І все ж – гості. Притому більш ніж переконливо! Благодійний турнір – чемпіонат Закарпаття на честь воїнів ЗСУ. 9 та 6 тури. Огляд матчів

23.10.2022 - 22:17

Три матчі завершилися з мінімальною перевагою, а чотири – перемогами із великим рахунком. Такий вердикт сьогодні підписала недільна програма поєдинків.

DSC_0265

Група А

МФК «Локомотив-Чоп» – ФК «Лідер» (Сторожниця) – 0:1

Голи: Андрій Надич, 75.

Попередження: Владислав Михайловський, 62; Юліан Качур, 73 (обидва – «Локомотив-Чоп»).

Матч відбувся під знаком хорошого спортивного суперництва. Моменти мали обидві команди, але перемогла та, яка один із них реалізувала. Залізничникам десь і не пощастило двічі. Адже на 47 хвилині Петро Хованець не зміг відзначитися з пенальті за поштовх суперника – влучив у бокову стійку. Отож три очки взяв «Лідер».

ФК «Зірка-SPAR» (Лінці) – ФК «Сокіл» (Кінчеш) – 2:3

Голи: Юрій Федак, 64, 75 – Валентин Павлик, 4; Михайло Дудаш, 36; Роберт Товт, 90+3.

Попередження: Юрій Коштура, 58; Назар Войцеховський, 66; Сергій Ларь – Михайло Дудаш, 57; Іван Корпош, 78; Олександр Якимець, 79; Роберт Товт, 89.

Велика кількість карток у матчі не свідчить про грубу гру. Навпаки, команди продемонстрували спортивне ставлення один до одного. «Гірчичники» стали віддзеркаленням непоступливого суперництва. Притому обидві команди подарували справжній трилер, у якому таки «Сокіл» «відлітав» краще. Саме він був «привабливішим» у першому таймі. Розпочавши з атак, тут же відзначився. Загалом усі голи в зустрічі стали результатом командної роботи. І «стартовий» – не виняток. Далі мав знову відзначатися клуб із Кінчеша. На 9 хв. добре спланована атака вилилася в стовідсотковий момент, та «десятка» гостей Валентин Павлик дубль не оформив – м’яч зрадницьки влучив у поперечину. І все ж Михайло Дудаш для своєї команди «закрив» перший тайм більш ніж утішно – 2:0. Притому «Сокіл» продемонстрував, як із по-справжньому створених моментів можна «витискати» майже все. Не відсиджувалася в захисті й «Зірка-SPAR», але напівгольових ситуацій для взяття воріт не вистачило.

Другий тайм розпочався знову атаками «Сокола». Та якось він уже зарано повірив у перемогу. До того ж клуб із Лінців провів удалі заміни. Біля воріт кінчешців ставало дедалі гостріше. Зрештою, Юрій Федак, вийшовши на заміну після перерви, став творцем подвійного «маленького футбольного дива».

Час танув, усе йшло до нічиєї. Але, видно, «Сокіл» дуже хотів достроково вирішити питання виходу до наступного раунду змагань. А десь, можливо, і фортуна облюбувала футболку Роберта Товта. Утім, і удар його вийшов зрілим, майстерним. Уже в компенсований арбітром час із гострого кута «пострілом» із далекої відстані таки вирвав вікторію для свого колективу…

ФК «Медея» (Оноківська ТГ) – вихідний

Група В

ФК «Севлюш» (Виноградів) – ФК «Бужора» (Іршава) – 5:0

Голи: Юрій Чонка, 3, 59; Михайло Чедрик, 13+, 41; Василь Ковтун, 74.

Попередження: Михайло Чедрик, 15; Михайло Реплюк, 17; Василь Куделко, 82 – Анатолій Богович, 11; Іван Бандурович, 14.

Поєдинок мало чим відрізнявся від того, який команди зіграли в Іршаві. Отож виноградівці на майстерності своїх виконавців знову перемогли. Різниця полягала тільки в тому, що в гостей була коротка лава запасних. Притому настільки, що коли два футболісти зазнали ушкодження й залишили поле, бужорці вимушено завершували поєдинок удев’ятьох…

ФК «Заріччя» – ФК «Білки» – 2:1

Голи: Іван Кепич, 20; Василь Зан, 47 – Рудольф Петер, 25.

