Анонс 1/8 фіналу: головоломки з «основою», розрахунок на відновлених, прощальний матч і…

23.02.2017 - 13:46

Вихід із групового етапу зимової першості в наступний раунд змагань означає, що команди тепер не матимуть право на помилку. Адже все вирішуватиметься протягом одного матчу, а у випадку нічиєї доведеться випробовуватися себе на міцність за допомогою пенальті. Які ж справи в колективів і шанси на продовження боротьби? 

25 лютого

Середнє

ФК «Копаня» (В. Копаня) – СДЮСШОР (Ужгород) – початок 13:00. Представник клубу великокопанців Іван Фурик стверджує, що отримали молодого й перспективного суперника, у якого є чому повчитися, адже «Копаня» також складена з гравців 18-19 років. До гри всі готові, СДЮСШОР поважають, але намагатимуться й самі показати хороший футбол, хоч високих турнірних завдань у зимовій першості не ставлять. Головне – якісно підготуватися до сезону.

Тим часом у середу на базі ГРК «Камелот» СДЮСШОР U-17 зіграв товариський матч із VSS (Košice) U-17. Із рахунком 2:0 виграли ужгородці. Надалі до матчу зимової першості юнаки школи готуватимуться за звичним графіком, застосовуючи різні тренування. За словами директора СДЮСШОР і тренера команди Вадима Дьордя, ФК «Копаня» – амбітний сильний суперник першої ліги. Отож слід очікувати цікавого й напруженого матчу. СДЮСШОРівців будуть налаштовувати показати змістовну гру, а переможе, як відомо сильніший.

Що ж, слід сподіватися справді на хороший матч. Адже, з одного боку, великокопанці – дійсно четверта команда першої ліги, а з іншого, матчі групового етапу показали, що в цього колективу є проблеми і в захисті, і в нападі. Натомість СДЮСШОРівці, пропустивши в групі вперед лише «Севлюш», змусили поважати себе. І хоч ужгородці орієнтуються в зимовій першості більше на підготовку до чемпіонату України, амбітності хлопцям не позичати. Вони намагатимуться виграти. Воднораз і «Копаня» вирушає в далеку дорогу не на прогулянку. Одне слово, має вийти напружена гра. У ній, швидше за все, долю вирішать один-два м’ячі різниці або ж пенальті.

ФК «Ф.Медвідя» (Н. Давидково) – ФК «Ужгород» – початок 15:00. Непроста ситуація склалася в ФК «Медвідя». Іван Делеган і Крістіан Малеш виїхали в Чехію на заробітки, Юрій Стець і Едуард Варга – хворі, а Михайла Ороса та Юрія Варгу не відпускають із роботи. Як зазначив президент клубу Вадим Мердєєв, якщо гру не вдасться перенести на неділю, то команда на суботу просто не збереться. А щодо суперника, то чемпіон області є чемпіоном області, і як би не змінився склад, усе ж представник вищої ліги є фаворитом.

Стосовно «Ужгорода», то він готується у звичному режимі, однак наставникові Івану Шанті поки важко спрогнозувати основний склад. Чимало гравців можуть бути відсутніми на матчі. Так, на збори за кордон вирушив Євген Добровольський. Донецький «Олімпік» переглядає Павла Тищук. Роман Білінський – хворий, а нігерійський нападник Ісак Бакура на два тижні поїхав додому. Поки в розташування команди не повернувся й Денис Чокнадій…

Знову ж: фаворитом дійсно виглядає «Ужгород», хоч би з огляду на свій статус. Та як бачимо, в обох учасників є серйозні проблеми зі складами. І якщо матч відбудеться, то багато що залежатиме саме від того, наскільки оптимальну «основу» зможуть виставити на гру тренери.

