Футбол, за яким усі скучили, знову повертається!

13.02.2022 - 22:16

Огляд матчів 1 туру Зимової першості Закарпаття.

273694844_3272826232951138_3610150127656168348_n

На тлі непростої ситуації, яка нині в Україні, прихід футболу став своєрідною весняною ластівкою. Тим паче, що за улюбленою грою й так усі скучили. А якщо врахувати, що всі хотіли добре стартувати, команди перебувають на різних стадіях готовності й тільки входять у справжній змагальний ритм (хай і на тренувальних обертах), то 1 тур Зимової першості Закарпаття видався цікавим яскравим і доволі безкомпромісним. Як наслідок: у 9 матчах жодного «сухого» підсумку, лише два поєдинки завершилися з різницею в два м’ячі, зафіксовано одну нічию, а дві треті зустрічей узагалі фінішували з перевагою однієї з команд в один м’яч. Це притому, що виступали і дебютанти Зимової першості, і новачки обласного футболу, і команди, різні за класом, в одному матчі.

Група «А» (Ужгород, стадіон «Авангард»)

ФК «Будівельник» (Ужгород) – СДЮСШОР U-17 (Ужгород) – 2:0

Голи: Сергій Шоляк, 10; Сергій Шкорка, 39.

Попередження: Сергій Шоляк, 27.

«Будівельник» виглядав у грі краще за рахунок насамперед досвіду й міг відзначитися іще, але в підсумку задовольнився двома голами, результативно зігравши в першому таймі. А для юних СДЮСШОРівців був хороший поєдинок у плані набуття того ж таки досвіду.

МФК «Локомотив-Чоп» – ФК «Сокіл» (Кінчеш) – 2:2

Голи: Віктор Готра, 90+1; Валентин Єлізарев, 90+3 – Михайло Дранчак, 2; Девід Ніцкулич, 81.

Попередження: Артем Биркович, 16 – Давид Дьордяй, 14; Іван Корпош, 80.

Вилучення: Давид Дьордяй, 37 (друге попередження).

Цікава й результативна гра, із якої було видно, що футболісти скучили за великим футболом. «Сокіл» відзначився швидким голом, та вилучення в його рядах ще до перерви ускладнило загалом можливість утримати переможний рахунок. Усе ж тривалий час він таким мінімальним і лишався. Більше того, кінчешці відіграли й «за того хлопця» і навіть подвоїли успіх. Та чи завадив перегляд молоді, чи то в кінці зустрічі розслабилися, чи справді вже не вистачило сил, але в компенсований арбітром час номінальні господарі, «основа» яких складена з молодих виконавців Чопа, Невицького та з «Медеї», завдяки гравцям, котрі вийшли на заміну, зуміли уникнути поразки. Бойова нічия 2:2!

ФК «Медея» (Оноківська ТГ) – вихідний

Група «Б» (Середнє)

ФК «Поляна» – ФК «Вільхівці» – 2:1

Голи: Валентин Великий, 39; Віталій Хайнас, 50 – Іван Скунзяк, 35.

Попередження: Артур Пукіш, 36 – Вадим Селещук, 40.

Вилучення: Іван Жаренко, 55 («Поляна»; за позбавлення суперника очевиднохї гольової можливості); Михайло Кондря (тренер «Поляни»; як зазначено в офіційному протоколі матчу – «за вживання непристойних, образливих та нецензурних слів в сторону головного арбітра матчу»), 90+3.

«Поляна» взяла реванш за дві поразки 1:2 в минулому чемпіонаті з таким же рахунком. До вилучення гравці з Мукачівщини домінували й, хоч пропустили першими, зуміли відзначитися двома голами. Коли ж «Вільхівці» залишися в більшості, усіма силами кинулися відіграватися. І ледь не пропустили третій гол після контратаки суперника в кінці зустрічі. Та, зрештою, підопічним Михайла Кондрі, який, до речі, був вилучений у компенсований час, промовисто зреагувавши на додані арбітром хвилини, удалося й без того здобути вольову перемогу.

ФК «Авангард» (Свалява) – ФК «Зірка-SPAR» (Лінці) – 2:1

Голи: Юрій Куцкір, 33; 44+ – Владислав Волошин, 39.

Попередження: Ерік Фалес, 34; Юрій Куцкір, 44; Вадим Стеблей, 69; Влад Туряниця, 73 – Станіслав Костик, 41; Юрій Коштура, 44; Влад Турецький, 68; Анатолій Лукачина, 81.

Команди видали хорошу й результативну гру, у якій особливо добре враження справив новачок Зимової першості – свалявський «Авангард». Молода й амбітна команда, сформована з футболістів із району, створила більше моментів і зуміла перемогти. Хоч після перерви колектив із Лінців і перехопив ініціативу. Основні ж події розгорнулися в першому таймі, а точніше під його завісу. Упродовж 11 хвилин суперники відзначилися трьома голами, а завдяки реалізованому пенальті номінальні господарі здобули першу вікторію в турнірі, яка, без сумніву, додасть їхнім виступам у Зимовій першості більшої впевненості.

ФК «Колос» (Іванівці) – СДЮСШОР (Ужгород) – 3:1

Голи: Михайло Лозинець, 16, 88; Михайло Ковач, 53 – Андрій Мерцин, 79.

Попередження: Назар Юришинець, 64 – Олександр Пінджоля, 58; Віктор Трачук, 84.

