ФОТО. «Медея» продовжує прогресувати, а «Севлюш» збирає всі трофеї

22.10.2023 - 20:11

Визначився володар 25-ого розіграшу Суперкубка Закарпаття.

Так склалося цього важкого сезону, що «Севлюш» став одночасно і володарем Кубка, і чемпіоном області. Отож у матчі за Суперкубок Закарпаття з виноградівцями грала друга команда вищої ліги «Медея».

Поєдинок виправдав очікування. Обидва претенденти на останній трофей у футбольному році продемонстрували швидкий темп, зрілу гру й були заряджені на результат.

До слова, перед самим матчем учасників поєдинку вітали Віктор Наскалов, заступник голови Закарпатської асоціації футболу, та Роман Василиндра, заступник Середнянського селищного голови. Присутні віддали шану захисникам і захисницям Вітчизни у війні з росією, ушанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання. Пролунав і Державний гімн України. Відтак команди взялися за свою справу.

Перший тайм слід охарактеризувати як рівний. Команди діяли на зустрічних курсах. У цілому загострення були, але до взяття воріт тривалий час справа не доходила. І все ж наприкінці тайму «Медея» дещо втратила пильність. І якщо Адріан Пуканич майже стовідсотковим шансом не скористався (майстерно замикав передачу з близької відстані та все ж пробив вище), то гол у роздягальню (43 хв.) Михайло Реплюк таки оформив у результаті помилки суперника в центрі захисту.

Після перерви бойовий характер поєдинку зберігся. Обставини більше силували представника Ужгородщини йти вперед. Однак «Севлюш» прагнув закріпити успіх. У результаті знову непоступливе протистояння. Ось тільки за рахунок відмінно вкомплектованої й досвідченої лінії нападу гострішими виходили комбінації виноградівців. Особливо наприкінці другої «сорокап’ятихвилинки», коли небезпечно атакували весь час активний попереду Адріан Пуканич та Сергій Яцкулинець (усе ж трішки забракло точності). Утім, інша спроба вдалася. На 82 хв. Михайло Чедрик в одній із чергових спроб своєї команди попереду збільшив результат.

Надалі часу лишалося небагато, але потрібно віддати належне обом суперникам. Вони не догравали поєдинок, а наче в театральній виставі до кінця діяли натхненно. Усе ж перемога виноградівців – 2:0. Вони провели надзвичайно потужний сезон і заволоділи всіма трофеями – перемогли в Зимовій першості, Кубку й чемпіонаті та ще й насамкінець виграли Суперкубок. Це відмінний і тренерський фініш у сезоні гравця-наставника Адріана Пуканича, усієї команди та й загалом клубу – від президента Івана Матрунича до прес-аташе Олексія Матрунича.

Слід відзначити й удалу гру «Медеї». Відчувається, що під керівництвом Мирослава Бабяка колектив прогресує, молодь додає в обертах і наступного сезону за збереження основи складу, без сумніву, стане ще грізнішим. А керівництво ФК в особі президентки Марії Коваль-Мазюти, віце-президента Івана Ковача змогло створити атмосферу, за якої команда йде правильним шляхом. Невипадково у представника Ужгородщини показник поразок однаковий із Севлюшем і найменший у чемпіонаті.

Та повернімося до суперкубкового поєдинку. Після нього відбулася церемонія нагородження учасників фіналу, до якої долучилися Іван Дуран, голова ЗАФ, Ярослав Сухан та Мирослав Щербей, його перші заступники, Віктор Наскалов заступник голови асоціації, Олександр Переста, член виконкому. Щоправда перед тим Іван Петрович вручив подяку ведучому заходу Степанові Селменському (який саме сьогодні мав день народження) за внесок у розвиток закарпатського футболу.

Далі відзначили суддівську бригаду в складі Ігоря Гарлача, Юрія Чучвича та Дем’яна Лугоша, делегата ЗАФ Івана Кампова, відтак кращих гравців зустрічі Максима Лютнянського й Василя Куделка, тренерів команд Адріана Пуканича й Мирослава Бабяка, президентів клубів Івана Матручина та Марію Коваль-Мазюту, віце-президента ФК «Медея» Івана Ковача, прес-аташе ФК «Севлюш» Олексія Матрунича.

Команди отримали дипломи та медалі, а переможець – ще й головний приз, тобто кубок. Для виноградівців це вже п’ята суперкубкова звитяга та дев’ята для Берегівського району, який вийшов у лідери в області за такими трофеями.

Насамкінець усі сфотографувалися на згадку. А згадати справді буде що…

Фінальний матч за Суперкубок Закарпаття на честь воїнів ЗСУ

«Медея» (Оноківська ТГ) – «Севлюш» (Виноградів) – 0:2

22 жовтня. Середнє. Селищний стадіон «Виноградар».

Голи: Михайло Реплюк, 43; Михайло Чедрик, 82.

Суддівська бригада: арбітр – Ігор Гарлач (Ужгород), асистенти арбітра – Юрія Чучвич та Дем’ян Лугош (обидва Ужгород).

Делегата ЗАФ: Іван Кампов (Мукачево).

Попередження: Максим Лютнянський, 32 – Василь Ковтун, 10; Василь Вашкеба, 51; Василь Куделко, 57.

«Медея»: Юрій Славік, Іван Марюхнич, Вадим Селещук, Едуард Дзьоба (Богдан Зуб, 82), Євген Мукомела (Микола Джанда, 78), Володимир Лисиченко, Максим Лютнянський, Марко Зубов (Микита Гальчак, 63), Валерій Роля (Іван Ковач, 78), Віталій Медведєв, Іван Капустей.

Тренер: Мирослав Бабяк.

«Севлюш»: Владислав Сидоренко, Валентин Великий, Руслан Гогерчак, Василь Куделко (Артур Дорі, 90), Іван Веждел (Юрій Мірошниченко, 90), Василь Вашкеба (Антон Береш, 88), Євген Русин (Сергій Яцкулинець, 67), Василь Ковтун (Юрій Чонка, 67), Адріан Пуканич, Михайло Реплюк (Михайло Керечан, 88), Михайло Чедрик.

Тренер: Адріан Пуканич.

Володимир ТАРАСЮК, ЗАФ

ФОТО Олексій МАТРУНИЧ, ФК «Севлюш» (Виноградів)

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.