Зимова першість Закарпаття: анонс 2 туру

19.02.2022 - 11:54

Матчі відбудуться 20 лютого на штучних полях області.

272907029_3266800400220388_8447382860833926648_n

Група «А» (Ужгород, стадіон «Авангард»)

СДЮСШОР U-16 (Ужгород) – МФК «Локомотив» (Чоп)

Початок – 12:30

У першому турі юні СДЮСШОРівці поступилися «Будівельнику», а залізничники свою спроможність довели в поєдинку із «Соколом», зігравши внічию. Зрозуміло, що юним представникам обласного центру, у складі яких в основному 15-річні виконавці (тільки двом футболістам виповнилося 16 років), буде важко грати проти старшої команди. Утім, «Локомотив» – теж в основному молодий колектив (1 гравець – теж 15-річний, 11 виконавців мають 17 років, 6 – 18–20 і тільки 6 – у віці 24–27 років та ще один 35-річний). Отож право на помилку матимуть обидва колективи. А отже, ужгородці можуть скористатися в матчі осічками чопського учасника ЗП. Та саме залізничники будуть фаворитами зустрічі й мають більше шансів здобути першу перемогу в турнірі.

ФК «Медея» (Оноківська ТГ) – ФК «Будівельник» (Ужгород)

Початок – 15:00

«Медея» тільки стартуватиме в турнірі, а «Будівельник» уже здобув вікторію в стартовій зустрічі над СДЮСШОРівцями. Та ігровий довід має й «Медея». Зокрема, свою сильні й слабкі місця команда побачила в матчі проти майстрівсько-першолігівського «Ужгорода». Для СДЮСШОР перед новим сезоном важливо здобувати досвід у поєдинках із такими маститими суперниками. У «Медеї» свої завдання. Вдеться активний пошук тих, хто б підсилив команду. І вона все ж так само молода. У її заявковому складі на першість із 24 футболістів 19 у віці 17–24 рр. Утім, є виконавці, на кшталт досвідчених Руслана Соскиди чи Миколи Гібалюка, які в будь-який момент готові повести за собою. До того ж це все ж таки колектив вищої ліги. А отже, «Медея» залишається серйозним суперником для будь-якого учасника змагань. Тим паче на стадії підготовки до сезону. Отож підопічні В’ячеслава Пінковського – незаперечний фаворит зустрічі.

ФК «Сокіл» (Кінчеш) – вихідний

Група «Б» (смт Середнє)

СДЮСШОР (Ужгород) – ФК «Вільхівці»

Початок – 11:30

Обидві вищолігівські команди поступилися в першому турі, тому будуть «спраглими» (додатково мотивованими) до перемоги. СДЮСШОР – молода команда. Практично всі футболісти – у віці 16–17 років. Старших тільки двоє. Та й то Ярославові Томашовські 18 років, а Андрію Мерцину – 21. Утім, омолодилися й «Вільхівці». 7 гравців – у віці до 20 років, 12 – від 21 до 29 років й тільки 5 мають 30 років і більше. Та все ж учасник турніру з Тячівщини досвідченіший. А отже, має суттєву перевагу. У чемпіонаті підопічні Юрія Бучка двічі переграли своїх юних візаві – 4:1 і 2:1. Та як бачимо, команда Івана Ковача жодного разу без бою не йшла з поля. І в першому турі гідно протистояла «Колосу». Отож щонайменше слід очікувати безкомпромісного протистояння.

ФК «Зірка-SPAR» (Лінці) – ФК «Колос» (Іванівці)

Початок – 13:30

У першості Закарпаття минулого сезону між командами вищенаведеної пари були цікаві протистояння. І хоч «Колос» загалом узяв гору (3:1 і 1:1), та футболісти з Лінців продемонстрували хорошу гру. У команди з Іванівців підвищені вимоги – узято курс на підвищення в класі. «Зірка-SPAR» продовжить грати в Західній зоні, та буде добре мотивована в зустрічі з чемпіоном першої ліги. У складі представника Ужгородщини – 13 футболістів віком до 20 років, 8 – від 22 до 30 літ, а 3 мають 30 років і старші. У «Колоса» 5 гравців – до 20 років, 11 – від 21 до 30-и, 7 гравців мають 30 р. чи старші. За великим рахунком, обидва колективи – сплав молоді й досвіду, хоч «зіркові» і молодші. Подивимося, яким буде цього разу протистояння. До гри фаворитом є «Колос».

