Приборкати «Кобру»…

19.08.2018 - 20:24

Репортаж із першого виїзного матчу ФК «Ужгород».

IMG_1471

У третьому турі чемпіонату України серед аматорів ФК «Ужгород» мав зустрітися з ФК «Кобра» (Острог, Рівненська область). Наша команда напередодні матчу провела ранкове тренування на рідному «Автомобілісті» і об 11.15 узяла курс на Рівненщину. Дорога виявилася виснажливою, адже довелося подолати понад 500-кілометрову відстань, а ще панувала спека (благо, у комфортабельному автобусі працював кондиціонер).

Зрештою, 10 годин минули, і ФК «Ужгород» прибув до старовинного міста Острог, відомого ще з 1100 року; тут у 1576-му Костянтин Острозький заснував славнозвісну Острозьку академію (саме на полі її стадіону зустрічалися суперники), а Іван Федоров дав Україні таку святиню, як Острозька Біблія (1581 р.). Але відтоді спливло багато часу, змінилися традиції, і, на жаль, не всі на краще. Зокрема, після прибуття ужгородську команду ніхто не зустрів, а раніше гостям самим іще й довелося замовляти готель, точніше два, оскільки вся спортивна делегація в одному не вміщалася. Добре, що до другого готелю допоміг дістатися поліцейський патруль. І ближче до 22:00 усі поселилися.

Наступного дня до матчу ФК «Ужгород» відпочивав, відвідавши доволі затишний стадіон, але який за якістю газону можна віднести до середньостатистичного за мірками першості Закарпаття. Цікаво було побачити в місті біля Будинку культури афішу про матч, що нагадувала старі добрі часи: мальована фарбою так, як колись анонсували в сільських клубах кінострічки. Команда намагалася про матч не говорити, але відчувалося, що подумки всі налаштовувалися на гру. Головний тренер Мирослав Бабяк повідомив: у бій були готові вступити всі, щоправда мікротравми мали Володимир Дуран, Юрій Славік, Антон Предчук (однак усі вийшли на поле). О 15.00 колектив вирушив на стадіон і розпочав безпосередню підготовку до гри.

За півтори години, що лишалася до поєдинку, удалося поспілкуватися з нашим земляком із Хуста, тренером «Кобри» і водночас головою Острозької районної федерації футболу Валентином Кочишем (до речі, у місцевому чемпіонаті бере участь 12 команд), а також довідатися, що ФК господарів є фактично клубом-сателітом харківського «Геліоса» та прямих інтернет-трансляцій матчів, як на Закарпатті, не веде.

І ось сама гра… Команда «Кобри», яка складається з приїжджих гравців, вразила короткою лавою запасних та насиченим захистом, що впродовж цілого тайму не припиняв роботи. Ужгородці володіли ініціативою майже всю першу «сорокап’ятихвилинку». Уже на 4 хвилині Михайло Дудаш перевірив воротаря суперника, а за хвилину був кутовий, подача і удар Вадима Селещука в поперечину. За кілька хвилин в «Ужгорода» хороша «триходівка», однак Габор Кемень пробив вище. На 18 хвилині знову удар: «стріляв» Михайло Дудаш, але м’яч «просвистів» над поперечиною. Минає три хвилини, і майже стовідсоткова нагода в Олександра Грицькевича. Він отримав пас від Сергія Машталіра, який завтра святкуватиме 20-річчя, проте з лінії воротарського майданчика головою замкнув не точно. На 27 хвилині помилився «кіпер» «Кобри», але встиг вибити шкіряного з лінії воріт. На 38 хвилині ще одна помилка в захисті господарів, і лише реакція Андрія Ліпіча рятує команду від гола. У гостей дві реальні нагоди відзначитися були в кінці тайму. На 41 хвилині вони виконували штрафний, але Юрій Славік контролював ситуацію, а за 2 хвилини, коли гості припустилися помилки й заробили кутовий, він же вчасно вибив м’яч кулаком у поле. Отож 0:0, і команди пішли відпочивати.

Після перерви господарі сміливіше йшли вперед і дещо вирівняли гру. Утім, ужгородці атакували більше та гостріше. Цікаво, що їхню активність вітали й місцеві вболівальники, нагороджуючи оплесками після хороших ударів. Слід відзначити особливого фаната – Віктора Понсіра, який сам добирався з Ужгорода, щоб підтримати свою команду.

Особливо гості втратили можливість відзначитися в кінці зустрічі. Зокрема, на 87 хвилині Сергій Машталір випередив захисників, але пробив мимо, а чудовий удар зі штрафного Вадима Ференцика на 88-ій витягнув воротар «Кобри». Слід також додати, що нерівне поле заважало ужгородцям реалізувати окремі з моментів. Отож 0:0.

Микола Конько: «Це перша гра під моїм керівництвом. У нас немає футболістів. Навіть на заміні двоє гравців. І я радий, що здобули важливе очко».

Мирослав Бабяк: «Шкода за такої гри втрачати два очки: було важке поле. І нелегко вдавалося віддавати пас. Команда проїхала понад півтисячі кілометрів, і я зробив чимало замін, дав можливість вийти на поле всім».

Після матчу команда поїхала вечеряти й узяла курс на Ужгород. І поки вона в дорозі – читачі сайту вже мають змогу ознайомитися з цим матеріалом. Притому автор публікації щиро вдячний керівництву клубу та команди, адміністративному персоналу й прес-службі ФК «Ужгород» за сприяння в організації поїздки та створенні репортажу.

ФК «Кобра» (Острог) – ФК «Ужгород» – 0:0

Острог. Стадіон Національного університету «Острозька академія». 250 глядачів. 19 серпня. 27 градусів тепла. Сонячно.

Арбітр – Синицький Микита (Київ).

Асистенти арбітра: Супрунюк Павло (Волинська область), Матковська Марина (Хмельницький).

Четвертий арбітр – Мамчур Наталія (Рівне).

Спостерігач арбітражу – Карпяк Юрій (Львів).

Попередження: Проць Віталій, 13; Сондак Юрій, 73; Шевцов Микита, 77; Ляшук Володимир, 90 – Ковач Іван, 35; Пінковський В’ячеслав, 65; Буксар Степан, 83.

ФК «Кобра» (Острог): Ліпіч Андрій, Шевцов Микита, Єроменко Микола, Крайчинський Микита, Киричук Володимир, Сондак Юрій, Проць Віталій, Бидисюк Микола, Бегашов Олександр, Данильчук Євгеній, Герасименко Геннадій.

Запасні: Ляшук Володимир, Парух Дмитро.

Головний тренер: Конько Микола.

ФК «Ужгород»: Славік Юрій, Селещук Вадим, Бонтей Василь, Буксар Степан, Дуран Володимир, Ковач Іван, Лазар Андрій, Кемень Габор, Дудаш Михайло, Грицькевич Олександр, Машталір Сергій.

Запасні: Предчук Антон, Ференцик Вадим, Гальчак Микита, Пінковський В’ячеслав, Чепа Станіслав.

Головний тренер – Мирослав Бабяк.

Володимир ТАРАСЮК, ФФЗ

Ужгород – Острог

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.