СІЧЕНЬ. ХРОНІКА ПОДІЙ: Андрій Шевченко обраний президентом УАФ, створення Асамблеї регіонів, жеребкування 1/2 фіналу Кубку України

06.02.2024 - 09:36

У січні Андрій Шевченко став президентом УАФ, Артем Довбик зробив хет-трик за «Жирону», а також стали відомі півфінальні пари розіграшу Кубку України-2023/2024.

4 січня. Експерти та журналісти з усіх континентів традиційно взяли участь у референдумі з визначення найкращого арбітра року серед жінок, що проводила IFFHS (Міжнародна федерація футбольної історії і статистики). Як і в попередні чотири роки, за підсумками 2023-го впевнену перемогу в опитуванні здобула француженка Стефані Фраппар. Українка Катерина Монзуль посіла четверте місце.

5 січня. У Буську Львівської області на базі Інклюзивно-ресурсного центру та місцевої ДЮСШ уже понад рік успішно реалізується проєкт Української асоціації футболу та Львівської асоціації футболу «Інклюзивні футбольні секції». У двох секціях займаються 40 дітей. Серед них є як хлопчики, так і дівчатка. Із ними працюють тренери Іван Томків та Оксана Шишка, які попередньо пройшли спеціальне навчання УАФ.

Фото ЛАФ

6 січня. Видатному тренеру, Герою України Валерію Лобановському виповнилося б 85 років. Вшанувати світлу пам’ять Валерія Васильовича на його могилу на Байковому цвинтарі приїхали його вихованці, на той момент – перші віце-президенти УАФ Олег Протасов та Олексій Михайличенко.

«Час минає, і з роками залишаються лише найтепліші спогади. Валерій Васильович був справжнім профі. У всьому. Але при цьому він вкладав душу в ту справу, якою займався. Ми намагалися відповідати його рівню, показувати свої максимальні можливості. Я вдячний Валерію Васильовичу за те, що свого часу він повірив у мене й дав мені шанс проявити себе на найвищому рівні», – поділився спогадами Олег Протасов.

Фото Павла Кубанова

8 січня. У Центрі ліцензування УАФ завершила свій курс перша група інструкторів УАФ, які проводять навчання для тренерів-студентів. Навчання відбувалося згідно з програмою УЄФА, яка включала в себе три модулі, та проходило під керівництвом досвідченого експерта УЄФА Даріуша Пасєки (Польща) та директора ЦЛ УАФ Валерія Шамардіна.

9 січня. Півзахисника «Челсі» та збірної України Михайла Мудрика визнано найкращим футболістом чвертьфінальних матчів Кубку англійської ліги-2023/2024.

10 січня. Українська асоціація футболу надіслала листа на адресу Німецького футбольного союзу, висловивши свої найщиріші співчуття з приводу передчасної смерті легенди світового футболу – Франца Антона Беккенбауера.

«Запевняємо вас, що Україна сумує разом із вами та всіма футбольними людьми планети, посилаючи свої думки родині легенди та всій німецькій футбольній родині, якій пощастило подарувати світу найвидатнішого в історії футболу захисника, дворазового володаря «Золотого м’яча» (1972-го та 1976 років), чия спадщина безпосередньо на полі та поза ним упродовж багатьох десятиліть є безпрецедентною», – зокрема, ідеться в листі.

10 січня. Гравці та тренерський штаб молодіжної збірної України вчергове зібрали кошти та придбали устаткування, необхідне для українських військовослужбовців на фронті. Цього разу представники молодіжки передали бійцям окремої бригади спеціального призначення антену-підсилювач сигналу AvengeAngel і тактичні навушники, необхідні для виконання завдань у зоні бойових дій на Сході України.

11 січня. Іспанська «Жирона» оголосила переможця голосування серед уболівальників команди з визначення найкращого футболіста грудня 2023 року. Це почесне звання здобув нападник збірної України Артем Довбик, який того місяця зіграв чотири матчі та забив у них чотири м’ячі.

12 січня. У столичному Будинку футболу відбулося засідання робочої групи з організації та проведення позачергового XXVI Конгресу УАФ. Як відомо, Виконком Української асоціації футболу доручив адміністрації УАФ та президії УАФ здійснити всі передбачені статутом заходи з підготовки та проведення Конгресу УАФ.

15 січня. Стало відомо, що олімпійська збірна України під орудою Руслана Ротаня проведе товариський матч проти команди Японії. Зустріч відбудеться 25 березня у Фукуоці на стадіоні «Мікуні Кітакюсю» й розпочнеться о 19:15 за місцевим часом (о 12:15 за київським).

15 січня. Українська асоціація футболу продовжила реалізовувати в нашій державі Програму розвитку талантів ФІФА – FIFA Talent Development Scheme (TDS), втілюючи в життя проєкт «Пошук та виявлення молодих талантів на регіональному рівні за допомогою проведення тестування».

Черговий захід відбувся в місті Кривий Ріг, у манежі ФК «Кривбас», із дітьми Софіївської ОТГ. Протестували 90 дітей, хлопців і дівчат, віком від семи до 10-ти років, які не є охопленими організованим футболом.

