко, 8+; Степан Сігеті, 27; Рудольф Петер, 38, 75; Юрій Цібеленко, 71 – Олександр Грицькевич, 21; Степан Холод, 28.

Попередження: Юрій Бабич, 29; Ерік Химинець, 90+1 – Богдан Дзямко, 8; Нікіта Богданов, 47; Василь Ковач, 50; Михайло Деяк, 88.

У першому таймі команди діяли нарівні, хоч із реалізацією більше пощастило «Зірці». А після перерви молоді футболісти з Онока фізично переграли суперника й досягли більш ніж комфортного виграшу.

ФК «Севлюш» (Виноградів) – СК «Марамуреш» (Солотвинська ТГ) – 0:4

Голи: Володимир Гончаров, 3; Іван Овсянніков, 20; Дмитро Проскура, 33, 59.

Попередження: Руслан Гогерчак, 29; Валентин Великий, 37 – Іван Цуркан, 22; Владислав Брусенцев, 71.

Сенсація? Та ще й яка! Однак вона сталася. І невипадково. Адже чотири голи так просто чемпіонові не забивають. Утім, могло б усе скластися й інакше, якби в першому таймі свої моменти реалізували Адріан Пуканич та Юрій Чонка. А так швидкий гол «Марамуреша», удалі тактичні дії представника Тячівщини з використанням контратакувальної гри дали свій результат. Не слід забувати й того, що «Севлюш» значно пізніше розпочав підготовку до сезону за команду із Солотвинської територіальної громади, яка, до того ж, у своєму складі має молодих прудких гравців. Зрештою, і 0:4 психологічно тиснули на виноградівців – вони вже не змогли зібратися в один кулак…

Отже… Тур видався яскравим за результатами. Маємо і несподіванки, які засвідчили: ще рано виводити переможців груп. До того ж команди від туру до туру набирають форми; побільшало ігрової дисципліни, про що засвідчила в цілому менша кількість карток. Сподіваємося, 4 тур нас теж не залишить без справжніх футбольних емоцій. Головне – щоб без травм.

Володимир ТАРАСЮК, ЗАФ

Фото Олексій МАТРУНИЧ, ФК «Севлюш» (Виноградів)

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.