26 лютого

Середнє

ФК JJ CLUB (Виноградів) – ФК «Минай» – початок 11:00. Футболісти JJ CLUB перебувають у хорошій формі й налаштовані дати бій «Минаю». За словами наставника В’ячеслава Скунця, проти такого суперника дуже важливо тактично правильно діяти. Сьогодні, якщо дозволять погодні умови, то команда повинна зіграти товариський поєдинок із «Севлюшем». Спаринг із таким клубом дозволить більше побачити сильні й слабкі сторони колективу.

Своєю чергою, головний тренер «Миная» Микола Гібалюк поінформував, що його підопічні готуються до звітного поєдинку як до звичайного. Про суперника наставник нічого сказати не може, оскільки це – нова команда. Однак раз вийшла з групи, то продемонструвала певний високий рівень. Тим не менше бронзовий призер минулорічного чемпіонату намагатиметься пройти свого суперника. Усі футболісти готові до поєдинку. Є, щоправда, декілька гравців із мікротравмами, проте до неділі повинні відновитися сповна.

Загалом усі показники групового турніру свідчать на користь «Миная». Підопічні М.Гібалюка не просто тричі перемогли, а з підсумковою різницею м’ячів 13–1. Водночас JJ CLUB достойно пройшов перше бойове хрещення в зимовій першості й у мотивації клубу не відмовляти. Однак чи вийде конкурентним поєдинок, невдовзі дізнаємося.

ФК «Витязь» (Концгазо) – ФК «Севлюш» (Виноградів) – початок 13:00. Як повідомив головний тренер «Витязя» В’ячеслав Пінковський, команда готується в звичному режимі. Є усвідомлення того, що діяти доведеться проти одного з лідерів обласного чемпіонату, однак футболісти Концгазо налаштовані змагатися, а оскільки це підготовчий період, то все може бути.

У режимі звичних тренувань готуються й виноградівці. Також, не виключено, буде зіграно товариську гру, однак багато що залежатиме від погоди. Наставник «Севлюша» Іван Білак розраховує на всіх, за винятком Василя Вашкеби, котрий має проблеми з гомілкостопом.

Якщо ж говорити про шанси, то значно більше їх, звичайно, у срібного призера вищої ліги. Як-не-як, він потужніший за класом та впевненіше зіграв на груповому етапі (два виграші й нічия в трьох іграх проти перемоги у «Витязя», хоч останній мав дещо складніших суперників). Утім це зимова першість, і на стадії підготовки до сезону дійсно все може бути.

ФК «Бобовище» – ФК «Середнє» – початок 15:00. Наставник бобовищанців Іван Ковач вважає: поки головна проблема в команди, що ніде тренуватися. Тим не менше підготовку ведуть, особливо зважаючи, що грати доведеться із суперником, який, переконаний наставник, уходить до трійки кращих за підсумками групового етапу зимової першості. У колективі у зв’язку з цим рук не опускають, зробили відповідні висновки з поразки від СДЮСШОР (0:3). Усі виконавці готові до матчу, за винятком новачка Андрія Харченка. Він має проблему з коліном. Шанси цього футболіста вийти на поле розцінюють як 50х50.

У «Середньому» теж є травмовані. У зв’язку з цим малоймовірною є поява на полі Мирослава Мудри, Сергія Кундрика, Івана Качура. Тренер Василь Варга вважає бобовищанців хорошою молодою командою й упевнений, що на дії футболістів значною мірою вплине погода.

Виходячи з класу команд, результатів виступів у групах та рідних стін «Середнього» саме представник вищої ліги є незаперечним фаворитом у звітному поєдинку. «Бобовище» може протиставити суперникові тільки серйозну налаштованість, концентрацію та розраховувати на везіння. Тим паче, що команда зуміла вийти з третього місця в 1/8!

 26 лютого

Іза

ФК «Іза» – ФК «Карпати» (Дубове) – початок 12:00. Наставник господарів Віктор Вучкан не приховує, що суперник йому добре відомий. До «Карпат» ставиться з повагою, тим паче, що вони підсилилися. І раз вийшли з першого місця з групи, то варті того. Однак ізяни награють склад, очікують на рівну гру, готові дати бій, тим паче що гарантована підтримка рідних стін.

