ФОТО. Інтерівські витязі

01.11.2016 - 09:57

Услід за юнацькими командами титул абсолютного чемпіона першої ліги розіграли між собою й дорослі команди.

З огляду на те, як обидва колективи пройшли шлях у календарних іграх до свого чемпіонства в зонах, слід було очікувати цікавого суперництва. За великим рахунком, так і сталося (чого варте лише вилучення кращих у зонах бомбардирів В’ячеслава Ковтана й Миколи Фіцая!). Крім того, матч показав, що дрібниць у футболі не буває. Зокрема та чи інша команда перемагає ще й тому, що її активно підтримують уболівальники (респект фанам із Ганичів, як до речі, і жителям Дубового, котрі приїхали підтримати юнаків); що вона більш стійка перед спокусою, скажімо так, провокативних правопорушень; зрештою, яка виробила в собі на заключну й найвідповідальнішу (!) гру сезону значно більше бажання перемогти.

Загалом гра виявилася енергійною. Спочатку «запрягали» гравці «Вітязя», але «Інтер» не барився з відповіддю. У зазначених епізодах головними дійовими особами виступили кращі бомбардири обох зон. Зрештою, саме В.Ковтан відкрив рахунок у матчі, влучно пробивши з близької відстані. Потім обидва голеодори потрапили в епіцентр уваги через вилучення: спочатку другою жовтою карткою арбітр зустрічі покарав Миколу (у ту мить здалося, що гравці Концгазо без проблем доведуть матч до виграшу, діючи в більшості), а потім повважав, що вже В’ячеслав заслужив одразу червоної картки за відповідь на поштовх І.Фіцая в недозволений спосіб (до речі, Іван за своє порушення отримав «гірчичник»).

Як би там не було, а склади команд вирівнялися, простору побільшало, а отже, і можливостей забити з’явилося більше. І цим скористалися представники Ганичів. Вони зрівняли рахунок зі «стандарту»: за пасивності воротаря на виході навіс зі штрафного Павла Велегана замкнув головою досвідчений Володимир Попадинець, а ще один гол у роздягальню встиг «оформити» Іван Молодик, спритно опинившись між захисником і воротарем «Вітязя» та за спроби невдалого відпасування проштовхнувши м’яч у потрібний кут.

Гравці Концгазо намагалися врятувати ситуацію, заволодівши в подальшому ініціативою. Однак десь не доходило до потрібних ударів, десь бракувало влучності, як, приміром, двом Василям – Ковалю й Кручаниці. А ще «Інтер», психологічно «підзарядившись» настроєм за комфортного рахунку, самовіддано захищався. Отож 2:1, інтерівські гравці стали витязями. Як і торік, «східняки» переграли «західняків» і дорослими, і юнаками. Плюс чемпіонство здобули представники одного району – Тячівського.

Між таймами знову вшанували срібних і бронзових призерів першої ліги, та вже серед дорослих (ФК «Локомотив-Чоп», ФК «Карпати» (Рахів), ФК «Баранинці», ФК «Терново»), а після фіналу – і чемпіонів зон. Відзначили кращих бомбардирів В’ячеслава Ковтана й Миколу Фіцая, кращих гравців матчу Івана Молодика й Василя Кручаницю. І знову почесну процедуру з нагородження медалями, грамотами, подяками, кубками й іншими призами виконали голова ФФЗ Іван Дуран, його заступник Віктор Качур, голова дитячо-юнацького комітету ФФЗ Олександр Чегіль, член виконкому федерації Іван Матрунич, депутат обласної ради Владислав Поляк, заступник міського голови Виноградова Василь Ціцей.

В’ячеслав Пінковський, тренер «Вітязя»: «Суперник хотів більше виграти й переміг. Плюс не можна робити елементарних помилок у таких іграх. Але це футбол. Можна перегравати суперника, та коли мало ударів по воротах або в кінці не щастить із їх реалізацією, то виграє інша команда».

Михайло Фіцай, тренер і гравець «Інтера»: «По другому тайму було відчутно, що ми готуємося від гри до гри, а суперник тренується, а тому переважав фізично, можна сказати, перебігав нас. І все ж за рахунок злагодженого захисту здобули перемогу. А вперше по-серйозному в неї повірили, коли зрівняли рахунок».

А на завершення цікавий штрих у вигляді уроку зі спортивної культури поведінки: після матчу гравці «Вітязя» привітали суперника з перемогою. Так і хочеться сказати устами відомого радянського спортивного коментатора Миколи Озерова, перефразувавши на позитивний лад і з хокейного: «Такий футбол нам потрібен!»

ФК «Вітязь» Концгазо – ФК «Інтер» Ганичі – 1:2 (1:2)

Виноградів. Стадіон «Юність». 31 жовтня. 8 градусів тепла.

500 глядачів.

Арбітр – Іван Грубінка.

Асистенти: Віталій Резніченко, Мар’яна Сухан.

4-й арбітр – Петро Котубей.

Делегат матчу – Йосип Шитєв.

Інспектор – Федір Варга.

«Вітязь»: Андрій Ваш (Олександр Костик, 46), Владислав Бухарієв, Вадим Селещук (Павло Кривка, 68). Віталій Ганич, Віталій Пребуш (Віталій Рогач, 46), Василь Кормош (Олександр Ревта, 81), Василь Коваль, Василь Кручаниця (Микола Федак, 86), Андріан Горняк (Едуард Готра, 61), Іван Варваринець, В’ячеслав Ковтан.

Тренер – В’ячеслав Пінковський.

«Інтер»: Олександр Візісканич, Микола Фіцай, Іван Молодик, Микола Магула, Денис Бережник, Анатолій Близнюк (Іван Максимчук, 57), Богдан Хмура, Михайло Фіцай, Іван Фіцай, Володимир Попадинець, Павло Велеган (Ян Змикало, 75).

Тренер – Михайло Фіцай.

Голи: В’ячеслав Ковтан, 23 – Володимир Попадинець, 40; Іван Молодик, 45+2.

Попередження: Віталій Пребуш, 37 – Микола Фіцай, 26; Анатолій Близнюк, 31; Іван Фіцай, 34, Володимир Попадинець, 56; Іван Максимчук, 68; Денис Бережник, 83.

Вилучення: В’ячеслав Ковтан, 34 – Микола Фіцай, 30.

Володимир ТАРАСЮК, ФФЗ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.