Попередження: Віктор Зан, 29; Василь Зан, 42; Василь Симканич, 78 – Іван Фулей, 30; Михайло Батрин, 85.

Вилучення: Василь Симканич, 82 (друге попередження).

Обидві команди були достойні одна одної, та все ж господарі виявилися перекнливішими в атаці. Зокрема, і першими відкрили рахунок. Гарним вийшов удар головою метрів із чотирнадцяти в Івана Кепича, який замикав передачу партнера. Дуже швидко «Білки» відігралися – своє результативне слово бомбардира сказав Рудольф Петер. Він утік від переслідувачів і встановив паритет. Та на початку другого тайму контратака в «Заріччя» виявилася переможною. Василь Зан так само випередив оборонців-візаві, а потім переграв ще й голкіпера й уже в порожні ворота відправив шкіряного, чим приніс своїй команді три залікові бали. Надія в «Білок» на нічию ще жевріла, особливо коли в суперника Василь Симканич за чотири хвилини заробив вилучення. Та все ж гри гостей у більшості за часом виявилося вкрай мало…

ФК «Поляна» – вихідний

Група С

ФК «Вишково» – ФК «Вільхівці» – 1:5

Голи: Владислав Хайнас, 40 – Іван Куцин, 10, 25, 60; Кирило Бистрицький, 70; Максим Минайленко, 79.

Попередження: Андрій Лазар, 34; Євген Проданов, 36; Богдан Кіреєв, 55 (усі – «Вільхівці»).

Гості здобули впевнену перемогу за рахунок класу. Притому хет-триком відзначився Іван Куцин. Іноді «огризалися» господарі, завдяки й чому вони й відзначитися в кінці першого тайму. І все ж переваги команда з Вільхівців не віддала, про що засвідчили й три голи без відповіді після перерви.

ФК «Терново» – СК «Тячів» – 2:6

Голи: Владислав турецький, 87 – Анатолій Лембак, 24; Олекандр Дністянський, 47, 55; Дмитро Антошин, 61+; Вадим Волошинський, 70, 90+; Ігор Кладов, 71 (автогол).

Попередження: Владислав Турецький, 27; Владислав Пінковський, 43; Юрій Пахомов, 45 – Рудольф Балажинець, 54; Віктор Парада, 77.

Рахунок говорить сам за себе – гості грали краще. Притому складалося враження, що вони могли забити для результату стільки, скільки буде потрібно. Навіть якщо врахувати, що шанс у «Тернова» переламати гру був. Зокрема, на початку другого тайму (52 хвилина) за рахунку 0:2 в номінальних господарів Юрій Шукаль не реалізував пенальті. Не забиваєш ти – забивають тобі. Притому тячівці відзначилися тут же. Далі вони ініціативу зі своїх рук не випускали, хоч і самим довелося виймати м’яч із сітки власних воріт.

Група D

ФК «Авангард» (Тересва) – СК «Карпати» (Рахів) – 1:5

Голи: Василь Габорець, 60 – Юрій Яремчук, 6, 22; Василь Мачек, 12; Василь Титор, 37; Роман лазарчук, 52.

Попередження: Микола Марина, 40 – Іван Ільчук, 70.

Свій статус фаворита «Карпати» виправдали з лихвою – усе ж їх рівень майстерності вищий. Можливо, авангардівці б дещо краще зіграли, проте їх лава запасних виявилася невеликою (точніше, удвічі коротшою ніж у «Карпат»). Та в цілому фактором перемоги стала сама гра гостей.

ФК «Вонігово», ФК «Марамуреш» (Солотвинська ТГ) – вихідні

Усе ж обласний футбол – цікавий і в умовах воєнного часу. І це засвідчили звітні матчі. Так, окрім результативності, красивих голів, цікавого перебігу подій в окремих зустрічах ще й не виправдалася надія щодо напруги в більшості матчів – саме переважна частина ігор завершилася переконливою перемогою однієї з команд. Так само й інтрига в дуелі «господарі – гості» дала тріщину – колективи, які виступали в гостях, сумарно виявилися значно переконливішими. Та за «руйнування» логіки ми теж любимо гру мільйонів – остання завжди знайде чим подивувати!

Володимир ТАРАСЮК, ЗАФ

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.