Огляд матчів. Благодійний турнір – Кубок Закарпатської області. 1/8 фіналу

04.05.2024 - 20:46

Суперництво за почесний трофей на першій стадії змагань не обійшлося без несподіванок.

ФК «Заріччя» – ФК «Лінці-Зірка» (Середнянська ТГ) – 2:4

Голи: Рудольф Петер, 13; Юлій Білинець, 19 – Мирослав Волошин, 36; Ярослав Костик, 55, 57; Юрій Федьо, 89.

Попередження: Олександр Акулін, 64 («Заріччя»).

Команда господарів досить швидко оформила два голи у ворота суперника. А далі чи то зарано повірила в успіх чи просто вирішила перевірити перспективну молодь, здійснивши заміни, але в подальшому команда гостей переграла «Заріччя», особливо ефективно діючи саме в другому таймі.

ФК «Зірка-SPAR» (Лінці Середнянської селищної ради) – СК «Тячів» – 0:3

Голи: Дмитро Кирпичов, 15; Михайло Лозинець, 33; Андрій Мерцин, 54.

Попередження: Дмитро Антошин, 45+1; Михайло Хміль, 84 (обидва – «Тячів»).

Незважаючи на відсутність на полі свого кращого бомбардира Руслана Фоміна, «Зірка-SPAR» діяла впевнено. І навіть за рахунку 0:2 не опустила руки. Більше того, створила два фактично стовідсоткові моментий могла зрівняти рахунок. Утім, реалізувати два виходи не зуміла. А ось тячівці, повівши в рахунку та здійснивши заміни для збереження фізичних сил, таки дотиснули суперника. Утім, навіть за 0:3 команда з Лінців могла залишати поле з високо піднятою головою – вона продемонструвала, що між першою та вищою лігою в силах команд прірви немає. Ну, а тячівці завдяки результативній грі в нападі продовжують ходу за кубком.

СК «Мукачево» – ФК «Севлюш» (Виноградів) – 0:4

Голи: Богдан Котляр, 28; Євген Русин, 54+; Михайло Чедрик, 64; Юрій Чонка, 83.

Попередження: Михайло Керечан, 31; Євген Русин, 52; Арсен Гал, 70 (усі – «Севлюш»).

Команда з Виноградова, як і належить їй, зіграла результативно. Тим паче, що суперник був із нижчої ліги. І хоч господарі до перерви чинили гідний опір, та все ж після перепочинку «Севлюш» мінімальну перевагу розвинув і впевнено зняв питання переможця.

ФК «Зірка» (Онок) – ФК «Бужора» (Іршава) – 1:2

Голи: Василь Брич, 90+1 – Віталій Трачук, 33; Андрій Ломага, 87;

Попередження: Юрій Козуб, 85 – Артем Молнар, 40; Ярослав Томашовські, 53.

Поле було не найкращої якості, до того ж до нього більше були призвичаєні футболісти команди господарів. Це дещо вирівнювало гру. Але й слід віддати належне «Зірці»: її футболісти старалися, створювали моменти. Інша справа, що не все вдалося втілити в голи. А «Бужора» як вищий за класом суперник усе ж на завершальній стадії виявилася переконливішою. Отож іршавці продовжать змагатися за почесний трофей.

ФК «Лідер» (Сторожниця) – ФК «Медея» (Оноківська ТГ) – 0:5

Голи: Руслан Соскида, 30, 38, 75; Андрій Коваль, 55; Олександр Кобеляш, 60.

Попередження: Олександр Аксьонов, 44 («Медея»).

