Проєкт Положення Зимової першості Закарпаття з футболу 2024 року

19.01.2024 - 15:18

Як ми раніше повідомляли, 11 лютого стартує традиційний турнір під егідою ЗАФ – Зимова першість Закарпаття з футболу серед аматорських команд 2024 року.

До уваги учасників змагань проєкт Положення проведення благодійного турніру, який буде затверджений на найближчому засіданні Виконкому ЗАФ.

1. МЕТА І ЗАВДАННЯ

  • Метою благодійного турніру – зимової першості Закарпаття з футболу серед аматорських команд є популяризація та підвищення престижу аматорського футболу в Закарпатті, забезпечення необхідного рівня майстерності футболістів на основі вдосконалення змагань з футболу.

Основними завданнями змагань є:

  • благодійна допомога воїнам ЗСУ;
  • сприяння подальшому розвитку аматорського футболу в Закарпатті;
  • створення комфортних та безпечних умов для учасників змагань.

2. СТРОКИ І МІСЦЯ ПРОВЕДЕННЯ ЗМАГАНЬ

  • Змагання проводяться у лютому-березні 2024 року на стадіонах Закарпаття.
  • Змагання проводяться без глядачів.
  • Змагання проводяться за принципами «Чесної гри» згідно із календарем змагань, затвердженого Виконавчим комітетом Громадської спілки «Закарпатська асоціація футболу» (надалі – ГС ЗАФ).
  • Проєкт календаря змагань, розроблений Комітетом із проведення змагань ЗАФ (далі – КзПЗ ЗАФ), надається Виконавчому комітету ЗАФ для затвердження в установленому статутними нормами порядку.
  • Календар складається після жеребкування, що проводиться перед початком змагань.
  • Матчі проводяться на футбольних полях зі штучним покриттям стадіонів Закарпаття.
  • Змагання проводяться у групах за територіальним принципом та у відповідності до заходів безпеки проведення змагань з футболу.
  • Стадіони, де проходитимуть матчі чемпіонату, мають бути попередньо перевірені і допущені військовими адміністраціями за територіальною приналежністю. Список стадіонів затверджується Комітетом із проведення змагань ЗАФ. У разі виникнення форс-мажорних обставин, дозволено проведення матчів на резервних стадіонах, де можливе проведення зазначених заходів за попереднім погодженням із уповноваженими органами.

3. ОРГАНІЗАЦІЯ ТА КЕРІВНИЦТВО ПРОВЕДЕННЯМ ЗМАГАНЬ

  • Загальне керівництво проведенням змагань здійснюється ЗАФ.
  • Безпосередня організація та проведення змагань покладається на КзПЗ ЗАФ.
  • Стосунки учасників, їхні права та обов’язки з питань, що не обумовлені цим Положенням, регулюються регламентом змагань ГС ЗАФ.

