Представники Закарпаття взяли участь у Конгресі ФФУ

11.03.2016 - 16:48

Сьогодні, 11 березня, у Будинку футболу Федерації футболу України відбувся XVIII Конгрес, на якому Закарпатську область представили делегати, затвердженні Виконкомом ФФЗ.


Закарпаття на черговому Конгресі представили голова ФФЗ Іван Дуран, перші заступники голови ФФЗ Мирослав Щербей та Станіслав Сухан.
Під час Конгресу президент Федерації футболу України Андрій Павелко звернувся до делегатів та гостей заходу, а також до журналістів.

«Шановні колеги, друзі, представники ЗМІ! Я щиро радий вітати вас сьогодні у цьому залі і подякувати за виявлену рівно рік тому мені довіру на виборах президента Федерації футболу України.
Презентована мною рік тому формула розвитку футболу «12 цінностей» знайшла своїх прихильників в особі нашої нової управлінської команди, яка послідовно і відповідально вибудовує фундамент українського футболу.
Крок за кроком ми створюємо сучасну структуру розвитку футболу в регіонах, областях та районах і намагаємося дати кожній ступені футбольної піраміди все більше можливостей для самореалізації.
Як показав час, чинний сьогодні Виконком, представлений усіма обласними федераціями, більш повно, якісно і прозоро здійснює і дорадчу, і керівну функції. Тепер є можливість обговорити і прийняти зважене рішення з урахуванням інтересів усіх суб’єктів і сторін.
Як правило, регіональні федерації самостійно знаходили фінансову і організаційну підтримку. Але в наш непростий час вони виявилися в особливо складній ситуації. Враховуючи це, ФФУ крім консультативної та організаційної допомоги, надає і пряму фінансову. Шістсот тисяч гривень на рік – така сума на підтримку проектів з розвитку футболу для кожної обласної федерації, не рахуючи забезпечення м’ячами від кращих світових брендів.
Хочу зауважити, що ми, як і ФІФА, почали свою роботу з оптимізації управлінської структури. Мета очевидна – відкритість, необхідність в прийнятті демократичних і прозорих рішень, протидія корупції. Закупівлі товарів за завищеними цінами і неналежної якості, так само, як і інші сумнівні схеми залишилися в минулому. Вперше у фінансовій діяльності федерації була впроваджена система електронних закупівель ProZorro, яка довела свою ефективність на державному рівні. Тепер будь-яке підприємство може взяти участь у відкритому тендері ФФУ і перемогти, зробивши найкращу конкурентну пропозицію. Крім того, всі закупівлі відтепер підлягають внутрішньому аудиту.
Федерація усвідомлює, що сьогодні в пошуках джерел фінансування всі ми можемо покладатися тільки на свої сили. Тому ми намагаємося оптимізувати свої бізнес-процеси. Подякувавши давньому комерційному представнику «УФІ» за багаторічну співпрацю, ми створили власну компанію «ФФУ маркетинг», у якій будуть сконцентровані всі права на бренд ФФУ.
Не варто забувати, що будь-який успіх наших збірних і професійних клубів йде корінням в дитячо-юнацький та масовий футбол. ФФУ дала старт великому проекту з розвитку спортивної інфраструктури. Проекту, який дасть нову якість підготовки та виховання нашого футбольного покоління.
У 2015 році відкрито стадіони в Київській та Черкаській областях. Розпочато підготовчі роботи з будівництва нових арен у Чернівцях, Рівному та Івано-Франківську. Відкрито міні-футбольні майданчики у Чернігові, Дніпропетровську, Рівному та Кіровограді. За сприяння ФФУ на кошти інвесторів побудовані стадіони зі штучним покриттям у Львівській та Кіровоградській областях, з натуральним газоном – у Сумській і Київській.
Намагаємося підтримати і наших воїнів. У Дніпропетровську на території військової частини «Дніпро-1» був побудований майданчик зі штучним покриттям, в одній з київських військових частин завершується будівництво іншого. Не залишилися без уваги і переселенці із зони військових дій, для яких у Харкові і Запоріжжі були створені подібні футбольні майданчики.