Коли клас долає ентузіазм… Це саме той випадок, коли доречно так сказати. Незважаючи на розгромну поразку, «Лідер» показав себе з кращого боку. І то вже не його вина, що на старті Кубка випав такий суперник, як «Медея». Утім, потрібно віддали належне господарям. Вони приємно здивували. Зокрема, і тактичним підходом. Команда не притиснулася до своїх воріт, а за рахунок молодих рухливих футболістів спробувала попереду нав’язати атакувальну гру. У результаті саме сторожницькі футболісти першими створили гольові моменти в зустрічі зусиллями Едуарда Готри, Володимира Куцака, Максима Грачова… Інша справа, що десь підвели майстерність, далося взнаки хвилювання під час завершення атак, а ще зовсім інша справа, що «Медея» холоднокровно захищалася й… просто чекала свого. Тим паче, маючи в розпорядженні такого досвідченого голеадора, як Соскида. І якщо Руслан спочатку не зміг реалізувати момент, вийшовши на побачення з воротарем (Михайло Новак парирував удар), то надалі оборонці «Лідера» нічого не змогли вдіяти. Спочатку Руслан Соскида після багатоходівки своєї команди в партнерстві з Олександром Аксьоновим та Віталієм Медведєвим відкрив рахунок. Потім у контратаці своєї команди у зв’язці з тим же Віталієм Медведєвим, який ефективно діяв на правому фланзі, подвоїв результат. А тільки почався другий тайм «Медея» відзначилася знову. Андрій Коваль установив 3:0 для своєї команди. Відтак Олександр Кобеляш та то же Руслан Соскида довели рахунок до 5:0 для колективу із Оноківської ТГ. А що ж «Лідер»? До його честі, – не здавався. Більше того, було створено кілька перспективних атакувальних спроб. Але ж «Медея» сильна не тільки в нападі, а й у захисті. Зокрема, три доволі потужні удари суперника оборонці гостей успішно заблокували. Таким чином підопічні Мирослава Бабяка задовольнилися не просто виходом у наступний етап Кубка, маючи добрих 6–7 травмованих гравців, а й результативною грою. А сторожницький клуб може втішатися, що на фоні сильного суперника все ж продемонстрував бажання грати за будь-яких обставин. А як уже візаві не дозволив відзначитися, то таки протистояла одна з кращих команд вищої ліги…

СК «Берегвідейк» (Берегово) – ФК «Перечин» – 1:1 (за пенальті – 2:4)

Голи: Володимир Ярощук, 12 – Едуард Стецо, 30.

Попередження: Анатолій Пеняк, 24; Ігор Кладов, 78 (обидва – «Перечин»).

Цей матч – яскравий приклад того, як потрібно здійснювати аналіз над помилками. Можна, звичайно, стверджувати, що берегівці недооцінили суперника після недавньої перемоги 5:1 у 3 турі першості. Але потрібно віддати належне перечинцям. Коригування в складі, тактична розстановка виконавців зробили свою справу. У підсумку гра вийшла рівною, а в другому таймі гості діяли навіть привабливіше. Увівши свіжі сили, змінивши малюнок дій, вони звели поєдинок до одинадцятиметрових, під час виконання яких також виявили холоднокровність і витримку та в підсумку пробилися до наступного раунду змагань.

Матчі Кубка цікаві не лише з погляду суперництва з урахуванням формату змагань. За допомогою них слабші команди на фоні сильніших можуть краще побачити свої справжні сильні та слабкі сторони. Ігри дають розуміння й того, наскільки великою чи малою є різниця між представниками різних ліг та як загалом сприяти розвиткові футболу. Отож і спортивна складова, і чимало інших віддзеркалюють і за допомогою таких баталій стан справ у нашому футболі. А з погляду протистоянь в 1/8 фіналу, то маємо і закономірні, і неочікувані результати. Зокрема, команди, які мали перемогти на класі, це зробили, а рівні між собою все ж зіграли доволі несподівано. Але далі конкуренція тільки загострюватиметься. Адже в наступне коло проходять, як-не-як, кращі колективи…

Нагадаю, що поєдинки 1/4 фіналу Кубка відбудуться 9 та 16 червня (відповідно перші зустрічі та матчі-відповіді). Між собою зустрінуться:

ФК «Вишково» – ФК «Лінці-Зірка» (Середнянська ТГ)

СК «Тячів» – ФК «Севлюш» (Виноградів)

ФК «Медея» (Оноківська ТГ) – ФК «Бужора» (Іршава)

ФК «Сокіл» (Холмківська ТГ) – ФК «Перечин»

Володимир ТАРАСЮК, ЗАФ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.