Футбольна Великоберезнянщина: стартували дружно, демонстрували відповідальний футбол

29.06.2018 - 13:10

У неділю, 24 червня, на головній спортивній арені районного центру пройшли урочистості відкриття чемпіонату Великоберезнянщини з футболу, такого очікуваного і затребуваного широкою громадськістю Ужанської Верховини футбольного дійства.

0-02-04-0dbd0ee03ac9079364fbcfa1d4176a6fc079070785a694a64c6e6d1ff86b9250_47a5e19f

0-02-05-6445528706deea4f0a9d618ada5961b26859e20c2160765b56b1121ef8ae7b82_2139d3a2Спортивні святковості розпочалися традиційно – з урочистого шикування футбольних колективів – учасників перегонів, за участі представників владних служб району, вболівальницької широкої громади, ветеранів та шанувальників футболу.

Під звуки Державного Гімну України капітан ФК «Великий Березний» Ярослав Форкош піднімає Державний прапор України.

Головний спеціаліст відділу освіти РДА, спортивний функціонер Роман Вайда надає слово заступнику голови райдержадміністрації Івану Миці.

– Шановні представники команд – учасниць чемпіонських футбольних перегонів, – каже Іван Мицьо, – поважна вболівальницька громадо районного центру та гірських населених пунктів Великоберезнянщини, запрошені та гості. Нині ми нарешті даємо старт традиційному районному футбольному турніру, котрого так чекають верховинці. Цей бо вид спорту у нас надто поціновується. Шкода лишень, що цьогоріч на чемпіонський турнір прибули не всі колективи, котрі заявляли про свою участь у ньому напередодні.

Бажаю командам – учасницям успішних стартів, гарних, результативних перемог! А ще вітаю усіх з Міжнародним олімпійським днем. Хай щастить!

0-02-04-585282b8ec90d799850d28da2eadfb41507945567a76b093662ff7ade4ad36bf_5a88e99bНаступні побажання спортсменам виголосив і голова федерації футболу Великоберезнянського району Іван Мастяк.

Допоки суддівська колегія під головуванням Віктора Шевченка та керівники і представники команд проводили жеребкування, визначалися із перебігом чемпіонських поєдинків, начальник відділу освіти райдержадміністрації Владислав Ладані та його колега, спортивний функціонер Роман Вайда вели ділові діалоги – спілкування з футбольними колективами, налаштовуючи їх на позитивну гру.

Відтак було оприлюднено кількісний склад команд – учасниць районних чемпіонських двобоїв. У турнірі виборюватимуть чемпіонські та призові титули лише чотири футбольні команди: ФК «Великий Березний», ФК «Малий Березний», ФК «Бегендяцька Пастіль» та ФК «Сіль». Чомусь не змогли взяти участь у районних футбольних перегонах спортсмени Чорноголови, Заброді, Кострина, Люти, Жорнави, Стужиці, Ставного, Волосянки. То дійсно серйозні прикрощі, поганий знак… Тут явно недопрацювали належним чином сільські ради, активісти населених пунктів.

Районні футбольні змагання відбуватимуться щонеділі по турах у Великому Березному, Малому Березному та Солі (кожен тур – два матчі).

Започаткували футбольні чемпіонські двобої першого туру на районній спортивній арені ФК «Малий Березний» (капітан Павло Пекар) та ФК «Бегендяцька Пастіль» (капітан Вадим Веселовський).

На відповідальний поєдинок футбольні колективи спрямували судді Віталій Заяць, Микола Ходаковський та Віктор Шевченко.

Уже перші миттєвості матчу переконали – спортивний двобій відбуватиметься у принципових, відповідальних манерах гри, буде щедрим на голи.

Уже на десятій хвилині гравець ФК «Бегендяцька Пастіль» юний Іван Мастяк відкриває рахунок – 0:1. Гра набуває динамізму, наступальності. Атаки та контратаки стають звичними у стилі поводження футболістів на полі. Малоберезняни докладають максимум зусиль, аби поквитатися. Та це їм дається не так просто – аж десь на 30-й хвилині матчу Мар’ян Федорка встановлює ігрову рівновагу – 1:1. Але дуже швидко пастілець Іван Мастяк знову змушує малоберезнянського голкіпера виймати м’яч із власних воріт – 1:2.

Друга половина такого змагальницького і дуже споглядального поєдинку розпочалася також із серйозних ігрових моментів. В особливому футбольному пориві діють нападники ФК «Малий Березний». У них бо особливе завдання – не лишень зрівняти рахунок… Та ігрову ініціативу все частіше перехоплюють футболісти Бегендяцької Пастелі. Спочатку Василь Симочко яскраво виокремлюється в наступальних рядах пастільців – 1:3, ще якісь атакуючі і впевнені кроки ФК «Бегендяцька Пастіль» і молодий та перспективний Василь Симочко проводить у ворота малоберезнян чергового м’яча – 1:4.

Нападники ФК «Малий Березний» ніяк не взмозі перелаштувати свої атакуючі ряди, домогтися бажаного результату. Та й захист малоберезнян не спроможний ефективно діяти на своїх оборонних рубежах. А останню голову відмітку в напруженому матчі ставить капітан ФК «Бегендяцька Пастіль» Вадим Веселовський – 1:5.

Бегендянці святкують свою першу, таку переконливу перемогу…

Наступний, також по-вінці виповнений ігровою напругою матч на стадіоні районного центру провели господарі поля – ФК «Великий Березний» (капітан Владислав Форкош) та ФК «Сіль» (капітан Сергій Чурей).

0-02-05-b09dcc319b7d1815358ecb4a6dd92b17136679a0962480986db11a2f6825c734_15344abaДовго знайомитися футболістам із стилем дій на полі колег-суперників не довелося. Гра – швидкісна та атакуюча, одразу запанувала на спортивній арені. Небезпечно рвуться у штрафний майданчик солян досвідчені великоберезняни. Останні ледь встигають нейтралізувати голові загрозливі моменти. Діє молода команда із Солі обережно у захисті ще й пробують наступати. Та результат допоки нульовий. Зате великоберезняни організовують свої атаки набагато серйозніше. І вже десь на 25-й хвилині нападник ФК «Великий Березний» Іван Цибик нарешті відкриває рахунок – 1:0. Цей головий крок ветерана став для футбольного колективу знаковим, заспівним.

Потужно і влучно пробиває по воротах солян Руслан Біганич – 2:0, через 15 хвилин великоберезняни знову відзначають чергову голову перемогу – 3:0.

Пробують свої атакові сили і футболісти з Солі. Їх Денис Халахан вміло завершує одну з атак – 3:1. А на останніх хвилинах першого тайму великоберезнянець Микола Словенський змінює рахунок на користь своєї команди – 4:1.

Друга половина матчу пройшла також за ігрової переваги команди з районного центру. Спочатку поцілює у ворота солян Павло Пекар – 5:1, а згодом і Василь Тряско – 6:1.

…Капітан ФК «Великий Березний» Владислав Форкош радо тисне руки своїм побратимам. І дякує футбольному колективу за змістовну й переможну гру.

Юрій КИЧАК,
Федерація футболу Великоберезнянського району

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.