Регламент турніру «Ліга чемпіонів Закарпаття»

23.10.2017 - 10:11

До вашої уваги головний документ за яким гратимуть цьогорічну «Лігу чемпіонів Закарпаття».

DSC_9046

РЕГЛАМЕНТ

турніру переможців і призерів районних та міських чемпіонатів,
переможців районних та міських кубків
Закарпатської області з футболу
«Ліга чемпіонів Закарпаття» сезону 2017 року

1. Мета та завдання:

Розіграш турніру «Ліга чемпіонів Закарпаття» проводиться з метою:

– подальшої популяризації та підвищення престижу футболу в області;

– виявлення кращих команд районів та міст, залучення їх до участі в обласних змаганнях;

– підвищення спортивної майстерності футболістів;

– організація культурного дозвілля населення.

 

2. Керівництво змаганнями:

Змагання проводяться під керівництвом Федерації футболу Закарпаття та Управління молоді та спорту ОДА. Безпосереднє керівництво покладається на оргкомітет «Ліги чемпіонів Закарпаття» та комітет із проведення змагань ФФЗ.

 

3. Термін, умови проведення та учасники змагань:

У турнірі беруть участь переможці та призери чемпіонатів, а також володарі кубків районів та міст Закарпатської області сезону 2017 року.

Турнір проводиться у листопаді – грудні поточного року.

Команда-господар, крім матчів за участю команд, які приймають групові етапи на власному полі, визначається сліпим жеребом.

У команді-учасниці турніру, мають право виступати футболісти – громадяни України, які:

а) для чемпіонатів, які проводяться згідно Єдиної інформаційної бази даних Федерації футболу України – зареєстровані в дорослому чи юнацькому складі команди на момент початку та під час проведення турніру «Ліга чемпіонів Закарпаття»;

б) для чемпіонатів, які не проводяться згідно Єдиної інформаційної бази даних Федерації футболу України – зареєстровані в команді на чемпіонат та юнацьку першість району (міста) поточного сезону, але не пізніше ніж на останні чотири тури і не є зареєстровані згідно Єдиної інформаційної бази даних Федерації футболу України в інших командах та не мають міжнародних трансферів в інші країни.

Для підтвердження участі футболістів в районних (міських) чемпіонатах та юнацьких першостях районні (міські) федерації повинні надати до Федерації футболу Закарпаття відповідні заявкові листи команд.

У разі виявлення в складах команд-учасниць турніру футболістів, які одночасно були заявлені за дві та більше команди в чемпіонатах районів (міст), питання про допуск таких футболістів ухвалює оргкомітет турніру, для чого може додатково затребувати від районних (міських) федерацій протоколи змагань.

Для участі в турнірі «Ліга чемпіонів Закарпаття» кожна команда подає заявковий лист встановленого зразка, до якого вносить прізвища (друкованими літерами) не більше 25-ти футболістів з числа тих, яким дозволено грати в турнірі згідно пунктів а) і б) цієї статті (у складі має бути не менше трьох воротарів) та не більше 5-ти осіб керівного складу команди, підписаний керівником клубу, (керівником організації, установи, яку представляє команда), лікарем (обов’язкова персональна печатка лікаря) та узгоджується з районною (міською) федерацією футболу. Підписи засвідчуються печатками відповідних установ.

Заявкові листи команд разом із фотографіями футболістів до початку турніру публікуються на офіційному сайті Федерації футболу Закарпаття (ffz.org.ua).

Відповідальність за внесення в заявковий лист гравців, які не відповідають вимогам цієї статті несе керівник клубу. За участь у матчі таких футболістів, команді зараховується технічна поразка -:+ (0:3).

Дозаявка та заміна гравців у заявковому листі під час турніру заборонена.

Формула проведення турніру «Ліга чемпіонів Закарпаття» визначається перед початком змагань оргкомітетом турніру в залежності від кількості заявлених команд.

При цьому змагання обов’язково складаються з двох етапів: групового раунду та матчів плей-оф.

Команди-господарі базових стадіонів для проведення матчів групового етапу, а також стадіони для проведення матчів плей-оф визначаються до початку турніру.

Розподіл команд по групах відбувається з урахуванням географічних критеріїв та згідно рейтингу команд за підсумками районних (міських) змагань: команда, яка посіла вище місце в чемпіонаті має право грати в груповому раунді на географічно ближчому стадіоні. При цьому команди з одного чемпіонату не можуть грати в одній групі.

Визначення чвертьфінальних та півфінальних пар на другому етапі змагань проводиться шляхом жеребкування. При цьому в першому раунді плей-оф застосовується посів команд згідно місць, зайнятих на груповому етапі змагань.

Матч за третє місце на турнірі не проводиться.

 

4. Дисциплінарні санкції.

