ФОТО. Виконком ЗАФ ухвалив важливі питання

01.07.2022 - 20:48

Сьогодні у конференц-залі спорткомплексу смт Середнє відбулось друге засідання Виконкому ЗАФ у 2022 році.

DSC_0029

У першому питанні порядку денного виконавчий директор ЗАФ Віктор Наскалов проінформував членів Виконкому із планами Української асоціації футболу щодо організації проведення в Україні Всеукраїнських змагань серед аматорських збірних команд «Кубок регіонів УАФ» у 2022 році, переможець яких отримає право представляти нашу країну у розіграші Кубку Регіонів УЄФА сезону 2022/2023, який відбудеться у Хорватії з 26 вересня по 5 жовтня.

Одноголосно усі присутні погодились на участь збірної Закарпатської області у цих змаганнях, за умов безпеки проведення та уточнення усіх інших обставин.

Із другим питанням порядку денного – про підготовку до початку змагань ДЮФЛ Закарпаття, членів Виконкому ознайомив голова ЗАФ Іван Дуран, який звернувся до присутніх із проханням підтримати відновлення змагань серед дітей.

За допомогою телефонного зв’язку, голова ДЮФЛ області Василь Качур запевнив, що відновлення змагань можна розпочати із молодших груп (U-10 та U-12) в Ужгороді, Виноградові, Тячеві, Берегові, Іршаві та Дерцені. Головна вимога – майданчик має бути розташовано біля надійного сховища із дотриманням усіх рекомендацій щодо безпеки учасників.

Діти цих вікових категорій грають на маленьких майданчиках, тож і з перевезенням не буде великих затрат. Змагання можна буде проводити у зонах. Перед стартом змагань, у першу чергу, буде розроблено новий календар, і, якщо його затвердять в обласній військовій адміністрації, то розпочати змагання вікової категорії U-10 можна буде із 11 липня, а юнаки U-12 стартуватимуть у кінці липня – на початку серпня.

Заслухав цю інформацію, члени Виконкому на чолі із Іваном Петровичем рекомендували керівництву ДЮФЛ області розробити нові регламентні норми проведення, по можливості залучати більшу кількість внутрішньо-переміщених дітей, а також дотримуватись усіх необхідних норм безпеки.

Відповідальним за організацію та безпеку проведення ДЮФЛ області від Закарпатської асоціації футболу Виконком затвердив заступника голови ЗАФ, виконавчого директора асоціації Віктора Наскалова.

Наступне питання порядку денного стосувалось реєстрації постійних членів ЗАФ та затвердження голів відокремлених підрозділів асоційованих членів ЗАФ.

Згідно нового територіального розподілу Закарпатської області виникла необхідність реєстрації нових асоціацій футболу. На звітній конференції, яка відбулась у лютому, головам діючих федерацій було рекомендовано об’єднатись і зареєструвати нові громадські організації, що будуть опікуватись футболом на місцях.

На сьогоднішній день вже офіційно зареєстровані:

– ГО «Асоціація футболу Ужгородського району», яка об’єднує колишні Ужгородську, Великоберезнянську, Перечинську районі федерації та Асоціації футболу Ужгорода і Чопа. Її керівником обрано Івана Ковача.

– ГО «Рахівська асоціація футболу». Голова – Дмитро Чичак.

– ГО «Асоціація футболу Мукачівського району», що об’єднала міську та районну федерації футболу, а також районні федерації Свалявщини і Воловеччини. Головою обрано Ярослава Козика.

У процесі реєстрації знаходяться:

– ГО «Асоціація футболу Берегівського району», що включає колишні районну та міську, а також Виноградівську районну федерацію. Голова – Олександр Чегіль.

– ГО «Асоціація футболу Тячівського району» – колишня «Федерація футболу аматорських команд Тячівського району». Голова – Іван Грабар.

– ГО «Асоціація футболу Хустського району» – це колишні федерації футболу Хустщини, Іршавщини та Міжгірщини. Голова – Ромео Буковецький.

Після завершення реєстрацій у Головному територіальному управлінні юстиції у Закарпатській області, нові громадські об’єднання будуть прийняті в асоційовані члени Закарпатської асоціації футболу.

