Благодійний турнір – Зимова першість. Огляд матчів 2 туру

18.02.2024 - 22:06

Маємо безкомпромісні матчі, сенсаційні результати, реалізовані та нереалізовані пенальті, вилучення, хорошу результативність, зокрема в компенсований арбітром час…

Другий тур Зимової першості теж не залишив уболівальників команд без емоцій. Були і виграші з поразками, і нічиї, і багато чого ще… Оглядаємо!

Група А

СДЮСШОР (Ужгород) – ФК «Перечин» – 1:3

Голи: Даніель Феєр, 9+ – Олександр Ганчак, 34; Вадим Чекета, 42; Іван Кофель, 81.

Попередження: Даніель Феєр, 12 – Віталій Рогач, 16; Ігор Мегела, 52; Іван Кофель, 55; Ростислав Жолтанич, 84.

Вилучення: Богдан Скрипник, 33 (за позбавлення команди суперника очевидної гольової можливості).

У цьому матчі, можливо, усе склалося б інакше, але на те й футбол буває непередбачуваним… СДЮСШОРівці на старті добре діяли, відкрили за допомогою 11-метрового пенальті. Але… Ще до перерви все перевернулося для них із ніг на голову. Вилучення в команді тут же призвело до взяття її воріт суперником. Невдовзі «Перечин» знову реалізував більшість. А в другому таймі остаточно закріпив успіх.

ФК «Лідер» (Сторожниця) – ФК «Зірка» (Лінці) – 1:1

Голи: Отар Іосава, 87 – Ростислав Фрінцко, 78

Попередження: Максим Грачов, 12; Отар Іосава, 79; Даніель Іванчик, 5 – Юрій Коштура, 86; Микола Муранський, 89.

На перший погляд могло скластися враження, що одна команда діяла гостріше, а інша більше створила моментів. Але в цілому це був матч рівних за класом команд. Рахунок тому підтвердженням. «Лінці-Зірка» першими відкрили лік голам у зустрічі зусиллями футболіста, котрий вийшов на заміну. Але наприкінці зустрічі «Лідер» завдяки теж ефективній ротації встановив паритет. До фінального свистка 1:1 так і не змінилися.

ФК «Будівельник» (Ужгород) – ФК СХІ (Ужгород) – 1:1

Голи: Руслан Зінаков, 56+ – Андрій Кецук, 89.

Попередження: Юрій Мешко, 24; Руслан Зінаков, 53; Михайло Трухан, 77 – Ярослав Караман, 25; Василь Цигак, 73; Яромир Лобода (головний тренер), 90.

Вилучення: Мар’ян Січка, 88 (за зрив очевидної гольової можливості) – Ярослав Караман, 28 (друге попередження).

Матч видався цікавим, безкомпромісним, динамічним. За фактом – справжнє ужгородське дербі. Обидві команди заслуговували найкращих слів. Це притому, що будівельники зберегли минулорічну основу (із додаванням буквально двох виконавців), а колектив СХІ постав у вигляді вихованців 2006 (і навіть 2007!) років народження місцевих футбольних шкіл.

До перерви молодші більше володіли м’ячем, активно діяли в нападі, використовуючи основний свій козир – швидкість. Але це не свідчення фізичної слабкості «Будівельника». Таким був його тактичний задум: віддати ініціативу суперникові, а на контратаках (до речі, хороших) спробувати досягти свого. Та в основному зусилля нападників або не підкріплювала достатня точність ударів, або руйнувала лінія захисту візаві. Отож на перерву колективи пішли за рахунку 0:0.

У другому таймі, хоч суперники продовжили діяти на швидкостях, почерк гри дещо змінився. Він власне почав змінюватися ще в першій «сорокап’ятихвилинці», коли за кілька хвилин у СХІ визріло (завдяки жовтим карткам) вилучення. Зрозуміло, що «Будівельник» прагнув реалізувати більшість. І був дуже близьким до цього. Адже після перепочинку спочатку відзначився з пенальті. Відтак в одній з атак міг подвоїти результат, проте номінальних гостей підстрахувала поперечина.

Наче все йшло до мінімальної перемоги досвідченішого колективу. Та обидві команди продовжили діяти на зустрічних курсах. Особливо своєю холоднокровністю вразили юні представники СХІ. Вони не опускали рук (чи радше ніг!), до останнього шукали свого шансу. І за хвилину до завершення основного часу Андрій Кецук майстерно «парашутом» опустив м’яч за спину воротаря суперника. А в компенсований час узагалі можна було виграти, та номінальні гості не скористалися штрафним із дуже вигідної гольової позиції. Отож доволі закономірна, але від того не менш яскрава нічия 1:1.

Група Б

ФК «Медея» (Оноківська ТГ) – ФК «Зірка-SPAR» (Лінці Середнянської селищної ради) – 2:0

Голи: Юліан Козуб, 80; Віталій Медведєв, 90+1+.

Попередження: Деян Пеца, 34; Адріан Мігалко, 90 (обидва – «Зірка-SPAR»).

Перемога з розряду «на класі». Утім, «Зірка-SPAR» дала справжній бій срібному призерові минулорічного чемпіонату. Як наслідок, лише наприкінці зустрічі «Медея» таки досягла свого. Спочатку метрів із 16 хороший удар вийшов у Юліана Козуба, а в компенсований арбітром час Віталій Медведєв із пенальті остаточно зняв питання переможця в поєдинку.

ФК «Бужора» (Іршава) – ФК «Мукачево» – 1:1

Голи: Артем Молнар, 38+ – Володимир Бабич, 90+2+.

Попередження: Василь Зан, 26; Іван Бандурович, 44; Артем Молнар, 90+2 – Ростислав Гуледза, 31; Вадим Мельник, 32; Євген Машіка, 60; Віктор Савчинець, 90.

