Західна зона першої ліги: на юнацькому «екваторі»

07.08.2018 - 16:36

Маємо квартет лідерів і стільки ж аутсайдерів.

DSC_9880

Першу четвірку колективів очолює «Н.Коропець». У нього доволі переконливі показники: на фоні нічиєї та поразки 10 перемог і більш ніж переконлива різниця м’ячів – +32. Команда тільки в 5 турі зіграла внічию (0:0 у дербі з «Карпатами» з В.Коропця) та несподівано розгромно поступилася «Бобовищу» у 9 турі (теж гра на виїзді – 1:6). Решта поєдинків приносили тільки триочкові здобутки, зокрема 4 – із великим рахунком (перевага в 3 та більше м’ячів). Схоже, «Н.Коропець» – претендент № 1 на «золото».

Утім, одноосібний лідер має достойних переслідувачів. Тільки на 3 залікові пункти відстає ФК «Сільце». Водночас має ще кращу різницю м’ячів – +34. Новачок з Іршавщини здобув 9 перемог (6 із великим рахунком!), нічию та двічі поступився. Аналізуючи матчі, у яких команда втратила очки (а це «виїзні» 0:2 від «Н.Коропця» у 2 турі, 2:2 із «Заріччям» у 7-ому й 3:6 від «Фаворита» у 9-ому), є підстави вважати: для ще кращого виступу просто забракло досвіду суперництва на такому рівні. А в цілому «Сільце» – серйозний подразник для суперників.

27 очок, тобто на 1 менше від 2 місця, – у ще одного дебютанта ліги. Ним є «Фаворит» (Шишлівці). Лише те, що цей колектив відзначається безкомпромісністю (9 перемог і 3 поразки) та має найкращу в лізі різницю м’ячів – +40, – вражає. А ще ж представник Ужгородщини програвав мінімально (тричі по 1:2), натомість здобув 7 вікторій із різницею в 3 та більше голів. Забивав найбільше – 53 м’ячі. Та й результативність 4,4 вартує багато чого! Думається, отриманий досвід у першому колі, також посприяє збереженню набраних обертів.

Замикає першу четвірку «Бобовище» з такими ж показниками: 27 очок, 9 перемог (4 з великим рахунком) і 3 поразки. Лише різниця м’ячів менша – +31. Так само, як і у «Фаворита», 3 мінімальні поразки: у першому (від «Заріччя» 1:2) і в двох останніх матчах (2:3 від «Сільця» та 0:1 від іванівського «Колоса»). Аналізуючи невдачі, бобовищанцям у другому колі особливо потрібно буде звернути увагу на іршавський «синдром» та мукачівські дербі.

Із відставанням у 4 очки йде ФК «Заріччя». Місце в чільній п’ятірці – теж неабиякий результат. У підсумку 7 виграшів (більшість – із великим рахунком), 2 нічиї, 3 поразки та різниця м’ячів +26. Ця команда втрачала очки з лідерами, мукачівцями та одного разу в районному дербі. Зважаючи, що вигравали в «Заріччя» суперники загалом не так уже й легко, команда попсує спортивні нерви в другому колі багатьом.

У Західній зоні першої ліги помітні також 4 колективи, котрі представляють золоту середину. Найвище з них розташувалася «Боржава». 21 очко, 7 перемог, 5 поразок. Різниця м’ячів +9. Команда втрачала залікові бали в матчах із лідерами та в районних дербі. Отож звідси й такий набуток. Хоч, як бачимо, далеко не найгірший.

На очко менше у «В.Коропця» (7 місце). 6 перемог, 4 нічиї, 2 поразки. Різниця м’ячів +2. Команда небагато забивала, але так само порівняно мало пропускала (менше 2 голів за матч). Поступалася – тільки представникам Іршавщини. До того ж відчутно – 0:4 із «Сільцем» та 0:3 із «Заріччям». А в цілому колектив грав достойно. І це, мабуть, теж той випадок, коли новачку ліги потрібно більше досвіду в суперництві на такому рівні.

А ось ФК «Дерцен» є типовим представником тих юнацьких команд, які відзначаються нестабільністю. Маючи різницю м’ячів +10, колектив посідає тільки 8 місце (18 очок): порівну перемог і поразок. Десь так і виступав: 2 виграші, 2 невдачі, знову 2 перемоги, поразка, виграш, 2 поразки, виграш, поразка. «Дерцен» програвав в основному лідерам, іршавцям та районні дербі. А ще має домашній «синдром» – половина нульових здобутків зафіксовано саме в рідних стінах. Притому програш із різницею в 3 та більше м’ячів – лише 1 (0:3 від «Боржави» вдома). Вищесказане наштовхує на думку, що тренерському штабові юних дерценівців слід особливо попрацювати над психологічною підготовкою. У цілому колектив має непоганий потенціал.

9 місце й 15 очок у ФК «Колос» (Іванівці). 4 виграші, 3 нічиї, 4 поразки, різниця м’ячів -5. Ця статистика свідчить, що десь команда відчутно недопрацювала. Де? Звичайно, наставникам видніше. Але й цифри говорять самі за себе: 13 очок команда втратила вдома. А 3 виграші на виїзді з 4 свідчать про здатність команди набирати очки й без підтримки рідних уболіввлаьників.

Групу аутсайдерів утворили теж 4 колективи. Уже перші 2 відстають суттєво – на 9 очок. І з красномовною від’ємною різницею м’ячів. І у ФК «Гірник», і в «Невицького замка» – по 6 очок (2 виграші, 8 поразок). Різниця м’ячів -31 та -55 та 10 й 11 місця відповідно. В обох команд малопродуктивно працював напад, а в представника з Ужгородщини ще й значно більше проблем у захисті (пропущено більше 5 голів за гру). Практично так само виступив і «Сокіл»: 1 виграш, 2 нічиї, 9 поразок, різниця м’ячів -35 і лише 5 очок.

І зовсім кепські справи в ракошинців: 0 виграшів, 1 нічия, 11 поразок. У середньому за 2 гри пропускалося 11 м’ячів. Зважаючи, що резерви юнацького підсилення в області й можливості команд-аутсайдерів обмежені, саме 4 вищеназвані колективи між собою, найімовірніше, розподілять «дно» турнірки».

У цілому Західна зона в «юнацькому» баченні доволі строката. Окрім 4 команд-лідерів, маємо приблизно стільки ж середняків, а також аутсайдерів. Водночас 6 команд не здобули жодної нічиєї. Це говорить на користь безкомпромісності поєдинків. Притому 16 рахунків – із різницею в понад 5 голів, що вказує на потребу посилювати загальну конкуренцію. Та все ж, зважаючи на щільність учасників угорі та внизу турнірної таблиці в плані набраних очок, змагання відповідно за нагороди й за вихід із «дна» «турнірки» обіцяють бути цікавими. Уже цим баталії в другому колі привертатимуть увагу.

Володимир ТАРАСЮК, ФФЗ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.