– футболіст, який отримав три попередження під час турніру, пропускає наступний матч;

– футболіст, який вилучений з поля за «позбавлення команди суперника очевидної гольової можливості» або одержав дві жовті картки в одній грі, пропускає наступний матч;

– футболіст, який вилучений з поля за будь-яке інше порушення, не має права брати участь у змаганнях до рішення Дисциплінарного комітету (згідно Дисциплінарного кодексу ФФЗ);

– клуб зобов’язаний самостійно вести облік карток, отриманих футболістами і несе за це відповідальність.

 

5. Місця проведення змагань:

Обов’язки клубу-господаря поля щодо підготовки стадіону до матчу

Клуб-господар поля та адміністрація стадіону зобов’язані:

5.1. Підняти на флагштоках стадіону Державний Прапор України та прапор Федерації футболу Закарпаття.

5.2. Надати футбольне поле, яке відповідає Правилам гри.

5.3. Забезпечити:

– команду-гостей, арбітрів та делегата роздягальнями, душовими з гарячою водою;

– надати чай, каву, мінеральну воду;

– місця для запасних гравців та керівників команд;

– місце для четвертого арбітра;

– розмітку технічного майданчика;

– необхідний для гри інвентар (сітки для воріт, кутові прапорці, чотири ігрові м’ячі, демонстраційні таблички для проведення замін);

– чергування кваліфікованого лікаря;

– чергування представників органів внутрішніх справ в достатній кількості для забезпечення громадського порядку та безпеки учасників матчу та глядачів;

– необхідні умови для проведення відеозапису  матчу.

5.4. Виключити можливість присутності сторонніх осіб у кімнаті арбітрів. Крім арбітрів, у ній має право перебувати тільки делегат та представники ФФЗ.

5.5. Укласти і мати в наявності угоду Клубу (або дирекції стадіону) з органами внутрішніх справ про забезпечення громадського порядку та охорону учасників змагань, офіційних осіб і глядачів до, під час і після матчу.

5.6. За воротами команд, на відстані не менше 5 метрів від лінії воріт, під час матчу можуть перебувати тільки фотокореспонденти, які отримали акредитацію в ФФЗ та юні футболісти, які подають м’ячі.

5.7. Забезпечити максимальне сприяння проведенню відеозапису та фотозйомки матчів. Надавати, у разі потреби, операторам та журналістам доступ до електромережі стадіону.

 

6. Забезпечення громадського порядку та безпеки на стадіоні

Клуби, на полях яких проводяться ігри першого етапу (групові змагання) на чолі з президентами клубів несуть відповідальність за громадський порядок та безпеку до, під час і після матчу на стадіоні та прилеглій до нього території, що визначена в паспорті стадіону.

6.1. Клуб, господар-поля, зобов’язаний забезпечити присутність представників органів правопорядку в кількості, достатній для протидії порушень громадського порядку, забезпечення охорони правопорядку, безпеки глядачів, учасників змагань та автотранспорту на стадіоні.

6.2. Клуби зобов’язані проводити з вболівальниками відповідну виховну роботу щодо недопущення актів вандалізму, расизму, хуліганської поведінки до, під час та після закінчення матчів.

6.3. Команда, господар-поля, повинна надати окремий сектор для вболівальників команди-гостей та забезпечити їх безпеку до, під час та після матчу.

6.4. У разі неявки команди, на будь-якому із етапів змагань, така команда знімається з турніру, а результати за її участі анулюються.

6.5. Неявка команди на гру позбавляє права районну (міську) федерацію, яку вона представляє, на участь у наступному розіграші турніру «Ліга чемпіонів Закарпаття».

6.6. У разі, якщо футбольний матч був припинений внаслідок інциденту, який спричинили футболісти, керівники або вболівальники однієї з команд, то такій команді зараховується технічна поразка з рахунком -:+ (0:3), а команді-суперниці +:- (3:0).

 

7. Арбітраж:

– арбітраж змагань проводиться арбітрами, призначеними комітетом арбітрів Федерації футболу Закарпаття;

– арбітр матчу протягом 30 хв. після закінчення гри повинен оформити рапорт арбітра, надіслати його протягом 24 годин після закінчення матчу до Федерації футболу Закарпаття факсом за номером (0312) 61 72 83 або електронною поштою: ffz_2015@ukr.net та рекомендованим листом за адресою, вказаною у рапорті арбітра;

– делегат матчу у перерві гри повинен повідомити результат після першого тайму (тел. 050 252 92 48). Після завершення гри протягом 30 хв. повідомити до обласної федерації результат матчу. Надіслати рапорт делегата протягом 24 годин після закінчення матчу до Федерації футболу Закарпаття факсом за номером /0312/ 61–72–83, /03122/ 3–45–87 або електронною поштою: ffz_2015@ukr.net та рекомендованим листом за адресою, вказаною у рапорті делегата;

– оплата арбітрів та делегата здійснюється за рахунок команд-учасників матчу із розрахунку за гру (арбітр матчу – 450 (чотириста п’ятдесят) грн., два асистенти арбітра – по 350 (триста п’ятдесят) грн. кожен, делегат – 350 (триста п’ятдесят) грн., проїзд – із розрахунку 200 гривень на 100 км. Оплата проводиться обома командами порівну до початку гри.

