Зимова першість Закарпаття: огляд 2 туру

20.02.2022 - 19:25

Ціна перших хвилин. І останніх.

DSC_0398

Група «А» (Ужгород, стадіон «Авангард»)

СДЮСШОР U-16 (Ужгород) – МФК «Локомотив» (Чоп) – 3:2

Голи: Максим Крильо, 20; Юрій Вашкеба, 85; Тимофій Фенинець, 89 – Юліан Качур, 27; Валентин Єлізар’єв, 80.

Попередження: Дмитро Богдан, 45; Максим Крильо, 59; Петро Хованець, 72; Тимофій Фенинець, 79 – Віктор Готра, 34; Юліан Качур, 76; Руслан Міовканич, 87.

Протистояння молодших і молодих закінчилося на користь підопічних Миколи Гібалюка. Обидві команди грали у футбол, обмінявшись колами в середині першого тайму. Після перерви тривалий час ворота обох учасників ЗП були на замку, та вийшла результативна кінцівка, у якій більше пощастило ужгородцям.

ФК «Медея» (Оноківська ТГ) – ФК «Будівельник» (Ужгород) – 5:1

Голи: Едуард Дзьоба, 4; Руслан Соскида, 9, 50; Іван Капустей, 37; Алію Жибріл, 45 – Михайло Трухан, 54.

Попередження: Микола Джанда, 65 («Медея»).

«Медея» здобула перемогу на класі, особливо активно зігравши до перерви. А вирішивши завдання в першому таймі, далі грала за рахунком. І хоч суперник скористався один раз своїм шансом, перед цим забила й команда з Ужгородщини, загалом продемонструвавши атакувальний футбол.

ФК «Сокіл» (Кінчеш) – вихідний

Група «Б» (смт Середнє)

СДЮСШОР (Ужгород) – ФК «Вільхівці» – 0:1

Голи: Максим Минайленко, 89.

Попередження: Максим Гудак, 60; Дмитро Годя, 65; Валентин Напуда, 86 – Андрій Лазар, 57; Арман Апіян, 80.

Сподівання на безкомпромісну гру справдилися. Команди уважно діяли одна проти одної, і все йшло до нульової нічиєї. Та все ж наприкінці зустрічі «Вільхівцям» удався випад, і вони таки вирвали перемогу з мінімальним рахунком.

ФК «Зірка-SPAR» (Лінці) – ФК «Колос» (Іванівці) – 2:2

Голи: Владислав Турецький, 2; Мар’ян Січка, 22 – Юрій Стець, 67; Сергій Русин, 79.

Попередження: Мирослав Волошин, 36 – Сергій Гичка, 90.

Чи то швидкий гол суперника, чи просто його хороша гра, чи власна коротка лава запасних, але «Колос» не зміг переграти «Зірку-SPAR». Саме вона диктувала хід подій до перерви. І після дійсно швидко забитого м’яча відзначилася ще й у середині тайму. «Колос» реабілітувався тільки після перерви, але на перемогу не награв. А загалом, мабуть, вийшов закономірний нічийний результат.

ФК «Поляна» – ФК «Авангард» (Свалява) – 3:2

Голи: Валентин Великий, 18; Артур Пукіш, 34; 38 – Георгій Лявинець, 57; Юрій Куцкір, 82.

Попередження: Сергій Хрипта, 11; Валентин Великий, 71; Іван Русин, 89 – Іван Цанько, 13; Ерік Фалес, 52; Нікіиа Кіт, 61.

Свалявське дербі вийшло потужним. Команди показали себе добре, а нагородою для них стали забиті м’ячі. До перерви краще діяли полянці. У першому таймі вони не просто відзначилися трьома голами без відповіді, а й не пропустили. Та «Авангард» не здався й після перерви скоротив відставання, відродивши інтригу. І все ж досвід суперника дозволив вищолігівцям довести матч до вікторії.

Група «В» (Виноградів, стадіон «Пластмасовик»)

ФК «Бужора» (Іршава) – ФК «Боржава» (Довге) – 5:0

Голи: Іван Бандурович, 1; Іван Чізмар, 14; Іван Качур, 52, 82; Сергій Яцкулинець, 58.