4. ЗАЯВКОВІ ДОКУМЕНТИ

  1. До друкованого у двох примірниках встановленої форми заявкового листа команди вноситься не більше 6 (шести) прізвищ офіційних представників команди та не більше 25 (двадцять п’ять) прізвищ футболістів команди. Футболісти 2008 р.н., яким не виповнилось 16 років у день проведення змагань, допускаються до змагань за умовою надання особистої заяви, заяви батьків та індивідуальної медичної довідки про допуск до змагань з футболу серед дорослих команд.
  2. У заявковому листі Клуб обов’язково визначає особу, відповідальну за організацію заходів по забезпеченню безпеки при проведенні футбольних матчів в умовах воєнного стану.
  3. У разі, якщо клуб дозаявляє до складу команди більше 25 (двадцять п’ять) гравців, клуб повинен відзаявити «зайвих» футболістів.
  4. Заявковий лист команди підписується керівником Клубу (керівником організації, установи, яку представляє команда), головним тренером команди, спортивним лікарем (обов’язкова персональна печатка лікаря), головою районної (міської) асоціації футболу. Підписи засвідчуються печатками відповідних установ.
  5. Заявка команд проводиться згідно з графіком, затвердженим КзПЗ ЗАФ.
  6. Разом із заявковим листом до ЗАФ подаються:
  • копія платіжного доручення про сплату благодійного грошового внеску на допомогу ЗСУ та сплату за арбітраж матчів;
  • дані про юридичну адресу та банківські реквізити Клубу, адресу стадіону (вказати номери телефонів, електронну адресу);
  • довідка про керівний склад Клубу (вказати ПІП, дату народження, номери телефонів, електронну адресу);
  • історична довідка Клубу на одному аркуші;
  • дві кольорові фотокартки паспортного розміру кожного футболіста та керівників клубу взірця поточного року;
  • загальне кольорове фото команди в ігровій формі (розміром 18х24 см) взірця поточного року;
  • копії документів, що підтверджують особу (паспорт, ID карта або закордонний паспорт).
  1. Клуб, який не подав заявкову документацію відповідно до вимог ст. 4, до змагань не допускається.
  2. Клуб, який має заборгованість перед ЗАФ, до заявки не допускається.
  3. Не дозволяється заявка футболістів щодо яких є заборгованість із виплат штрафів за попередній сезон (незалежно від того, за яку команду виступали ці футболісти).
  4. ЗАФ, забезпечуючи прозорий реєстр складів команд, розміщує їх на офіційному сайті (www.zaf.org.ua).
  5. Футболістам, у яких є професійний контракт, заборонено брати участь у змаганнях аматорських команд Закарпатської області.

11.1. Дозволяється професійним командам Закарпаття брати участь на першому етапі Зимової першості (групові змагання) «поза конкурсом».

  1. Футболіст може бути одночасно зареєстрований тільки в одному клубі.
  2. Футболістам із числа внутрішньо переміщених осіб дозволено брати участь у змаганнях під егідою ЗАФ тільки із довідкою про реєстрацію у місцевій територіальній громаді та довідкою про облік у військкомісаріаті.

5. ПЕРЕХОДИ ФУТБОЛІСТІВ

5.1. Статус футболіста-аматора.

  1. Футболісти, які беруть участь у змаганнях під егідою ЗАФ, мають статус футболіста-аматора.
  2. Аматором є футболіст, який не одержує винагороди, крім компенсації фактичних витрат, пов’язаних з його діяльністю у футболі. Допускається компенсація витрат на харчування, проїзд і розміщення під час змагань, на екіпірування, страхування і підготовку.

5.2. Переходи футболістів.

5.2.1. Переходи та дозаявка під час турніру дозволяється тільки протягом першого етапу змагань. Як виняток дозволяється дозаявляти воротаря, якщо у команді всі заявлені воротарі не можуть продовжувати участь у першості. Футболіст протягом Зимової першості може перейти в іншу команду тільки один раз.

5.2.2. Перехід футболіста з команди в команду оформлюється за згодою трьох сторін. Для цього футболіст пише заяву на перехід, і погоджує її підписом президента клубу, який його відпускає.

5.2.3. Клуб, який дозаявляє футболіста, повинен подати дозаявковий аркуш.

5.2.4. Якщо клуб відмовляється відпускати гравця до інших клубів, то гравець у межах визначеного трансферного періоду, пише заяву встановленого зразка і надсилає її до ЗАФ, де ця заява реєструється. Після спливу 30-денного терміну із моменту реєстрації заяви у ЗАФ, гравець може бути заявлений за іншу команду.

5.2.5. Футболіст, який відсторонений від участі у матчах, у випадку переходу відбуває залишок відсторонення у новому клубі.

5.2.6. Футболісти, які були заявлені і брали участь у матчах зимової першості за команду, що достроково припинила участь у першості, можуть бути заявлені за будь-яку іншу команду-учасницю зимової першості. При цьому така перезаявка за іншу команду не рахується переходом, але штрафні санкції зберігаються.

5.2.7. Футболіст, який заявлений за межами України в якості аматора може бути заявлений за команду-учасницю Зимової першості.

