Благодійний турнір – чемпіонат Закарпаття на честь воїнів ЗСУ. Огляд матчів 2 туру.

11.09.2022 - 22:25

«Зухвалі результати!»

2 тур не дав нудьгувати, і в ряді матчів було зафіксовано не просто цікаві, а можна сказати, «зухвалі» результати!

DSC_0423

Група А

ФК «Медея» (Оноківська ТГ) – ФК «Зірка-SPAR» (Лінці) – 3:0

Голи: Руслан Соскида, 19, 53; Крістіан Селеш, 60.

Попередження: Михайло Трухан, 80 («Медея»).

Цього разу «Медея» здобула впевнену перемогу на класі. До перерви «Зірка-SPAR» ще намагалася протистояти гідному візаві. Та відчувається, що потрібен іще час, аби команда з Лінців більше набрала фізичних кондицій, щоб протистояти суперникам весь ігровий час.

ФК «Лідер» (Сторожниця) – ФК «Сокіл» (Кінчеш) – 2:1

Голи: Сергій Хом’як, 23; Антон Станко, 66 – Михайло Дудаш, 33.

Попередження: Артем Пустовіт, 74 («Сокіл»).

«Лідер» розпочинав чемпіонат удома молодою командою та ще й гравцем з Ізюма. У «Сокола» колектив досвідченіший, але й проблеми зі складом були: троє гравців захворіли, а двоє через основну роботу не змогли допомогти команді. У результаті вийшла цікава й змістовна гра: суперники діяли на зустрічних курсах, сторожнівці показали вправні дії в контраатаках, а кінчешці – просто в нападі. Колективи розпочали на зустрічних курсах і, власне, так діяли всю зустріч. Ось тільки із середини першого тайму гості змусили господарів діяти другим номером. Та «Лідер» тактично до такого перебігу подій виявився готовим. А зіграна достатня кількість спарингів перед чемпіонатом дозволила команді бути згуртованою. Саме футболісти зі Сторожниці першими відкрили рахунок, хоч до цього вже ініціативу перехопили гості. Щоправда невдовзі Михайло Дудаш зрівняв рахунок: удало на куті воротарського майданчика суперника майстерно зіграв, більярдним ударом влучив у ціль – м’яч від бокової стійки затріпотів у сітці з потрібного боку. У другому таймі знову більше атакували соколи, але «Лідер» так само кинджально здійснював контратаки.

МФК «Локомотив» (Чоп) – вихідний

Група В

ФК «Поляна» – ФК «Заріччя» – 4:1

Голи: Михайло Лозинець, 20, 82, 88; Іван Русин, 35 – Ярослав Боднар, 63.

Попередження: Мирон Гулович, 39; Михайло Лозинець, 72 – Василь Симканич, 9; Михайло Греба, 41.

Полянці як іменитіший суперник прогнозовано виграли в Середньому. Команда вдало діяла в обох таймах, реалізувавши в кожному два моменти. Щоправда, гру номінальні господарі розпочинали з, так би мовити, доматчевою заміною. Справа в тому, що в заявку «основи» був уписаний Олександр Глагола. Та він на матч не з’явився. Довелося випускати Артура Пукіша. Утім, на характер поєдинку це особливо не вплинуло. Полянці впевнено перемогли, хоч «Заріччя» таки відзначилося голом престижу.

ФК «Бужора» (Іршава) – ФК «Білки» – 1:1

Голи: Віталій Трачук, 43+ – Михайло Батрин, 52.

Попередження: Іван Бандурович, 89; Ерік Івашко, 90+3 – Іван Бровдій, 9; Петро Кляп, 21; Іван Фулей, 81.

У звітній зустрічі логічнішою була б перемога господарів на класі. Але ж зате ми й любимо футбол, що часто в ньому природна логіка не працює. Ось і в цій зустрічі «Бужора», діючи першим номером, вийшла наприкінці тайму вперед – реалізувала 11-метровий. Та на початку другої «сорокап’ятихвилинки» гості зуміли зрівняти рахунок. Здавалося, труднощів вийти вперед в іршавців не виникне – і час був, і моменти. Утім, із таким ходом думок не хотів миритися новачок чемпіонату. «Білки» удало захищалися й у протистоянні з незаперечним фаворитом зуміли взяти перше очко в чемпіонаті.