Молоді СДЮСШОРівці показали себе з непоганого боку: діяли на швидкостях, добре контролювали м’яч, та все ж у їх діях не вистачало гостроти. Особливо на завершальних стадіях атаки. А ось «Колос», чіпляючись за шкіряного та сміливо йдучи вперед, за рахунок досвіду відзначився трьома голами й здобув першу перемогу в турнірі.

Група «В» (Виноградів, стадіон «Пластмасовик»)

ФК «Марамуреш» (Н.Апша) – ФК «Бужора» (Іршава) – 3:2

Голи: Артем Сурайчинко, 5, 16; Рафаел Анаебо, 85 – Іван Качур, 2; Анатолій Богович, 9.

Попередження: Володимир Пилипак, 74; Микита Коробко, 84 – Іван Веждел, 58.

Команди продемонстрували результативний футбол. «Марамуреш», який задекларував вихід до вищої ліги, уже в стартовій грі з бронзовим призером минулого чемпіонату продемонстрував, що цього сезону в новому для себе обласному дивізіоні «шурхоту» наробить. Це підтвердив, зокрема, і трьома голами у ворота іршавців, хоч останні ще тільки набирають кондицій до сезону. Загалом дуже результативним вийшов початок зустрічі. Суперники за 16 хвилин обмінялися двома голами. Наприкінці ж зустрічі номінальні господарі зуміли вирвати перемогу.

Не обійшлося й без невеликих, та все ж неприємностей. Зокрема, на 82 хв. вболівальники «Бужори» кинули сніговою кулькою в одного з асистентів арбітра, а після матчу гравець «Марамуреша» Володимир Пилипак в агресивній манері з’ясовував стосунки з іршавськими футболістами.

ФК «Боржава» (Довге) – ФК «Севлюш» (Виноградів) – 0:2

Голи: Михайло Чедрик, 4; Юрій Чонка, 80.

Попередження: Михайло Дудаш, 25 – Михайло Хміль, 38.

У цьому матчі перемога вийшла на класі, хоч і номінальні гості, а фактично господарі переглядали кількох новачків, зокрема з Мукачева. Нижчий за класом суперник, а це «Боржава», основну увагу в матчі з таким серйозним суперником, природно, сконцентрувала на захисних діях. Тож не дивно, що «Севлюш», відзначившись швидким голом, тривалий час не міг подвоїти результату. І все ж виноградівці виграли 2:0, відзначившись ближче до завершення зустрічі. Слід зазначити, що зі срібним призером чемпіонату тепер працює відомий у минулому модавський та український футболіст (який, до речі, у 2007 році грав і за ужгородське «Закарпаття»), а пізніше тренер (працював із цілим рядом молдавських клубів) Юрій Грошев.

ФСК «Ялинка» (В. Бичків) – вихідний

Група «Г» (Хуст, стадіон «Карпати»)

СК «Карпати» (Рахів) – ФК «Авангард» (Тересва) – 1:0

Голи: Василь Титор, 42.

Попередження: Максим Баранюк, 78 – Іван Дебич, 27; Василь Габорець, 63; Михайло Бенко, 86.

Толерантна, без грубощів зустріч. Суперники грали у футбол, за яким скучили. У першому таймі моменти мали рахівці й зуміли одного разу відзначитися. У другому таймі краще діяли тересвівці – молода, проте добре організована команда з технічним почерком. Зрештою, «Авангард» створив кілька хороших моментів, та не використав свої шанси. Отож мінімальна перемога колективу, вищого за класом.

СК «Тячів» – ФК «Терново» – 2:3

Голи: Дмитро Антошин, 18, 52 – Віталій Симулик, 4; Едгар Русин, 59, 77.

Попередження: Віктор Парада, 3; Павло Оржеховський, 36; Олександр Пакош, 40; Дмитро Антошин, 90+3 – Назарій Пригара, 18; В’ячеслав Пінковський, 73.

Початок гри (перші хвилин десять) був за «Терновим». Номінальні гості й повели в рахунку. Та їхній суперник зумів зрівняти результат і домінував до кінця першого тайму. У другому відрізку гри підопічні Павла Оржеховського вийшли вперед, але в останні 25–30 хвилин краще діяли тернівці. Більше того, уперше в сезоні зібравшись (!), знайшли в собі сили здобути вольову перемогу. У цілому суперники відіграли з колосальною самовіддачею, іноді жорсткувато діяли, але за «рамки» не виходили. Хоч у срібного призера Східної зони першої ліги травмувався Валерій Бодня, і його навіть забрала швидка. Слід також зазначити, що добре впоралася зі своїми обов’язками бригада арбітрів. Так, коли тернівці зрівнювали рахунок (2:2), їхній футболіст знаходився в положенні поза грою, однак своїми діями показав, що не бере участі в створеному моменті. Судді в полі й на лінії розібралися в тонкій ситуації й прийняли правильне рішення. Також потрібно зауважити, що перший і третій голи тернівці організували «хрестоматійно». Спочатку на лінії своєї штрафної площі перехопили м’яч і в три паси доставили його до воріт суперника та відзначилися красивим взяттям воріт. А останній гол було організовано з глибини поля: вийшла довга передача за спину захисників і в один дотик гравець «Тернова» майстерно відправив шкіряного за призначенням. Ідеальна комбінація!

«Хуст» – вихідний

Що ж, матчі нас у цілому порадували, хоч окремі з них вийшли й дещо надміру емоційними. Чекаємо на 2 тур і на таку ж самовіддачу футболістів у грі!

Володимир ТАРАСЮК, Степан Селменський, ЗАФ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.