5.2.8. Поновлення статусу футболіста-аматора:

  • футболіст-професіонал може бути класифікований як футболіст-аматор тільки після закінчення терміну дії контракту;
  • футболіст команди-майстрів може виступати за команду-учасницю обласних змагань лише після тридцяти днів від дати, коли футболіст брав участь в останньому офіційному матчі, як професіонал.

 

6. СИСТЕМА ПРОВЕДЕННЯ ЗМАГАНЬ

6.1. Зимова першість Закарпаття проводиться у два етапи – груповий та фінальний. На першому етапі команди діляться на групи за територіальним принципом та грають по системі «кожний із кожним» згідно затвердженого календаря. Тривалість матчу – 2 тайми по 45 хвилин.

6.2. Присутність представника національної поліції та медичного працівника обов’язкова на всіх матчах турніру.

6.3. За перемогу в матчах першого етапу чемпіонату команді нараховується три очка, за нічию – одне очко, за поразку очки не нараховуються. Команди займають місця відповідно до кількісті набраних очок.

6.4. У разі рівності очок у двох та більше команд місця команд визначаються:

– за результатами ігор між собою (кількість очок, різниця забитих та пропущених м’ячів);

– за кращою різницею забитих та пропущених м’ячів у всіх матчах;

– за кількістю забитих голів у всіх матчах;

– кращі дисциплінарні показники (за попередження – 1 бал, вилучення – 3 бали).

6.5. За рівності всіх показників, указаних у пункті 6.4., місця команд визначають жеребкуванням, яке проводить голова КзПЗ ЗАФ.

6.6. Другий (фінальний) етап проводиться за олімпійською системою.

Учасниками фінального етапу є вісім команд, порядок визначення яких затверджує КзПЗ ЗАФ після затвердження формату проведення групового етапу першості.

Фінальні матчі проходитимуть на «нейтральних» полях, які визначить КзПЗ ЗАФ. Господарі та гості поля визначаються жеребкуванням.

 

7. ОРГАНІЗАЦІЯ МАТЧІВ, УЧАСНИКИ, ЗАМІНА ФУТБОЛІСТІВ

У змаганнях мають право брати участь тільки команди, які:

  • взяли зобов’язання виконувати статутні та регламентні норми і рішення ФІФА, УЄФА, УАФ та ЗАФ;
  • виконали вимоги Положення про проведення змагань щодо надання відповідної заявкової документації;
  • виконали вимоги «Додаткових заходів безпеки для організації проведення футбольних матчів в умовах воєнного стану».

Склад учасників змагань затверджується Виконавчим комітетом ЗАФ.

До участі у змаганнях серед аматорських команд допускаються футболісти не молодші 2008 року народження.

Обов’язково забезпечення відеозйомки матчу.

Офіційна особа команди зобов’язана не пізніше як за 30 хвилин до початку матчу надати арбітру заявковий лист та документи, що посвідчують особу (паспорт, картка гравця сезону 2023 року), які є учасниками змагань, сплатити роботу арбітрів, відео оператора, лікаря та оренду стадіону і заповнити друкованими літерами рапорт арбітра із зазначеними прізвищами, іменами та номерами кожного з футболістів, підписами капітана та офіційної особи.

До рапорту арбітра вносяться прізвища не більше 20 (двадцяти) футболістів (11 основних і 9 запасних) та не більше 5 (п’яти) офіційних осіб.

Футболіст, прізвище, якого не внесено до рапорту арбітра, не має права брати участі в грі.

У матчі дозволяється заміна не більше 9 (дев’яти) футболістів. Зворотні заміни не дозволяються.

Кожна команда має максимум три можливості провести заміни під час гри. Дозволяється також проводити заміни під час перерви між таймами.

Якщо обидві команди проводять заміни одночасно, це рахується як використання однієї з трьох можливостей для кожної із команд.

Заміни проводяться з числа футболістів, прізвища яких внесені до рапорту арбітра.

За порушення умов Положення команді буде зарахована поразка з рахунком 0:3.