Вилучення: Євген Машіка, 62 (друге попередження).

«Мукачево» із запізненням долучилося до учасників Зимової першості. Однак це аж ніяк не позначилося на ігровому духові команди. Чемпіон першості нарівні діяв із вищим за класом суперником. Долю ж поєдинку, у якому обидва претенденти на перемогу заслуговували її, визначали пенальті. По одному разу їх реалізували і «Мукачево», і «Бужора». Іршавці, до речі, ближчими були до перемоги. Однак на 72 хвилині Михайло Кучінка не реалізував ще одне пенальті, тоді як Володимир Бабич своїм шансом у компенсований арбітром час скористався. Слід також додати, що проти вищого за класом суперника була коротка лава запасних команди – одного з травмованих гравців фактично не було вже ким замінювати…

СК «Тячів» – ФК «Сокіл» (Холмківська ТГ) – 1:2

Голи: Олександ Пакош, 64+ – Іван Повхан, 78; Едгард Русин, 88+.

Попередження: Василь Манжос, 6; Ігор Кладов, 80; Олександр Антошин, 88 – Едуард Дзьоба, 5; Едгард Русин, 44; Роман Шафоростов, 48; Іван Повхан, 78; Ерік Івашко, 81.

І в цьому матчі долю поєдинку значною мірою визначали пенальті. Та все ж не менш визначальним фактором стала й загалом краща реалізація моментів «Соколом». Він і в стартовій грі проти вищолігівського колективу діяв злагоджено. А тепер у матчі з призером чемпіонату ще й зумів досягти виграшного результату. Притому здобув вольову (десь навіть сенсаційну, хоч від того не менш вартісну) перемогу наприкінці зустрічі. Зокрема, завдяки 11-метровому. Програючи, команда із Холмківської територіальної громади спочатку зрівняла рахунок із гри, а коли ось-ось мав прозвучати фінальний свисток, устигла вийти вперед. У тячівців часу врятувати поєдинок фактично вже не було…

Група В

ФК «Вишково» – ФК «Севлюш» (Виноградів) – 2:7

Голи: Михайло Попович, 9; Дмитро Жуков, 90 – Юрій Чонка, 7, 57; Валентин Великий, 20; Адріан Пуканич, 44, 52, 90+3; Артур Дорі, 50.

Попередження: Валентин Великий, 43; Михайло Реплюк, 67; Руслан Гогерчак, 85 (усі – «Севлюш»).

«Севлюш» продовжує грати у свою переможну гру. Цього разу його міць відчуло «Вишково». Гості швидко відкрили рахунок, але, як не дивно, господарі так само без затягувань його зрівняли. Та все ж рівень виконавців у чемпіона вищий. Це він продемонстрував у подальшому. Невипадково хет-трик оформив тренер-гравець Адріан Пуканич, а дубль – Юрій Чонка. Водночас слід зауважити, що як одна команда, так і інша, змагалися до кінця. Отож голи в компенсований арбітром час – цілком логічні.

ФК «Іза» – СК «Вільхівці» – 0:6

Голи: Кирило Тимошенко, 33; Олександр Глагола, 37, 40; Владислав Лісовенко, 45; Максим Минайленко, 49+; Едуард Фінченко, 81.

Попередження: Даниїл Вапняр, 27; Іван Куцин, 85 (обидва – «Вільхівці»).

Команда «Вільхівці» розгромно перемогла на класі. Хоч ще на початку зустрічі в «Ізи» був хороший шанс, та пас Павла Кривки не вдалося довести до завершального удару. А ось колектив із Тячівщини голами відзначався на різні смаки. Двічі Олександр Глагола, один раз Кирило Тимошенко реалізовували виходи сам-на сам, Едуард Фінченко майстерно розібрався в штрафній. Притому разом із Максимом Минайленком вийшов на заміну. А останній ще й продемонстрував уміння реалізовувати удари з позначки. Своє бомбардирське слово сказав і Владислав Лісовенко…

А щодо «Ізи», яка пропустила у двох зустрічах 16 голів… То не слід посипати команду попелом. По-перше, вона ще не готова функціонально – тільки входить у сезон. По-друге, уже порівняно з першою грою із «Севлюшем» помітним є прогрес. А по-третє, якщо так далі піде, то представник Хустщини взагалі зможе позмагатися за призові місця в першості.

СК «Марамуреш» (Солотвинська ТГ) – ФК «Зірка» (Онок) – 3:0

Голи: Владислав Брусенцев, 7, 37; Іван Боднарук, 51.

Попередження: Владислав Брусенцев, 44 – Ярослав Свищо, 34; Ерік Химинець, 50; Олександр Доманич, 86.

«Марамуреш» зробив у грі те, що й мав зробити – переміг завдяки вищому рівню майстерності своїх футболістів. Притому вже на початку зустрічі відкрив рахунок, а далі тільки його зміцнював у кожному з таймів. «Зірка», природно, як новачок поки набирається досвіду. І такі матчі саме потрібні, щоб досягти в подальшому і кращого фізичного рівня, і більшої командної взаємодії.

У кожного може скластися своє враження про гру тієї чи іншої команди. Але в будь-якому разі не слід забувати: не всі учасники Зимової першості вийшли на однаковий рівень, а лише поступово з кожним проведеним матчем набирають кондицій відповідно до плану підготовки. Тому це теж може слугувати причиною тих чи інших результатів. Водночас у ряді випадків уже бачимо, що основа деяких клубів сформована. Потрібно тільки покращувати виконавський індивідуальний рівень та командну взаємодію. А це означає, що турнір набуватиме дедалі більше конкурентних рис.

Володимир ТАРАСЮК, ЗАФ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.