Незважаючи на складні економічні умови, ФФУ не тільки в повному обсязі забезпечила проведення всіх змагань, запланованих на 2015 рік, а й заснувала нові турніри. Ми змогли не просто організувати більшу кількість команд-учасниць (як, наприклад, Кубок регіонів), але і надати нашим дітям змагальну практику в зимовий час. «Зимовий Кубок ДЮФЛ» та «Шкільна футзальна ліга» виявилися дуже популярними серед юних футболістів і тренерів.
Переходячи до дорослого футболу, хочу почати з того, що про проблему договірних матчів говорилося десятиліттями, але ніхто раніше не пропонував системних методів боротьби з ними. У співпраці з народними депутатами нами був підготовлений Закон України «Про запобігання впливу корупційних правопорушень на результати офіційних спортивних змагань». Закон був прийнятий парламентом і набрав чинності. Це один з перших в Європі спеціалізованих законів, який відповідає вимогам часу і особливо актуальний у світлі стратегій УЄФА і ФІФА, спрямованих на боротьбу з корупцією. Наш наступний крок – приєднання до Конвенції Ради Європи про попередження маніпулювання результатами спортивних змагань.
У минулому році на 100% було профінансовано і враховано вимоги всіх збірних команд України. Вперше головній команді країни вдалося кваліфікуватися на чемпіонат Європи через play-off відбіркового турніру. Те, чого нам не вдавалося зробити за всю історію ФФУ!
Тема окремої великої розмови в недалекому майбутньому – наш професіональний футбол.
Свого часу ФФУ погодилася з вимогою клубів і велінням часу. Вона делегувала права на організацію і проведення змагань ПФЛ, а потім і Прем’єр-лізі. Здавалося, у багатомільйонній країні з давніми футбольними традиціями і всенародною любов’ю до футболу, такі проекти просто приречені на успіх – клуби будуть досить заможні і конкурентноздатні, як на внутрішній, так і на міжнародній арені. Але сьогодні оголилася вся проблематика нашого великого футболу. Один за одним колись міцні клуби зникають з футбольної карти України.
Згоден, коли в країні банкрутують підприємства, компанії, банки, падає купівельна спроможність населення, вижити спортивному професіональному клубу складно. Нас, до речі, теж не оминула ця гірка доля. Минулої весни ми залишилися практично з порожньою казною через банкрутство банків «Форум» і «Київська Русь», де минуле керівництво зберігало кошти ФФУ, і лише частину яких, завдяки нашим зусиллям, вдалося повернути.
Прем’єр-ліга, основне призначення якої – маркетинг і управління комерційним продуктом під назвою «Чемпіонат України з футболу», виявлялася до цих пір не в змозі не тільки керувати цим продуктом, але і сформувати його. Кожен клуб зі складу ліги – це найцінніший актив, що збільшує потенційну аудиторію і географію, які залучають телебачення, спонсорів і рекламодавців.
Я сподіваюся, що новий апарат Прем’єр-ліги скоро представить ФФУ і всьому футбольному співтовариству України Стратегію розвитку і план дій на перспективу. А ми, в свою чергу, пропонуємо Прем’єр-лізі перенести свій офіс у Будинок футболу, що допоможе лізі, а значить – і клубам, заощадити кошти на оренду приміщення.
У порівнянні з вищим дивізіоном, клуби ПФЛ, мають набагато більш скромні маркетингові можливості. З початком нового сезону ми знайшли можливість допомогти і їм, взявши на себе всі витрати на арбітраж, що дозволило заощадити для бюджетів клубів близько чотирьох з половиною мільйонів гривень.
Торкнувшись теми суддівства, хочу відзначити вагомі успіхи нашого суддівського корпусу. Методично і прискіпливо куратор нашої системи арбітражу – авторитетний світовий фахівець П’єрлуїджі Колліна, в тандемі з головою Комітету арбітрів ФФУ Лучано Лучі, продовжують удосконалювати систему підготовки суддівських кадрів. Багато в чому, завдяки їх кропіткій праці, наші арбітри демонструють професіоналізм і завойовують авторитет на міжнародній арені. Вперше в історії країни, дві українки – Катерина Монзуль та Наталія Рачинська – не просто отримали призначення на жіночий чемпіонат світу, а й провели його на відмінному рівні, бездоганно відсудивши стартовий матч, плей-офф та фінал. Талант і працьовитість Катерини високо відзначені футбольним співтовариством – Міжнародна федерація футбольної історії і статистики визнала її найкращим жінкою-арбітром 2015 року. Тепер слово за чоловіками.