У разі виникнення форс-мажорних обставин рішення щодо дати проведення та часу початку матчу ухвалює КзПЗ ЗАФ.

8. ДИСЦИПЛІНАРНІ САНКЦІЇ

Футболіст, який отримав три попередження під час турніру, пропускає наступний матч та допускається до наступної гри після сплати штрафу в розмірі 1 000 грн, який має бути сплачений на р/р ЗАФ.

Футболіст, який вилучений із поля за «перешкоджання голу або зрив очевидної гольової можливості» чи одержав дві жовті картки в одній грі, пропускає наступний матч та допускається до наступної гри після сплати штрафу в розмірі 1 000 грн, який має бути сплачений на р/р ЗАФ.

Футболіст, який вилучений із поля за будь-яке інше порушення, не має права брати участь у змаганнях до рішення Дисциплінарного комітету (згідно з Дисциплінарним кодексом) та сплати штрафу згідно вимог ДК ГС ЗАФ.

У випадку, якщо арбітром матчу було застосовано до футболістів однієї команди п’ять і більше заходів дисциплінарного впливу (жовті та червоні картки), до клубу (команди) застосовуються санкції у вигляді обов’язкового грошового внеску в розмірі 1 000,00 гривень.

Клуб зобов’язаний самостійно вести облік карток, отриманих футболістами, і несе за це відповідальність.

У випадку не сплати відповідного штрафу та не надходження коштів на р/р ГС ЗАФ, гравець не допускається до гри.

У гравців команд, які потрапили до фіналу, жовті картки анулюються.

 

9. БЕЗПЕКА ТА ПІДГОТОВКА МІСЦЬ ПРОВЕДЕННЯ ЗМАГАНЬ

Дирекція стадіонів несе відповідальність за забезпечення громадського порядку та безпеки до, під час і після матчу на стадіоні та прилеглій до нього території, що визначена в паспорті стадіону.

Порядок підготовки спортивних споруд та дотримання безпеки учасників і глядачів під час проведення змагань проводиться відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18 грудня 1998 року № 2025 «Про порядок підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових, спортивних та культурно-видовищних заходів», постанови Кабінету міністрів України від 16 червня 2021 року № 611 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України», постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних проти епідеміологічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та постанови Головного державного санітарного лікаря України від 19 листопада 2020 року № 58 «Про затвердження проти епідеміологічних заходів під час проведення спортивних змагань на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19».

На флагштоках стадіону має бути піднятий Державний Прапор України та прапор ЗАФ.

На стадіоні, де проводиться матч, має бути забезпечена можливість оголошення сигналу «Повітряна тривога» через систему радіофікації або ж через гучномовець.

На стадіонах та прилеглих територіях забороняється:

– розміщення реклами алкогольних і тютюнових компаній;

– продаж алкогольних і тютюнових виробів;

– куріння на трибунах, у технічній зоні, ігровій зоні та адміністративних приміщеннях;

– агітація, реклама, оголошення політичної спрямованості та різного роду політичні дії.

 

10. ДОДАТКОВІ ЗАХОДИ БЕЗПЕКИ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

  • Додаткові заходи безпеки для організації та проведення футбольних матчів Зимової першості Закарпаттяз футболу серед аматорських команд в умовах воєнного стану (далі – додаткові заходи) розроблено з метою забезпечення безпеки учасників змагань і припиняють свою дію після закінчення режиму воєнного стану в Україні.
  • Футбольні матчі організовуються з урахуванням безпекової ситуації в окремих регіонах Закарпаття на стадіонах, що відповідають вимогам Регламенту ЗАФ та допущені до проведення матчів в умовах воєнного стану відповідними районними військовими адміністраціями та КзПЗ ЗАФ.

Перед початком змагань футбольним клубам необхідно призначити особу, відповідальну за організацію додаткових заходів під час проведення футбольних матчів в умовах воєнного стану.

Матчі проводяться на стадіонах, що мають безпечні укриття.