– оплата арбітрів, інспектора та делегата фінального матчу за рахунок команд-фіналістів із розрахунку: арбітр матчу – 600 (шістсот) грн., два асистенти арбітра – по 450 (чотириста п’ятдесят) грн. кожен, делегат – 450 (чотириста п’ятдесят) грн., оплата проїзду із розрахунку 200 гривень на 100 км. Оплата проводиться обома командами порівну до початку гри.

 

8. Порядок оформлення заявкової документації та заявок на участь у змаганнях:

Команди-учасниці турніру до початку змагань повинні надати в оргкомітет турніру «Ліга чемпіонів Закарпаття» такі документи:

– заявковий лист у двох екземплярах, в яких вноситься прізвища не більше 25 футболістів, завірений керівником клубу лікарем, районною (міською) федерацією футболу та відділом молоді та спорту;

– паспорти футболістів з Єдиної інформаційної бази даних Федерації футболу України, або реєстраційні картки футболістів на чемпіонат (юнацьку першість) району (міста);

– документ, який підтверджує оплату внеску за участь у змаганнях в розмірі 1000 (одна тисяча) гривень.

 

9. Фінансування:

9.1. Проїзд та харчування команд-учасниць турніру – за рахунок організацій, які їх відрядили.

9.2. Оплата підготовки стадіону до матчів здійснюється командами-учасниками порівну до початку гри з розрахунку 1000 (одна тисяча) гривень за ігровий день.

 

10. Визначення переможців:

На першому етапі змагання проводиться за коловою системою в одне коло. За перемогу нараховується три очки, за нічию – одне очко, за поразку очки не нараховуються.

  1. Місця команд у групі визначаються за такими показниками:

– більша кількість набраних очок;

– результат матчу між командами;

– краща різниця забитих та пропущених м’ячів;

– більша кількість забитих м’ячів.

– більша кількість перемог.

  1. Якщо у двох і більше команд рівні показники, вказані у пункті 1 цієї статті, перевагу отримують команди, які у матчах між собою мають такі кращі показники:

– більша кількість набраних очок;

– краща різниця забитих та пропущених м’ячів;

– більша кількість забитих м’ячів.

– більша кількість перемог.

  1. За рівності показників, що вказані у пункті 2 цієї статті, місця команд визначаються за меншою кількістю дисциплінарних балів, зароблених командою у матчах групового етапу (з розрахунку: червона картка – 3 бали, жовта картка – 1 бал, дві жовті картки для футболіста в одній грі – 3 бали).
  2. За рівності показників, що вказані у пункті 3 цієї статті, місця команд визначаються жеребкуванням, яке проводить оргкомітет змагань.
  3. На другому етапі змагання проводяться за олімпійською системою. Місця проведення ігор визначає оргкомітет.
  4. Якщо основний час (на другому етапі) закінчиться внічию, то одразу призначається серія одинадцятиметрових ударів.

 

11. Нагородження.

Команда, що перемогла у фіналі турніру «Ліга Чемпіонів Закарпаття» нагороджується кубком «Переможець Ліги Чемпіонів Закарпаття», дипломом та вимпелом за рахунок Управління у справах молоді та спорту ОДА і ФФЗ.

Футболісти, тренери та керівники команди-переможниці нагороджується медалями та дипломами «Переможець Ліги чемпіонів Закарпаття» за рахунок Управління у справах молоді та спорту ОДА та ФФЗ.

Команда-фіналіст «Ліги чемпіонів Закарпаття» нагороджується дипломом і вимпелом Управління молоді та спорту ОДА і ФФЗ.

Футболісти, тренери та керівники команди-фіналіста нагороджуються медалями та дипломами «Фіналіст Ліги чемпіонів Закарпаття» за рахунок Управління молоді та спорту ОДА і ФФЗ.

Кращі гравці турніру за номінаціями, а також арбітри фінального матчу нагороджуються цінними призами за рахунок управління молоді та спорту ОДА і ФФЗ.

 

12. Прикінцеві положення.

Всі питання, неврегульовані даним Регламентом, вирішуються згідно Регламенту змагань з футболу серед аматорських команд Закарпатської області сезону 2017 року Контрольно-дисциплінарного кодексу та інших нормативних документів Федерації футболу Закарпаття.

ОРГКОМІТЕТ

Заявковий аркуш

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.