Попередження: Іван Качур, 65 – Олександр Батурин, 74.

«Бужора» потроху розігрується в Зимовій першості. Цього разу першу перемогу здобуто на класі над земляками. Довжанці пропустили вже на першій хвилині. А до п’ятнадцятої поступалися 0:2. У другому таймі підопічні Івана Білака не збавляли обертів. Як наслідок, 5:0 – за іршавцями. Цікаво, що в переможців в основному відзначалися…Івани.

ФСК «Ялинка» (В. Бичків) – ФК «Марамуреш» (Солотвинська ТГ) – 0:7

Голи: Рафаель Кці, 7; Артем Церр, 11; Іван Боднарук, 15, 45, 81; Єгор Ткаченко, 76; Данило Капапиш, 90.

Попередження: Микола Вішован, 31; Михайло бойчук, 65; Назар Рус, 73 – Іван Дебич, 65; Рафаель Кці, 75; Давид Поліщук, 85.

Попсує спортивні нерви своїм суперникам у цьому сезоні «Марамуреш». Команда Сергія Ященка здобула на ЗП другу поспіль перемогу. Цього разу впевнено здолала великобичківців. Власне, три швидкі голи позначилися на психологічному настрої суперника, і до перерви команда із Солотвинської ТГ відзначилася ще раз. У другому таймі марамурешці теж домінували. Іван Боднарук на 69 хвилині не реалізував пенальті. Та загалом і так більш ніж переконливо – 7:0.

ФК «Севлюш» (Виноградів) – вихідний

Група «Г» (Хуст, стадіон «Карпати»)

ФК «Авангард» (Тересва) – СК «Тячів» – 1:6

Голи: Андрій Гусар, 61 – Едуард Мориляк, 43; Дмитро Антошин, 49+; Іван Григоренко, 66, 80; Іван Попович, 69, 84.

Попередження: Роман Дочинець,35 («Авангард»).

Схоже, тячівці зробили правильні висновки з попередньої гри й цього разу діяли настільки агресивно в атаці, наскільки й сконцентровано в захисті. Утім, до перерви «Авангард» грав переконливо – номінальні гості лише наприкінці зустрічі змогли відкрити рахунок. А ось на другий тайм такої самовідданої гри в тересвівців не вийшло. Забитий м’яч у ворота тячівців тільки по-спортивному розізлив їх. І віцечемпіон першої ліги нагнітав і нагнітав біля воріт суперника. Таким чином у сітці побувало ще чотири м’ячі. 6:1 на користь «Тячева» у районному дербі.

ФК «Хуст» – СК «Карпати» (Рахів) – 4:1

Голи: Владислав Микуляк, 3+; Михайло Фляшко, 44, 75; Микола Пилип, 90+1 – Андрій Ізай, 88+.

Попередження: Михайло Фляшко, 16; Микола Пилип, 19; Владислав Микуляк, 38 – Михайло Старчун, 3; Юрій Шемота, 41.

Чемпіон є чемпіон. Як не старалися рахівці віднайти ключі до воріт суперника, та вдалося лише одного разу. А в грі з такою командою цього замало. «Хуст», уже в дебюті зустрічі вийшов уперед завдяки реалізації пенальті. Утім, рахівці надалі були уважнішими. Та все ж до перерви таки пропустили в роздягальню. У другому таймі результативною вийшла його кінцівка. І хоч уже реалізували пенальті й «Карпати», проте два голи хустян остаточно визначили співвідношення сил на полі. 4:1 за чемпіоном області.

ФК «Терново» – вихідний

У 9 поєдинках було зафіксовано 5 розгромних виграшів (поразок). Це свідчить як про різницю в класі між командами, так і про різну їх функціональну готовність. Водночас у 5 матчах впадають в око швидко забиті/пропущені м’ячі. А якщо до них додати й голи наприкінці зустрічей, то цілком очевидно, що поки футболістам іще бракує концентрації на всі 90 хвилин. Та для цього й організовано Зимову першість – аби команди краще підготувалися до сезону!

Володимир ТАРАСЮК, ЗАФ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.