Перша ліга. Західна зона. Цифри, факти, підсумки. ФК «Бобовище»

28.12.2016 - 19:58

Уже під час Зимової першості ФК «Бобовище» звернуло на себе увагу. Команда дала зрозуміти, що вона не збирається миритися із роллю середнячка ліги. У грі з’явилася думка та свіжість.

«Бобовище» додало як у фізичних кондиціях, так і в технічній підготовці. «Бобовище» сезону 2015 і 2016 рр. – це дві великі різниці. Було проведено селекцію. Відчувалася рука досвідченого наставника Івана Ковача. Новозбудований стадіон, нова команда, перехід від кавалерійських безголових наскоків до вдумливого технічного футболу почали викликати симпатії до команди. Усе йшло до того, що ФК «Бобовище» чи не вперше в своїй історії стане призером обласної першості. Що трапилося з командою у ІІ колі, поясненню не піддається. Залишимо це для тренерського штабу. Але цю команду можна сміливо назвати невдахою сезону 2016 року серед команд Західної зони І ліги.

У сезоні 2016 року «Бобовище» в першості області серед команд Західної зони І ліги здобули 41 очко із 66 можливих або 62,12%. У ворота суперників проведено 34 голи або по 1,54 гола за гру, що є доволі посереднім показником. У свої ворота вони пропустили 21 гол або по 0,95 гола, що є непоганим показником. ФК «Бобовище» провело два повністю відмінні І й ІІ кола. У І – це впевнена у собі команда, лідер Західної зони І ліги. У ІІ – це такий собі середнячок, який ішов на рівні перечинських «Карпат», «Невицького замку». Як можна було розгубити всю перевагу, не зможуть пояснити і самі футболісти команди. У І колі здобуто 24 очки із 33 можливих або 72,7%. У ворота суперників забито 20 м’ячів або 1,81 гола за гру. Дуже непоганий показник. Пропущено 7 голів або 0,63 гола за матч – взагалі супер! У ІІ колі бобовищанська команда здобула 17 очок із 33 можливих або 51,5%. У ворота суперників проведено 14 м’ячів або 1,27 гола за матч, пропущено у свої ворота аналогічно. Порівняйте два кола: 24 очки (72,7%) і 17 (51,5%); 20 голів і 7 (1,81:0,63); 14 і 14 голів (1,27:1,27). Спад неймовірний. По великому рахунку, «Бобовище» чемпіонське звання і золоті медалі програли на власному полі в ІІ колі. Так, у І колі вдома вони здобули 15 очок із 15 можливих із співвідношенням м’ячів 12:1. У другому колі на своєму полі «Бобовище» здобуло 8 очок із 18 можливих при співвідношенні 7:7. Дома втрачено 10 очок, а відставання від чемпіона першості «Вітязя» – всього 4 очки. У І колі на виїзді здобуто 9 очок із 18, із співвідношенням 8:6, у ІІ – 9 очок із 18 із співвідношенням 7:7. Як бачимо, на виїзді здобуто 18 очок із 33 можливих, що є хорошим показником для виїзних матчів (55,5%). Вдома здобуто 23 очки із 33 можливих або 69,7%. Це єдина команда із лідируючої групи, яка втратила у рідних стінах так багато очок.

Найгірше бобовищанці грали із своїми земляками з Мукачівщини. Так, «Н.Коропець», «Дерцен» і «Ракошино» відібрало у претендента на чемпіонське звання 12 очок із 18 можливих. У шести поєдинках із ними «Бобовище» здобуло всього 6 очок. Можемо спокійно констатувати, що медалей першості «Бобовище» полишили їх земляки, команди Мукачівщини. У матчах із рівними собі «Бобовище» виступило досить вдало: здобуто 10 очок із 18 можливих. («Вітязь» – 4, «Локомотив-Чоп» – 3, «Баранинці» – 3). Із командами, які претендували на медалі, свої матчі провалили повністю. Тут здобуто всього 5 очок із 18 можливих («Н.Коропець» – 1, «Дерцен» – 1, «Карпати» П. – 3). Із середняками першості «Бобовище» виступило загалом добре – здобуто 14 очок із 18 можливих. («Сокіл» – 6, «Ракошино» – 4, «Березний» – 4). Жодного очка не втрачено бобовищанцями у матчах із аутсайдерами – 12 із 12. («Невицький замок» – 6, «Карпати» (В.Коропець) – 6). Статистика показує помилки «Бобовища», мов на долоні. Успішний старт, лідируючі позиції, колосальна самовіддача молодих недосвідчених гравців зробили свою справу. Фізичний спад перейшов у фізичну «яму», пошуки винних або крайніх порушили всі напрацювання. В окремих гравців з’явилася самовпевненість, яка користі команді ніколи не приносить. Відбувся повний дисбаланс. Скоріше за все, це сталося тому, що в більшості гравців просто не вистачило досвіду лідерів. Навіть у чемпіонаті району «Бобовище» ніколи не займало лідируючих позицій, а тут обласний рівень. Молоді гравці не витримали просто психологічно. На фініші команда намагалася хоча б зачепитися за медалі будь-якої якості, що стало черговою помилкою. Планомірність у роботі зникла, впевненість у своїх силах теж. Команда стала розбалансованою, втратилася гармонія зв’язку між ланками, пропала гострота в атакуючих діях, впала результативність. У такому випадку ліки тільки одні – серйозні потрясіння. Тиждень великих фізичних навантажень, коли «кріпатура» не дає можливості зігнути ноги у колінах, швидко просвітлює мізки гравцям. На жаль, керівництво клубу пішло іншим шляхом, який привів команду в нікуди. Дуже шкода, бо «Бобовище» заслуговувало на медалі.

У цілому роботу клубу слід оцінити позитивно. Зроблено велику роботу. У Бобовищах є чудовий стадіон, хороша команда. Не зважаючи на помилки, футбол Бобовища зробив значний крок вперед, у чому велика заслуга президента клубу Валентина Сидоряка, голови сільської ради Володимира Козака та головного тренера Івана Ковача.

Степан СЕЛМЕНСЬКИЙ,

Далі буде

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.