ФК «Поляна» – ФК «Авангард» (Свалява)

Уже сам факт, що відбудеться місцеве дербі, привертає увагу до цієї зустрічі. Фаворитом, звичайно, є вищолігівський колектив. Та дебютант ЗП буде добре мотивованим проти земляків. Тим паче, що «Авангард», як і «Поляна», у стартовому матчі турніру здобув перемогу. У «Поляни» поки вибір виконавців не такий великий. Із 16 членів команди 3 – 18–19-річні, 11 мають від 21 до 30 років, 2 – старші 30 років. Та «Кундрик, Жаренко енд компані» теж мотивовані перемагати. «Авангард» заявив 21 футболіста: 10 – 17–20-річні, 9 – у віці 22–29 років, 2 – понад 30-річні. Тобто хоч «Авангард» і молодший, та все ж у його складі теж достатньо зрілих виконавців. Яким вийде це свалявське дербі? Передбачити важко. Та фаворитом лишимо «Поляну».

Початок – 15:00

Група «В» (Виноградів, стадіон «Пластмасовик»)

ФК «Бужора» (Іршава) – ФК «Боржава» (Довге)

Початок – 13:00

Обидва колективи ще не набрали ігрових кондицій, отож матимуть шанс скористатися помилками візаві в захисті та відзначитися. Водночас у першому турі обидва суперники з цієї пари поступилися. До того ж статус іршавського дербі підігріватиме інтригу в зустрічі. З огляду ж, що зустрічаються колективи різних ліг, м’яч перемоги поки на контролі в «Бужори». Вона – фаворит у матчі.

ФСК «Ялинка» (В. Бичків) – ФК «Марамуреш» (Солотвинська ТГ)

Початок – 15:00

«Ялинка» тільки входить у ЗП, а «Марамуреш» розпочав із гучної перемоги над бужорцями. До того ж команда з Тячівщини дебютуватиме у вищій лізі. Шанси на перемогу у футболістів, які захищають честь Солотвинської ТГ, вищі. Але віриться, «Ялинка» не просто так заявилася на Зимову першість краю.

ФК «Севлюш» (Виноградів) – вихідний

Група «Г» (Хуст, стадіон «Карпати»)

ФК «Авангард» (Тересва) – СК «Тячів»

Початок – 13:00

Місцеве дербі повинно вийти хорошим. «Авангард» продовжує прогресувати, цілеспрямовано готується в міжсезоння, додаючи від гри до гри. Тячівці, своєю чергою, ідуть до вищої ліги й серйозно теж ставитимуться до гри, у якій прагнутимуть так само здобути першу перемогу в ЗП. У першості в Східній зоні першої ліги команда з райцентру виявилася двічі кращою в протистоянні з «Авангардом» – 4:1 і 4:3. А цього разу?

ФК «Хуст» – СК «Карпати» (Рахів)

Початок – 15:00

Зустрічаються два вищолігівські колективи – чемпіон і команда, яка в цьому сезоні суттєво хоче покращити своє турнірне становище. У чемпіонаті вправнішим був «Хуст» – 3:0 і 0:0. Та все ж, як бачимо, «Карпати» зіграли внічию. До того ж вони вже стартували з перемоги в турнірі, тоді як хустяни тільки розпочнуть виступи в перших у цьому році змаганнях. Фаворитом є «Хуст», але шанси на стовідсотковий успіх у колективів поки майже рівні.

ФК «Терново» – вихідний

У спортивному плані матчі першого туру видалися пристрасними. Таких же цікавих і безкомпромісних поєдинків очікуємо в неділю, хоч практично в кожній парі є свій фаворит.

Володимир ТАРАСЮК, ЗАФ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.