Матчі проводяться без глядачів за участі загалом до 120 (сто двадцять) акредитованих організатором матчу осіб визначених категорій, включаючи офіційних членів команд-учасниць, персонал оператора спортивної споруди та інших осіб, задіяних в організації матчу, а саме:

Категорія осіб

Максимальна кількість осіб

Футболісти, тренерський та технічний персонал

2х30 = 60

Арбітри, делегат

5

Особи, які подають м’ячі (яким виповнилося 18 років)

6

Фотографи

2

Персонал стадіону

10

Медична служба, ДСНС, Національна поліція

10 (за згодою)

Представники акредитованих ЗМІ

5

Оператори відеозйомки гри

2

Представники обласної та районної військових адміністрацій, органів державної влади, органів місцевого самоврядування, уповноважених представників у сфері охорони здоров’я

 

10

Організатори проведення змагань (ЗАФ, Департамент

освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОВА-ОДА)

10

Загальна кількість

120

  • Керівництву стадіонів необхідно провести наради з представниками районних військових адміністрацій, Національної поліції, ДСНС, СБУ, органів охорони здоров’я та розробити узгоджений план дій на випадок оголошення повітряної тривоги або настання інших надзвичайних ситуацій чи загроз.

У плані повинні бути викладені поетапні дії та заходи, яких слід вжити за цих обставин та необхідно обов’язково вказати прізвища та контактні дані всіх осіб, відповідальних за кожну ланку забезпечення заходів з безпеки.

Одночасно в умовах правового режиму воєнного стану керівництво стадіону має здійснити такі заходи:

– привести у готовність до використання за призначенням захисні споруди, забезпечивши, насамперед, захист людей;

– визначити можливість укриття в таких об’єктах повного складу учасників матчів, з урахуванням цього визначити додаткову потребу в таких об’єктах (кількість та місткість);

– у разі відсутності на балансі (обліку) об’єктів фонду захисних споруд або встановлення додаткової потреби в них, ініціювати створення комісії щодо обстеження наявних будівель (споруд, приміщень) з метою встановлення можливості їх використання для укриття та визначити можливість використання для укриття людей об’єктів фонду захисних споруд інших суб’єктів господарювання.

Захисні споруди для використання присутніми на матчах повинні відповідати вимогам Кодексу цивільного захисту України, Порядку створення, утримання фонду захисних споруд цивільного захисту та ведення його обліку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10 березня 2017 року № 138, Вимогам щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту, затвердженим наказом Міністерства внутрішніх справ України від 09 липня 2018 року № 579, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 30 липня 2018 року за № 879/32331.

Схеми шляхів евакуації до укриття або споруд, які можуть використовуватись як укриття, повинні бути розміщені у всіх доступних місцях стадіону (в тому числі у роздягальнях футболістів, кімнатах офіційних осіб матчу тощо). Кожен з присутніх на стадіоні під час проведення матчу повинен пройти ознайомчий інструктаж з правил поведінки та дій при виникненні надзвичайної ситуації. Порядок дій має бути прописано у Плані дій на випадок оголошення повітряної тривоги або настання інших надзвичайних ситуацій чи загроз. Відстань до найближчого укриття повинна бути не більше 500 м. Зразок форми проходження інструктажу додається (Додаток 1).

Відповідальність за проведення інструктажу покладається на президентів клубів або особу, відповідальну за організацію заходів при проведенні футбольних матчів в умовах воєнного стану.

Рішення щодо можливості проведення конкретного матчу/матчів у певному місті чи регіоні організатору матчу надає керівник відповідної районної військової адміністрації у письмовій формі.

У випадку виникнення обставин, що унеможливлюють проведення матчу на заявленому стадіоні, керівник стадіону терміново інформує відповідальну особу клубу-господаря матчу та делегата матчу, а той, у свою чергу, повідомляє ЗАФ.

Якщо керівник районної військової адміністрації у місці проведення матчу забороняє його проведення в заплановану дату, матч може буде перенесений на іншу дату, визначену організатором змагань.