Фото прес-служби УАФ

15 січня. У Лондоні відбулася церемонія нагородження The Best FIFA Football Awards 2023, на якій було названо переможців в 11-ти номінаціях. Найкращих визначали шляхом голосування головні тренери й капітани національних збірних та журналісти з усього світу.

17 січня. Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) уперше у 2024 році оновила рейтинг чоловічих та жіночих збірних. Жіноча збірна України в листопаді посідала у світовому рейтингу BSWW третє місце. І нині підопічні Юрія Клименка із 849-ма балами зберегли свою позицію в топ-3.

18 січня. Визначився календар матчів еліт-раунду відбору Євро-2024 (U-19) за участю юнацької збірної України. За підсумками жеребкування еліт-раунду синьо-жовті потрапили до групи 7, де зіграють із командами Швейцарії, Північної Македонії та Латвії. Визначилося, що господарем міні-турніру буде Північна Македонія, поєдинки квартету проходитимуть 20–26 березня.

19 січня. УЄФА оприлюднив календар європейських клубних турнірів у 2024 році. Наступний сезон розпочнеться 18 червня із жеребкування перших кваліфікаційних раундів у Лізі чемпіонів, Лізі Європи та Лізі конференцій.

21 січня. Офіційний сайт BSWW опублікував оновлений рейтинг чоловічих і жіночих клубних команд із пляжного футболу. Стало відомо, що українська жіноча команда з Одеської області «Мрія-2006» посідає в ньому п’яте місце.

Фото АПФУ

21 січня. У матчі 21-го туру іспанської Ла Ліги «Жирона» футболістів збірної України Артема Довбика та Віктора Циганкова на своєму полі приймала «Севілью». Обидва українські гравці вийшли в стартовому складі. Довбик видав феєрію, забивши три м’ячі, а Циганков добив суперника, провівши ще один гол і допомігши оформити перемогу каталонців із рахунком 5:1.

24 січня. Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оголосила імена претенденток на звання найкращого воротаря в жіночому бічсоккері 2023 року. За повідомленням офіційного сайту BSWW, на нагороду претендують три спортсменки, причому одна з них – голкіпер жіночої збірної України Анастасія Терех.

25 січня. У столичному Будинку футболу відбувся позачерговий XXVI Конгрес Української асоціації футболу. У ньому брали участь 94 делегати, які представляли всіх постійних та асоційованих членів УАФ. За результатами голосування делегатів Конгресу УАФ президентом Української асоціації футболу обрано Андрія Шевченка. За нього віддали голоси 93 делегати з 94-х (сам Андрій Шевченко, який також був делегатом конгресу, участі в голосуванні не брав).

Фото Андрія Ющака

Делегати затвердили новий склад Виконкому УАФ, до якого ввійшли: Андрій Шевченко (президент), Павло Бойчук (перший віцепрезидент), Сергій Ребров (віцепрезидент), Олександр Шевченко (віцепрезидент), Сергій Владико, Олександр Каденко, Євген Дикий, Микола Павлов, Катерина Монзуль, Андрій Полтавець, Артем Стоянов, Олександр Зінченко.

Під час XXVI Конгресу Української асоціації футболу було обрано голів, заступників голів та членів органів здійснення футбольного правосуддя УАФ.

До складу Контрольно-дисциплінарного комітету УАФ увійшли Віталій Наум (голова), Оксана Залізко (заступник голови), Денис Спєров, Олександр Нігруца, Сергій Бухаленков, Марина Кирилюк, Віталій Рева.

До складу Апеляційного комітету УАФ було обрано Валентина Засуху (голова), Андрія Шабельнікова (заступник голови), Романа Кобця, Віталія Лисого, Павла Натяглого.

Того ж дня Виконком УАФ обрав нового генерального секретаря організації. За пропозицією президента УАФ Андрія Шевченка члени виконкому одноголосно підтримали на цю посаду кандидатуру Ігоря Грищенка.

Фото Павла Кубанова

29 січня. У столичному Будинку футболу відбулося жеребкування 1/2 фіналу розіграшу Vbet Кубка України сезону-2023/2024. У церемонії взяли участь відомий український футболіст, а нині – військовий Владислав Ващук та знаменита українська футзалістка і гравець із пляжного футболу Анастасія Кліпаченко.

Фото Анатолія Янголя

29 січня. У Будинку футболу відбулися зустрічі президента Української асоціації футболу Андрія Шевченка з тимчасовим виконувачем обов’язків міністра молоді та спорту України Матвієм Бідним та президентом НОК України Вадимом Гутцайтом. Керівники УАФ, Мінмолодьспорту та НОК обговорили співпрацю з розвитку футболу в нашій державі.

30 січня. У столичному Будинку футболу пройшло перше засідання робочої групи щодо створення Асамблеї регіонів. У засіданні взяли участь президент УАФ Андрій Шевченко, перший віцепрезидент Павло Бойчук, віцепрезидент Олександр Шевченко, генеральний секретар Ігор Грищенко та представники регіональних асоціацій.

УАФ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.