ФОТО. Прозвітувалися. Рухаємося далі!

12.02.2022 - 21:51

Роботу ЗАФ у 2021 році визнано задовільною.

DSC_0939

Будь-яка робота потребує не лише планування, а й звіту, аби рухатися далі в потрібному напрямку. Тим паче, якщо це прописано в статутних документах. Ось і Закарпатська асоціація футболу зібралася на Ужгородщині, у Середньому, щоб прозвітуватися на звітній конференції за рік роботи.

Захід відкрив голова ЗАФ Іван Дуран. Із 45 делегатів 32 були присутніми, тож роботу форуму визнали правомочною. Також були запрошені, серед яких і представник УАФ. Відтак присутні вшанували тих, хто минулого року пішов із життя. А таких, на жаль, виявилося чимало. Особливо з урахуванням наслідків пандемії коронавірусу. Згадаймо їх ще раз. Вічна пам’ять Степану Варзі, Степанові Голомбу, Андрію Добошу, Юрію Ербаху, Ласлу Качуру, Сабіні Крупці, Йосипу Попюрканичу, Миколі Русину, Петрові Токарєву, Михайлові Фурику, Арпадові Шандору, Вікторові Шварцу, Іванові Шопі…

Після обрання президії, складів лічильної та мандатної комісій та затвердження порядку денного делегати перейшли власне розгляду питань. Спочатку І.Дуран прозвітував щодо виконання роботи ЗАФ у період із 6 лютого 2021-ого до 11 лютого 2022 років. Очільник асоціації зупинився на основних напрямках діяльності, відзначивши як успіхи, так і недоліки. Зокрема, ішлося про підсумки основних обласних змагань, розвиток інфраструктури, дитячо-юнацького, жіночого, ветеранського футболу, арбітраж, виступи команд майстрів, співпрацю з президентами клубів, роботу з уболівальниками, футбольних журналістів. Виступ був конструктивним, прагматичним, із розумінням шляхів подальшого удосконалення напрацьованого.

Стислий, але доволі ґрунтовний звіт обговорили. Зокрема, слово взяли член виконкому ЗАФ Степан Селменський, голова Тячівської районної федерації футболу Іван Грабар, голова Закарпатського осередку Асоціації спортивних журналістів України Василь Гаджега. Спільний вердикт виступів: роботу обласної асоціації слід визнати задовільною. І навіть із «плюсиком», ураховуючи COVIDні реалії.

Про фінансову діяльність ЗАФ звітував заступник її голови Віктор Наскалов. Було оприлюднено не лише основні кошторисні цифри (а витрати асоціації за рік виявилися чималими – майже 2 мільйони 220 тисяч гривень при надходженнях трохи більше 2 мільйонів 50 тисяч, однак були ще додаткові надходження та благодійна допомога в розмірі майже 460 тисяч гривень – залишок коштів на початок року становив 332 тисячі гривень). Віктор Борисович також поінформував про фінансову підтримку районних федерацій, ветеранів тощо. Як і звіт Івана Петровича, звіт про фінансову діяльність асоціації також делегати затвердили.

Ще на конференції здійснили ротації членів виконкому, колективних та асоційованих членів (зокрема з урахуванням рекомендацій УАФ), обрали нових членів контрольно-дисциплінарного комітету та ухвалили зміни до дисциплінарних правил ГС «ЗАФ», підвищивши розмір покарань за «нефутбольні» порушення гравців та змістивши акцент відповідальності за такі інциденти на клуби.

У «Різному» було здійснено церемонію нагородження. За вагомий внесок у розвиток футболу Закарпаття, популяризацію улюбленої гри чи ще й додатково з нагоди ювілею відзначили:

почесною грамотою УАФ – Івана Цимбала, багаторічного президента ФК «Боржава» (Довге), і Михайла Григу, тренера ДЮСШ (Воловець), ветерана футболу;

відзнакою (нагрудним знаком) УАФ – Марію Коваль-Мазюту, президентку ФК «Медея» (Оноківська ТГ), і Тетяну Когутич багаторічну президентку ФК «Нижній Коропець»;

медаллю «За заслуги» УАФ – Павла Іванчова, відомого закарпатського тренера, та Василя Гаджегу, голова обласного осередку АСЖУ, члена виконкому крайового відділення НОК України, футбольного історика Закарпаття;

ювілейною медаллю УАФ «За вагомий внесок у розвиток українського футболу» – Томаша Пфайфера, арбітра всесоюзної категорії, футболіста, тренера, майстра спорту СРСР; Михайла Ланя, почесного президента Закарпатської асоціації футболу; Василя Поповича, арбітра республіканської категорії, делегата ЗАФ, багаторічного голову Федерації футболу Іршавського району; Степана Селменського, арбітра національної категорії, лайсмена ФІФА, організатора спортивних заходів, засновника та експерта передачі «Час футболу»; Івана Дурана, голову ЗАФ.

Окремо, коли приїде президент Української асоціації футболу, нагороду – орден президента УАФ «Легенда українського футболу» – вручать Василю Турянчику, заслуженому майстру спорту СРСР, багаторічному капітанові київського «Динамо».

Привітали також голову комітету ветеранів футболу ЗАФ Василя Козика, який саме мав день народження.

Автор та експерт програми «Час футболу», член виконкому ЗАФ С.Селменський підготував відеопідсумки футбольного року, які заплановано було показати на початку конференції, але через технічні причини це зробити не вдалося. Отож пропонуємо переглянути цю презентацію.