Вхід на територію стадіону командам, офіційним особам, а також особам, задіяним у підготовці та проведенні футбольних матчів, дозволено виключно за наявності акредитації на матч та документів, що посвідчують особу.

 

11. ЗАХОДИ У РАЗІ ОГОЛОШЕННЯ СИГНАЛУ «ПОВІТРЯНА ТРИВОГА»

У разі оголошення у регіоні, в якому проводиться матч, повітряної тривоги, делегат матчу спільно з арбітром та представником відповідної районної військової адміністрації або представником національної поліції ухвалюють рішення щодо евакуації всіх присутніх на стадіоні в укриття, або споруду, яка може використовуватися як укриття, відповідно до затвердженого плану. У випадку оголошення повітряної тривоги арбітр матчу одразу дає свисток про зупинку матчу та разом з командами бригада арбітрів слідує до укриття.

Якщо тривалість повітряної тривоги перевищує 60 хвилин, делегат матчу спільно з арбітром після консультації з представниками команд та представником відповідної районної військової адміністрації можуть ухвалити рішення про припинення проведення матчу в цей день. У такому разі організатор змагань (КзПЗ ЗАФ) ухвалює рішення щодо місця, дати та часу догравання матчу.

У разі можливості продовження гри після завершення повітряної тривоги розминка футболістів може тривати до 10 хв.

Відповідальність за дотримання вимог чинного законодавства під час організації та проведення матчу покладається на керівництво стадіону та керівників футбольних клубів, учасників матчу.

За невиконання вимог, передбачених цими додатковими заходами, органи здійснення футбольного правосуддя ЗАФ можуть застосовувати до клубів санкції, передбачені ст. 6 Дисциплінарних правил УАФ.

 

12. ФІНАНСУВАННЯ

  1. Витрати на оплату арбітражу та інспектування матчів здійснюють команди в залежності від кількості матчів в групі. Оплату потрібно здійснити до початку змагань. Команди, які пройшли до другого етапу змагань, повинні оплачувати арбітраж безпосередньо перед початком раунду. Тариф за арбітраж та інспектування однієї гри – 4 000, 00 (чотири тисячі) грн з двох команд порівну.
  2. Оплату роботи оператора відеозйомки у розмірі 1 000, 00 (одна тисяча) грн здійснюють дві команди порівну.
  3. Оплату роботи лікаря у розмірі 500, 00 (п’ятсот) грн здійснюють дві команди порівну.
  4. Проїзд та харчування команд-учасниць турніру – за рахунок організацій, які їх відрядили.
  5. Витрати на оплату оренди футбольних полів у розмірі 3 000, 00 (три тисячі) грн за гру здійснюють дві команди порівну.
  6. Благодійний внесок на допомогу воїнам ЗСУ – 10 000, 00 (десять тисяч) грн із кожної команди.

Фінансові витрати на організацію змагань команди повинні здійснити до початку змагань.

Внески за участь у змаганнях та штрафи перераховуються за такими реквізитами:

ГС ЗАФ, Код ЄДРПОУ 41833079 Закарпатське РУ ПАТ

ПриватБанк м. Ужгород р/р UA15 305299 00000 26000013604281.

 

13. ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ ВІДЕОЗАПИСУ

  1. Відеооператор зобов’язаний проводити відеозапис матчу.
  2. Відеозапис матчу повинен зберігатися не менше п’ятнадцяти діб.
  3. На відеозаписі матчу повинен бути зафіксований весь матч, вихід команд і арбітрів на поле і те, як вони залишають поле.
  4. Дирекція стадіону повинна забезпечити оператору умови для проведення відеозапису.
  5. У разі необхідності клуб може за власної ініціативи направити до ЗАФ відеозапис матчу для підготовки висновку експертної комісії, але не пізніше трьох діб після закінчення матчу.
  6. У разі відповідного звернення, оператор упродовж 24-х годин повинен надати відеозапис матчу командам – учасникам матчу та делегату матчу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.