Усі ми важко переживаємо трагічні події, пов’язані зі збройною агресією Росії. ФФУ намагається надавати посильну підтримку нашим бійцям. 20 сімей воїнів, які постраждали в зоні бойових дій, отримали від нас квартири в Дніпропетровську.
Надаємо матеріальну допомогу на придбання медичного обладнання для військових госпіталів. Виїжджаємо в зону АТО для організації товариських матчів, чим намагаємося підтримати бойовий дух наших військових. А в День Святого Миколая Будинок футболу тимчасово перетворився на резиденцію Миколи Чудотворця для дітей, рідні яких постраждали або загинули під час проведення антитерористичної операції.
Починаючи з першого ж у моїй каденції матчу Іспанія – Україна, герої АТО в знак глибокої вдячності за чесну службу отримали можливість підтримувати національну збірну України на всіх матчах – як вдома, так і за кордоном. Наші воїни привносили на арену особливу атмосферу стійкості духу і відповідальності, яка допомогла мобілізувати наших гравців на перемоги над своїми суперниками.
Ми твердо підтримуємо відношення до гри як до мультинаціональної цінності, будь-які спекуляції на якій неприпустимі. ФФУ буде відстоювати цілісність нашої української футбольної сім’ї, незважаючи на будь-які випробування.
Щиро переймаючись за наших кримчан, ми провели в Херсоні на їх підтримку турнір «Крим – це Україна». Підтримуємо ініціативу переїзду Кримської федерації футболу до Херсонської області, де зараз вимушено проживає велика кількість переселенців з Криму.
Напередодні головної події року – ЄВРО-2016, ми готуємо великий пакет найрізноманітніших проектів і активностей для наших уболівальників. Починаючи від спеціальних фан-турів для тих щасливчиків, які будуть мати можливість підтримати нашу збірну у Франції, до організації звичних для Європи «фан-зон» у всіх великих містах країни. «Фан-зони» передбачають не тільки перегляди ігор, але і організацію справжніх футбольних фестивалів з товариськими матчами, конкурсами, зустрічами з ветеранами, відомими уболівальниками, музикантами.
Ця енергетика повинна підживити нашу футбольну дружину і допомогти виступити з максимально можливим результатом!
Спільна робота з вболівальниками не буде закінчуватися і після ЄВРО. Ми впевнені, що інтерактивні всеукраїнські проекти «Фан-клуб збірної», «12 гравець» і «Матч Зірок», дадуть в найближчому майбутньому потужний імпульс нової активності вболівальників.
Хочу відзначити ентузіазм нашого нового колективного члена ФФУ – Асоціацію футбольних уболівальників України, представників якої, ми будемо рекомендувати для роботи в комітетах федерації.
Можу також запевнити усіх наших любителів футболу, що до початку відбіркового циклу ЧС-2018, у нас з’явиться нова система продажу квитків на домашні матчі національної збірної. Фахівці працюють над тим, щоб процедура придбання квитків була для всіх максимально зручною, відкритою і функціональною.
Дорогі друзі, завершився перший рік роботи нашої команди.
Беручись до роботи, ми знали, що в будівництві – основа міцності будь-якого будівлі – міцний фундамент. Сьогодні ми з вами будуємо футбол майбутнього.
Поява нових стадіонів, Закон протидії корупції в спорті, вихід збірної на Євро – наш основний внесок у розвиток футболу в минулому році. Але про найважливіше – про розвиток інфраструктури – я розповім детальніше в другій частині Конгресу.
Країна змінюється. Є нелегкий шанс стати європейською державою не просто географічно, а й ментально. У складних умовах ми чесно відстоюємо наші «12 цінностей». Наші ідеї і принципи. Багато що було зроблено вперше в історії нашого футболу. Напевно, тому, що ми шукали можливості, а не причини.
Від щирого серця дякую кожному з нашої футбольної сім’ї за його внесок в загальну справу, і твердо вірю в те, що наші сьогоднішні УСПІХИ будуть СТИМУЛОМ для подальших перемог!»

Григорій Суркіс: Україну розглядають як надійного та важливого партнера

ФФУ реалізує «План Маршалла» для українського футболу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.