Вища ліга. Останній визначає першого

06.11.2016 - 20:21

Що ж, завершальний тур вищої ліги назвав чемпіона області.

Удруге поспіль титул найкращої команди Закарпаття здобув ФК «Ужгород». Услід за ним фінішував ФК «Севлюш» (бронзові нагороди дещо раніше здобув ФК «Минай»). Загалом 26-й на стадіонах краю розпочинався з ушанування хвилиною мовчання відомого футбольного ветерана Івана Пажо, якого саме вчора поховали. В іграх же здебільшого домінували господарі, хоч перемоги їм давалися нелегко.

ФК «Ужгород» – ФК «Спартакус» – 3:0

Перед початком зустрічі було вшановано пам’ять директора стадіону Миколи Качура, котрий рік тому пішов із життя. Що ж до самого матчу, то чемпіон, не маючи змоги розраховувати на основну свою ударну силу – кращих бомбардирів чемпіонату дискваліфікованого Роберта Гегедоша й травмованого Михайла Реплюка, тим не менше, як звично, розпочав із пресингу суперника. Дуже швидко це призвело до кількох по-справжньому небезпечних моментів. І на 16-ій хвилині вони вилилися в красивий гол Михайла Ряшка: отримавши пас, він красиво прийняв м’ячі і тут же сходу пробив – 1:0. Надалі гра дещо заспокоїлася, і хоч до перерви домінували господарі поля, рахунок не змінився. Початок другого тайму був схожим на перший: знову підопічні Івана Шанти йшли на ворота суперника, використовуючи традиційні козирі: швидкість, командні дії та індивідуальну майстерність. Однак «Спартакус», у складі якого весь поєдинок відіграли тренери Валентин Слюсар (він, до речі, тільки один раз припустився помилки при передачах за весь матч, та й то в скупченні гравців) і Мирослав Бундаш, вистояв та пробував огризатися. В одній із атак навіть виник небезпечний удар, та дещо не вистачило точності. А час спливав, і вболівальники «Ужгорода» вже починали хвилюватися: перевага зберігалася, але ж мінімальна! Проте в кінцівці зустрічі господарі остаточно зняли питання переможця: на 86-ій і 89-ій хвилинах Микола Ількович та Василь Пиняшко встановили рахунок 3:0, і «Ужгород» під скандування вболівальників став удруге поспіль чемпіоном. Після матчу Іван Шанта,, наставник тріумфаторів, зазначив: «Приємно, що стали чемпіонами. Нам було нелегко: Василя Горський серйозно травмувався ще в Суперкубку області й вибув на тривалий пперіод; Михайла Ряшка прооперували, теж був випав з «обойми»; Роберт Гегедош через червону картку не грав, Михайло Реплюк зазнав ушкодження (гомілкостоп). Але лідерів повністю замінили. Когось не став би виділяти. Уся команда працювала на чемпіонство».

ФК «Дийдо» – ФК «Вільхівці» – 3:2

Це була важка гра для обох суперників, розв’язка якої настала в кінці поєдинку. Перші відкрили рахунок гості. Артур Апіян подавав кутовий. На «стандарт» першим відгукнувся Віктор Жофчак, і чи то від нього, чи автоголом від Юрія Береша м’яч влетів у ворота. Утім до перерви господарі виправили становище. Спочатку той же Юрій Береш головою замкнув подачу з кутового – 1:1, а потім Дмитро Чубірко взагалі вивів «Дийдо» вперед. У другому таймі «Вільхівці» прагнули вирівняти становище. Завдяки точній фланговій передачі Віктора Жофчака це вдалося зробити Артурові Апіяну – 2:2. Здавалося, нічия, та, видно, господарі дуже хотіли в присутності своїх уболівальників переможно завершити сезон. Отож під завісу зустрічі Віталій Загієв приніс перемогу команді з Берегівщини.

ФК «Оболонь» – ФК «Мункач» – 1:2

У цій грі основні події розгорталися в другій половині другого тайму. До цього команди марно шукали щастя біля воріт один одного. А ось на 70-ій і 71-ій хвилинах Віктор Микуляк («Оболонь») та Іван Качур («Мункач») обмінялися голами. Коли справа йшла до нічиєї, за три хвилини до завершення матчу гостям вдалася результативна атака, – автором гола став Олексій Хоменко. Мукачівці повезли перемогу додому.

ФК «Боржава» – ФК «Бужора» – 5:1

Незважаючи на дощ та відповідно важке поле, довжанці в останньому матчі сезону здобули свою п’яту перемогу. Їх активно підтримували вболівальники, доходило навіть до зривпакетів із димовими шашками. Вистачало й боротьби, адже в зустрічі на двох команди отримали 9 попереджень. Перший тайм приніс суху перемогу господарям. Постаралися Віктор Ганчич (26 хв.) і Михайло Батрин із пенальті (37 хв.). На початку другого тайму «Боржава» вигравала вже 4:0. Своє бомбардирське слово сказали той же Віктор Ганчич (48 хв.) Віталій Сурмач (52 хв.). А в кінці зустрічі місцеві вболівальники раділи ще й голу Івана Стефка (83 хв.). Гості ж спромоглися на гол престижу. Що цікаво, його забив президент клубу Ярослав Сухан, ефектно й ефективно виконавши на 65 хв. штрафний.

ФК «Поляна» – ФК «Севлюш» – 1:2

І знову полянці дали бій одному з лідерів. Першими відкрили рахунок гості. Відзначився Денис Ребрик. Проте за хвилину до перерви Іван Русин зрівняв рахунок, реалізувавши пенальті. У другому таймі моменти мали обидві команди, однак ближче до його середини забити вдалося Юрію Чонці, і цей гол виявився переможним. Правда, виграш не приніс виноградівцям «золота» чемпіонату, та змагання було завершено на мажорній ноті. Не особливо сумували й господарі, адже зуміли гідно протистояти серйозному суперникові. Після матчу наставник полянців Василь Ропонич зауважив: «Ми дали бій одному з фаворитів на чемпіонство. У кінці матчу Іван Русин та Ілля Ропонич мали нагоди, щоб зрівняти рахунок, але не вдалося. Під час зустрічі вирували пристрасті, адже ніхто не хотів поступатися».

ФК «Середнє» – ФК «Берегово» – 4:0

Попри кінцевий рахунок на табло, гра в першому таймі була приблизно рівною й завершилася нульовою нічиєю. А ось на початку другої половини зустрічі на 47-ій і 49-ій хвилинах Анатолій Нурієв забив два швидкі голи. Це психологічно вплинуло на гостей, і до завершення поєдинку вони так і не зуміли відійти. Більше того, Руслан Соскида на 75-ій і 85-ій хвилинах теж оформив дубль, і середнянці завершили чемпіонат не лише яскравою перемогою, а й на четвертому місці.

Володимир ТАРАСЮК, ФФЗ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.