Голова ІрФФ Василь Попович відзвітувався за минулий сезон

03.03.2017 - 17:46

Футбольний сезон у минулому році Іршавська районна федерація розпочала 14 лютого 2016 року стартом Відкритої зимової першості Іршавщини. У змаганнях взяла участь рекордна кількість учасників – 19 команд. Серед них 2 представники сусіднього Виноградівського району: ФК «Великі Ком’яти» та ФК «Боржавське», а також 2 представники обласного чемпіонату: «Боржава» (Довге) та юнацька команда іршавської «Бужори». Усього в трьох групах та на стадії плей-оф (починаючи з чвертьфіналів) було зіграно 59 матчів. Переможцем змагань стала команда ФК «Доробратово», яка у фіналі (4 квітня) перемогла з рахунком 2:0 команду «Шахтар» (Ільниця).

Регулярний чемпіонат району розпочався 24 квітня і завершився 30 жовтня. У чемпіонаті взяли участь 12 команд. Серед них один представник сусідньої Виноградівщини – ФК «Боржавське».

Усього було проведено 132 матчі серед дорослих складів та 132 гри серед юнацьких складів. Уже другий сезон поспіль вікове обмеження футболістів юнацьких команд становить 17 років. За останні два сезони вдалося суттєво зменшити кількість невиїздів. У минулому сезоні було зафіксовано лише 4 невиїзди дорослих і 3 невиїзди юнацьких команд, що становить лише 3% загальної кількості матчів. Для порівняння до 2015 року відсоток невиїздів сягав 15%. У минулому році також вдалося завершити роботу над створенням локальної районної бази футболістів. Результати роботи було опубліковано на сайті районної федерації, відвідувачі якого могли відстежити склад кожної команди та трансферні переходи футболістів. Жодного футболіста з обласного чемпіонату не було заявлено за районні команди без відповідної відзаявки з обласної федерації. За допомогою системи «Goalstream» вдалося налагодити оперативний збір протоколів матчів районного чемпіонату та юнацької першості, внесення їх до електронної бази та публікації на сайті районної федерації (http://www.goalstream.org/season/1012004 та http://www.goalstream.org/season/1012512).

Переможцем чемпіонату стала команда «Шахтар» (Ільниця), друге місце зайняли футболісти «Колос» (Кам’янське), на третьому місці – ФК «Білки». В юнацькій першості перемогли гравці ФК «Заріччя», друге місце посіла команда «Колос» (Кам’янське), бронзові призери – ФК «Загаття».

Суперкубок Іршавського району традиційно проводиться в кінці сезону між переможцем Зимової першості та чемпіоном району. 21 листопада трофей здобула команда ФК «Доробратово», яка перемогла команду «Шахтар» (Ільниця) з рахунком 2:0.

Дві команди з районного чемпіонату (срібний призер – «Колос» та ФК «Заріччя», яка зайняла 4-те місце) взяли участь в минулорічному розіграші Ліги чемпіонів Закарпаття, де посіли відповідно другу і третю позицію.

У вищій лізі обласного чемпіонату грали два представники Іршавщини: команди «Боржава» (Довге) та «Бужора» (Іршава). На жаль, фінансовий стан обох колективів чітко відобразився і в турнірній таблиці: команди посіли останні відповідно 12-ту і 13-ту позицію.

В юнацькій першості обласного чемпіонату футболісти іршавської «Бужори» здобули бронзові нагороди, юні футболісти довжанської «Боржави» завершили сезон восьмими.

В Іршавському районі вже третій сезон поспіль функціонує районна Дитячо-юнацька футбольна ліга (ІрДЮФЛ), де змагаються юні футболісти в двох вікових категоріях: U-16 і U-13. Навесні минулого року було проведено матчі другого кола сезону 2015–2016 рр.

У молодшій віковій групі поміж 6-ти команд перемогли футболісти ДЮФК «Бронька», у старшій віковій категорії кращими поміж 4-х команд були спортсмени «Колос» (Ільниця).

21–22 вересня матчами І кола стартував третій сезон ІрДЮФЛ зі збільшеною кількістю учасників: в молодшій віковій категорії змагаються 8 команд, після першого кола лідирує ДЮФК «Бронька», в старшій віковій групі грають 6 колективів, за результатами першого кола краща ДЮСШ «Вільхівка».

В обласній ДЮФЛ, незважаючи на дискваліфікацію, ДЮФК «Бронька», яка брала участь разом з ДЮСШ «Іршава» в розіграші сезону 2015–2016 рр., вдалося зберегти двох учасників від Іршавщини: в сезоні 2016–2017 рр. крім ДЮСШ «Іршава» за сприяння вихованців іршавського футболу Віктора Пасулько та Алекса Рознера вдалося відновити виступи в ДЮФЛ Закарпаття команди «Колос» (Іршава).

У минулому році було проведено змагання з футболу серед шкіл Іршавського району. У фінальних турнірах, які відбулися 24–25 жовтня, серед ЗОШ І–ІІ ступенів призові місця зайняли: І – Малораковецька ЗОШ, ІІ – Мідяницька ЗОШ, ІІІ місце – ЗОШ с. Суха. У турнірі серед ЗОШ І–ІІІ ступенів першими стали школярі з Кам’янського, на другому місці Великораковецька ЗОШ, на третьому – Ільницька ЗОШ.

18 квітня 12 команд узяли участь в пам’ятному турнірі імені Івана Химича в Іршаві.

В Іршавському районі ветеранські команди функціонують у 8-ми населених пунктах: Іршаві, Довгому, Ільниці, Кушниці, Білках, Вільхівці, Чорному Потоці та Заріччі. Традиційно між ними проводяться бліц-турніри на Свято Петра і Павла, день фізичної культури і спорту та День міста. Крім того матчі ветеранських команд було проведено на відкритті футбольного поля в селі Підгірне 8 липня та на відкритті трибуни стадіону «Шахтар» в селі Ільниця 14 жовтня.

Збірна ветеранів Іршавського району минулого року в чемпіонаті області зайняла третє місце в підгрупі.

Основним змаганням із міні-футболу в районі є першість міста серед колективів держустанов. У них беруть участь 6 команд: РВ УМВС, відділ освіти, РДА, районна рада, районна лікарня, податкова. Тури проводяться у дні професійних свят. Проводився також бліц-турнір, присвячений Дню Конституції.

Іршавська жіноча футбольна команда, створена на базі Малораковецької ЗОШ (тренер Лях М.М.) у 2016 році взяла участь в юнацьких молодіжних іграх в Хусті, де у фіналі поступилася у серії пенальті.

13 жовтня понад 150 учнів шкіл району взяли участь у соціальному фестивалі ФФУ та Дитячого фонду УЄФА «Відкриті уроки футболу» на іршавському стадіоні «Авангард».

У плані розвитку спортивної інфраструктури в минулому році в Іршавському районі відбулося наступне: здача в експлуатацію центральних трибун на стадіонах в Дубрівці та Ільниці, відкриття нового футбольного поля в селі Підгірне, майданчики зі штучним покриттям для міні-футболу в Приборжавському та Ільниці. Тривали роботи з реконструкції центральних трибун в Кушниці та Кам’янському, складено кошторис та план реконструкції стадіону в селі Білки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.