Це відбудеться на черговій звітній конференції ЗАФ, яка згідно сьогоднішнього голосування членів Виконкому, відбудеться 3 вересня у конференц-залі спорткомплексу смт Середнє. Початок роботи конференції буде оголошено пізніше.

Нагадаємо, що на звітній конференції у лютому було також припинено членство деяких організацій та, згідно рекомендацій УАФ, включені нові асоційовані члени.

Затвердження керівників відокремлених підрозділів відбулось на сьогоднішньому Виконкомі.

1. Профспілка «Футбол України» (голова – Ірек Гатауллін). Керівником відокремленого підрозділу обрано Степана Селменського.

2. Асоціація уболівальників України (голова – Олександр Глушенко). Керівник відокремленого підрозділу – Олексій Матрунич.

3. Всеукраїнська футбольна асоціація студентів (голова – Іван Крулько). Керівник відокремленого підрозділу – Василь Крулько.

4. Асоціація спортивних журналістів України (голова – Олександр Гливинський). Керівник відокремленого підрозділу – Володимир Тарасюк.

5. Українська асоціація електронного футболу (голова Владислав Шовковський). В.о. керівника відокремленого підрозділу – Ілля Вовчанський.

6. Українська асоціація футболу людей з інвалідністю (голова – Микола Оскома). Кандидатура на посаду керівника відокремленого підрозділу буде розглянута на найближчому засіданні Виконкому.

Раніше затверджені (Виконком №1 від 29 січня 2022 року) керівники відокремлених підрозділів Ігор Шинкарюк (Асоціація жіночого футболу) та Олександр Сільченко (Асоціація пляжного футболу України) вже приступили до виконання своїх обов’язків, і планують відновлення змагань зі своїх видів футболу найближчим часом.

У наступному питанні порядку денного Віктор Наскалов довів до відома присутніх про відновлення курсів навчання тренерів за програмою «С-Диплому УЄФА», які розпочались 18 лютого, і були призупиненні із початком воєнних дій в Україні. До навчання приступило у двох групах близько 50 тренерів, які бажали покращити свою професійну кваліфікацію. На жаль, у зв’язку із воєнним станом, не усі слухачі курсів мають змогу продовжити навчання, тож з’явились вільні місця. Заступник голови ЗАФ звернувся до присутніх із проханням довести до відома районних тренерів та тренерів дитячо-юнацького футболу про можливість навчання за програмою «С-Диплому УЄФА» (звертатись за телефонами +380 67 250 26 78 – Павло Іванчов та +38 050 267 60 99 – Віктор Наскалов).

Шосте питання, яке зазвичай не виноситься на розгляд Виконкому, але було особисто ініційоване головою, і є дуже актуальним у наш час, стосувалось фінансової діяльності ЗАФ.

Як зазначив Іван Петрович, Закарпатська асоціація футболу не стоїть осторонь подій, і намагається допомагати, тим, хто потребує фінансової допомоги. Це стосується і благодійних турнірів, і спрямованої матеріальної допомоги, і активного проведення проєкту ПОРУЧ.

«Фінансове питання» поступово перейшло у «7. Різне», в якому Іван Дуран та координатор проведення проєкту у Мукачівському районі Віктор Наскалов ознайомили присутніх із метою психо-соціального заходу, покликаного завдяки спорту допомогти постраждалим від військових дій у нашій країні дітям та підліткам 6–16 років.

Нагадаємо, ПОРУЧ – спільний проєкт Міністерства освіти і науки України та ЮНІСЕФ, ініціативу якого реалізують благодійний фонд «Розвиток футболу України» спільно з Українською асоціацією футболу. Мета – надання психосоціальної підтримки вразливим категоріям дітей і молоді за допомогою спорту, зокрема футболу. Особливу увагу учасники приділяють дітям та сім’ям, які постраждали від війни.

Голова ЗАФ запросив членів Виконкому активно підключатись до проєкту, по можливості допомагати фінансово, залучати спонсорів, шукати нові локації для проведення сесій.

На завершення засідання Олександр Переста, керівник та незмінний капітан ФК «Карпати-ветеран» (Мукачево), звернувся із проханням придбати футбольну форму за рахунок ЗАФ для чотириразових чемпіонів України серед ветеранів. Усі присутні це рішення одноголосно підтримали.

Анастасія ПЕНЗОВА, ЗАФ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.