У роботі конференції затвердили проєкт постанови (додається), а завершили захід неформальним спілкуванням та з надією, що 2022 рік для футболу Закарпаття буде успішним…

Володимир ТАРАСЮК, ЗАФ

Постанова звітної конференції

ГС «Закарпатська асоціація футболу»

12 лютого 2022 року

Заслухавши та обговоривши звіт голови Громадської спілки «Закарпатська асоціація футболу» Дурана І.П. про роботу обласної асоціації за період із 7 лютого 2021 року по 11 лютого 2022 року звітна конференція відзначає:

діяльність обласної асоціації футболу у звітному періоді була спрямована на популяризацію та піднесення престижу змагань з футболу на Закарпатті, залучення до занять футболом широких верств населення, реалізацію заходів із розвитку дитячо-юнацького, жіночого, дорослого аматорського та ветеранського футболу, сприянню пропаганді здорового способу життя серед широких верств населення Закарпаття.

Активно працювали постійні комітети асоціації, діяльність яких координували Рада при голові та Виконком ГС «Закарпатська асоціація футболу».

Питання розвитку дитячо-юнацького футболу є пріоритетним у роботі асоціації. Чемпіонат ДЮФЛ Закарпаття проводиться у чотирьох вікових категоріях. Футболісти U-15 та U-13 змагаються у вищій та першій лігах. Юні футболісти у вікових категоріях U-12 та U-11 проводять змагання на менших за розмірами полях та меншою кількістю гравців на полі.

Загалом, у чотирьох вікових категоріях чемпіонату та першості ДЮФЛ змагаються 127 дитячо-юнацьких команд, це понад 2 000 дітей. Вагому допомогу в організації та проведенні цих змагань надав Благодійний фонд «Академія футболу «Карпатія»

Вдало виступають наші юнацькі команди в чемпіонаті ДЮФЛ України. У поточному сезоні МФА «Мункач» грає в елітлізі. За результатами першого етапу наші земляки посіли перше місце у клубному заліку Західної зони. СДЮСШОР (Ужгород) та ФК «Минай» виступають у вищій лізі чемпіонату ДЮФЛ України. За результатами першого кола наші команди знаходяться серед лідерів.

Протягом року на теренах області було проведено багато міжнародних та всеукраїнських турнірів. Особливо популярні турніри на честь Андрія Гаваші, Олександра Філіпа, «Карпатія», пам’яті Михайла Михалини, Володимира Пінковського, Йосипа Беци та багато інших. Гостями цих турнірів є команди з усієї України та багатьох країн світу.

Велику увагу Закарпатська асоціація футболу приділяє розвитку жіночого футболу. Вдало виступила збірна Закарпатської області у чемпіонаті України серед дівчат U-16, дійшовши до чвертьфіналу змагань. Удруге було проведено розіграш Суперкубка з футболу серед дівчат, у якому перемогла команда Ужгорода. Проведено Міжнародний турнір із футболу серед учнівських команд «EUROPEAN SCHOOL FOOTBALL CUP КHUST 2021 U15» серед дівчат, у якому перемогла команда дівчат із Хуста. Удало виступили наші футболістки у змаганнях юніорок в угорському Готвоні, завоювавши срібні нагороди.

За звітний період значно покращилася організація змагань у чемпіонаті та першості області серед аматорських клубів серед дорослих та юнацьких команд. Усього було проведено 498 матчів. Футбольні поєдинки відбувалися за великої кількості глядачів. Проведені всі змагання згідно з календарним планом, крім турніру «Ліга чемпіонів Закарпаття» у зв’язку з відмовою клубів виконувати умови проведення матчів відповідно до вимог медичного протоколу.

Наші професійні команди ФК «Минай», ФК «Ужгород та «Мункач» (Мукачево) захищають честь краю у трьох професійних лігах України.

Регулярно й на високому рівні проводять змагання ветеранські команди.

Велику роботу здійснив комітет арбітрів. Практично були проведені всі заходи з підготовки й тестування арбітрів і делегатів (спостерігачів арбітражу) асоціації, активно працювала Школа молодого арбітра, завдяки чому до обслуговування змагань усіх рівнів залучено значну кількість молодих перспективних арбітрів. У суддівській колегії ЗАФ працюють 54 арбітри та асистенти, 23 спостерігачі арбітражу. 22 арбітри та асистенти із Закарпаття обслуговують матчі всеукраїнських змагань.

Три спостерігачі арбітражу обслуговують всеукраїнські змагання та четверо працюють на матчах ДЮФЛ України.

Комітет із питань стадіонів та безпеки проведення змагань обстежив 27 стадіонів, на яких проводять матчі чемпіонату та першості області. Виявлені недоліки мають бути усунені в указані терміни.

Поряд із цим є ще недоліки у роботі обласної асоціації. Необхідно звернути більшу увагу на покращення дисципліни та охорони громадського порядку під час проведення футбольних матчів, покращення матеріально-технічної бази команд, покращення рівня тренерських кадрів, особливо тих, хто працює з дітьми.

Із метою подальшого розвитку закарпатського футболу, усунення недоліків в організації та проведенні змагань звітна конференція

ПОСТАНОВЛЯЄ:

  1. Заслухавши та обговоривши звіт голови Закарпатської асоціації футболу про діяльність ЗАФ за період із 7 лютого 2021-ого по 11 лютого 2022 років пропонується роботу виконавчого комітету та голови ГС «ЗАФ» за звітний період вважати задовільною.
  2. Продовжити роботу з розвитку жіночого, дитячо-юнацького та дорослого аматорського футболу.
  3. Продовжити роботу з покращення арбітражу матчів обласних та районних змагань.
  4. Прийняти нових постійних та асоційованих членів до складу ГС «ЗАФ» та надалі зміцнювати та поширювати співпрацю з усіма членами асоціації з метою розвитку та популяризації футболу.
  5. Покращити роботу в організації навчання та підвищення кваліфікації тренерів.
  6. Звернути особливу увагу на стан інфраструктури спортивних споруд та забезпечення безпеки проведення змагань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.