Тренер колективу з Дубового Сергій Цубера зізнався, що і його підлеглі готуються серйозно. На час матчу повинні повністю відновитися два основні гравці – хавбек Василь Приймак і правий півзахисник Богдан Ілько. Крім того, Юрій Мотрин теж відійшов після травми. Це високий захисник, який добре грає головою особливо під час розіграшу кутових. Щодо суперника, то вважає його хорошим, однак таким, якого можна пройти. На боці футболістів Дубового й психологічна перевага: вони тричі зустрічалися з ізянами й тричі перемагали.

З огляду на сказане, матч дійсно повинен бути принциповим. «Іза» в груповому турнірі набрала більше очок за дубівчан і грає вдома, а «Карпати» зустрічалися зі складнішими суперниками, проте стали першими. Це й зумовлює особливу інтригу матчу.

ФК «Вільхівці» – ФК «Оболонь» (Хуст) – початок 14:00. «Коуч» «Вільхівців» Юрій Бучок сказав, що в команди робочий настрій, до матчу готуються відповідально. Адже яким би складом «Оболонь» не грала, а з цією командою все принципові зустрічі, навіть якщо вони товариські. На думку тренера, слід очікувати важкої гри, бо поле, зважаючи на погодні умови, буде важким. До того ж після матчу «Ізи» й «Карпат» із Дубового. У «Вільхівців» усі готові вийти на поєдинок, за винятком Артура Апіян й Михайла Матяша, котрі виїхали на заробітки, однак до старту сезону повинні вернутися. Плюс, найімовірніше, з лави запасних спостерігатиме Василь Габор. Його турбує коліно, а тому наприкінці «мокрого» лютого І.Бучок навряд чи наважиться випустити цього футболіста. Краще вже як слід відновитися до початку нового чемпіонату.

З огляду на сказане гра буде в’язкою й непростою для обох суперників. «Оболонь» у зимовій першості не пропустила жодного м’яча й трьома перемогами довела, що готова вирішувати високі турнірні завдання. «Вільхівці» ж менш переконливо зіграли в групі, але теж особливо не пропускали та й суперників мали серйозних. Хтось виграє чи буде нічия й пенальті? Зважаючи на стан поля після першої недільної гри, прогнозувати щось складно, хоч «Вільхівці» іменитіші.

 26 лютого

Тячів

ФК «Карпати» (Рахів) – ФК «Інтер» (Ганичі) – початок 12:00. У рахівських «Карпатах» усі готові до поєдинку, тренуються. На жаль, цей матч виявиться останнім для Юрія Верка. Він виїжджає на постійне місце проживання за кордон. Як зазначив представник клубу Микола Попенко, команда вдячна футболістові за відданий час і в прощальному для нього матчі намагатиметься зробити подарунок: порадувати змістовною грою й переможним результатом. У цілому ж зимова першість розглядається як хороше тренування з підвищеною відповідальністю.

«Інтер» також готовий до матчу, за винятком травмованого захисника Миколи Магули. Наставник команди Михайло Фіцай зазначив, що футболістам Ганичів дістався грізний суперник, який, до того ж, добре виглядає в зимовій першості. А оскільки в минулому чемпіонаті «Інтер» став чемпіоном, а рахівці другими, то на обидві команди подвійно очікує важка гра. Швидше за все, до гола.

Шанси суперників дійсно рівні. Минулого чемпіонату «Інтер» із «Карпатами» зіграв 1:1 на виїзді й 3:2 вдома. У зимовій першості рахівці зарекомендували себе з кращого боку в матчах із непростими суперниками. У Ганичів візаві були дещо «легшими», але й команда впевнено зіграла. Що ж, уболівальники, найімовірніше, матимуть один із найцікавіших поєдинків 1/8 фіналу.

Отже, у суботу й неділю дізнаємося учасників чвертьфіналу. Чекати лишається недовго.

Володимир ТАРАСЮК, ФФЗ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.