ФК «Севлюш» (Виноградів) – вихідний

Група С

СК «Тячів» – ФК «Вишково» – 4:1

Голи: Дмитро Антошин, 35; Вадим Волошинський, 74; Андріан Бабич, 82; Олександр Дністянський, 86+ – Віталій Симулик, 27.

Попередження: Олександр Антошин, 25 – Василь Пилип, 25; Володимир Дядюк, 25; Дем’ян Барна, 34; Крістіан Петрич, 71; Мирослав Мацола, 82.

Вилучення: Василь Пилип (серйозне ігрове порушення), 76; Володимир Дядюк, 86 (друге попередження).

Незважаючи на рахунок, гра була доволі цікавою. Перша її половина видалася більш-менш рівною. Зрештою, це відобразилося на рахунку – команди обмінялися голами. Притому вишківці, які досить добре діяли, відзначилися першими. А ось після перепочинку тячівці заграли краще. І спочатку вийшли вперед, потім зі штрафного метрів із сімнадцяти зусиллями Андріана Бабича довели рахунок до 3:1. А ближче до завершення зустрічі фол із боку воротаря «Вишкова» (як протидія виходу один на один суперника) призвів до другої жовтої «кіпера» й пенальті. Олександр Дністянський не схибив. Загалом же ще й два вилучення остаточно не залишили ніякого промінчика надії гостям бодай на взяття воріт ще раз.

ФК «Терново» – ФК «Вільхівці» – 0:4

Голи: Олександр Грицькевич, 34; Віталій Полюга, 58; Іван Скунзяк, 47, 88.

Попередження: Павло Мілесін, 55; Віталій Мадяр, 63 – Едгар Русин, 25; Мар’ян Січка, 74.

Перемога «Вільхівців» на класі. Перші хвилин 15–20 «Терново» ще діяло уважно. Але коли на 18 хв. через травму поле залишив Євгеній Лукіяник, гра в гостей розладналася. І хоч у господарів Максим Минайленко на 30 хв. не реалізував пенальті, та дуже швидко все ж вони повели. А після перерви вдало здійснені заміни призвели до того, що у воротах суперника відзначалися футболісти, котрі вийшли на поле в другому таймі.

Група D

ФК «Марамуреш» (Солотвинська ТГ) – ФК «Авангард» (Тересва) – 2:1

Голи: Віталій Слищенко, 42; Данило Басовський, 84 – Михайло Мокан, 70.

Попередження: Юрій Діда, 55 – Михайло Мокан, 41; Василь Томишинець, 51; Василь Бенчак, 59; Азад Гасимов, 77.

«Марамуреш» мав незаперечну перевагу. Та слід віддали належне «Авангарду», який буквально кістьми лягав на полі, щоб завадити атакувальному апетитові суперника. І все ж під кінець першого тайму команда Сергія Яценка повела в рахунку. У другому таймі авангардівці вдало захищалися, а в одному з епізодів зуміли й зовсім зрівняти рахунок. І все ж помилка в центрі захисту тересвівців таки дозволила колективу із Солотвинської ТГ вирвати перемогу.

ФСК «Говерла» (Ясіня) – СК «Карпати» (Рахів) – 1:5

Голи: Дмитро Климпотюк, 85 – Василь Титор, 11, 39, 60; Василь Мачек, 20; Роман Лазарчук, 63.

Прогнозованого дербі не вийшло. Рахівці виграли на класі й уже до перерви вирішили долю поєдинку. У другому таймі ясінянці пробували переламати хід гри, та пропустили дві контратаки. І все ж принаймні відзначилися голом престижу, відмінно виконавши штафний.

Попередження: Михайло Томашук, 64 («Карпати»).

Матчі вийшли різноманітними, порадували результативністю, а подекуди й зовсім неочікуваними підсумками. Двобої підтвердили, що цей чемпіонат буде особливим і в ігровому ракурсі: ми ще станемо свідками не одного поєдинку, де футбольна логіка дасть збій!

Володимир ТАРАСЮК, ЗАФ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.