Огляд матчів. Кубок області. Перший етап. Без сенсацій, але…

04.06.2023 - 23:42

Старт чергового Кубка області порадував результативністю.

СК «Карпати» (Рахів) – СК «Марамуреш» (Солотвинська ТГ) – 1:1 (за пен. 1:4)

Голи: Іван Микуличинський, 79 – Владислав Логовський, 89.

Післяматчеві пенальті: Іван Ільчук (+), Богдан Тимочук (-), Роман Лазарчук (-) – Ігор Кольчугін (+), Руслан Зінаков (+), Ярослав Прометний (+), Василь Фуцур (+).

Попередження: Микола Гань, 58 («Карпати»).

Вилучення: Євген Нечесов, 26 (агресивна поведінка стосовно суперника, «Марамуреш»).

До вилучення в поєдинку тривала рівна гра; а отримавши чисельну перевагу, рахівці заволоділи ініціативою. Зрештою, це призвело до результату на 79 хв. Відзначився Іван Микуличинський. Усе йшло до перемоги рахівців. Та за хвилину до завершення матчу воротар гостей Владислав Логовський підключився до атаки й після виконання штрафного командою із 5 метрів відновив рівновагу. А фактично врятував гру. Бо вона перейшла в післяматчеві пенальті, де «кіпер» гостей виконав теж далеко не останню роль…

ФК «Сокіл» (Холмівська ТГ) – ФК «Севлюш» (Виноградів) – 2:7

Голи: Валентин Павлик, 58; Ігор Сугоняк, 90 – Сергій Лукулинець, 41, 45, 83; Юрій Мешко, 56; Михайло Керечан, 60; Євген Русин, 65+; Михайло Реплюк, 70.

Попередження: не було.

Без дива: переміг той, на кого й очікували. Утім, слід віддати належне й «Соколу». Під натиском атак суперника команда Холмківської територіальної громади не здавалася й змагалася до кінця. Як наслідок, найпомітніший в атаці в номінальних господарів Валентин Павлик після 0:3 зміг скоротити відставання в рахунку, а ще одне взяття воріт колективом першої ліги було зафіксовано на останній хвилині зустрічі після подачі кутового.

ФК «Лідер» (Сторожниця) – ФК «Перечин» – 2:0

Голи: Степан Савко, 9, 38.

Попередження: Андрій Мачич, 83 – Владлен Константінов, 88.

Перечинці не дуже робили ставку на Кубок, про що свідчить і те, що в їхньому складі були помітні гравці з юнацького складу. Утім і гості створили декілька моментів. Та все ж краще в нападі грали господарі. І дві нагоди реалізували. Дубль на свій рахунок записав Степан Савко. Результат міг бути й більшим на користь «Лідера», коли в другому таймі один із його футболістів не влучив у ворота буквально з кількох метрів.

ФК «Вишково» – ФК «Медея» (Оноківська ТГ) – 1:3

Голи: Ігор Герич, 70 – Іван Капустей, 7, 40; Віталій Медведєв, 52. 

Попередження: не було.

І в цій парі перемогу здобуто завдяки вищій майстерності однієї з команд. Вишківці старалися, один м’яч забили. Та все ж «Медея» грає у вищій лізі, і це далося взнаки.

ФК «Мукачево» – ФК «Вільхівці» – 1:7

Голи: Володимир Бабич, 61+ – Андрій Гаврилюк, 7; Павло Тищук, 11, 41; Олександр Маркевич, 58; Максим Минайленко, 63; Іван Куцин, 69; Анатолій Пеняк, 85.

Попередження: Артур Пукіш, 28; Володимир Бабич, 72; Сергій Бобик, 81 – Сергій Постернак, 16; Владислав Клочан, 32; Максим Кучеренко, 81.

Як показав матч, у господарів не було жодних шансів на успіх. Усе ж далася взнаки різниця в класі, а два швидкі голи тільки прискорили впевнений успіх гостей. Один лише факт – у «Вільхівців» шість гравців забивали, притому троє, вийшовши на заміни, – говорить про потенціал команди з Тячівщини, яка суттєво підсилилася.

ФК «Білки» – ФК «Бужора» (Іршава) – 0:6

Голи: Віталій Трачук, 8, 17, 39; Василь Зан, 32, 41; Іван Качур, 44.

Попередження: Андрій Зовдун, 32; Михайло Деяк, 54; Едуард Шкіря, 62 – Василь Зан, 48; Іван Бандурович, 51.

Як показала зустріч, іршавці перемогли на класі. Несподіванка полягала лише в тому, що місцевого дербі не вийшло: гості не просто перемогли, а розгромили білківчан, до того ж реалізуючи нагоди тільки в одному таймі. Водночас слід наголосити, що господарі рук не склали й навіть за такого невтішного рахунку грали до кінця, шукали свого щастя в матчі…

ФК «Зірка-SPAR» (Лінці) – ФК «Заріччя» – 4:3

Голи: Юрій Коштура, 42; Олександр Гузинець, 78, 93+; Євген Матринець, 85 – Іван Кепич, 18; Євген Давиденко, 61; Юрій Брич, 63.

Попередження: Віктор Батрин, 30; Михайло Брич, 33; Михайло Батрин, 58; Ерік Химинець, 75 – Микола Роман, 36; Анатолій Лагоцький, 65.

Вилучення: Анатолій Лагоцький, 65 (друге попередження).

Справжню футбольну драму розігралася команди в Середньому. Перший тайм відбувався практично в рівному протистоянні. Тривалий час команди створювали напівмоменти, та все ж до перерви створили хороші нагоди й по одному разу їх реалізували.

У другому таймі, ближче до його середини, гості двічі відзначилися. І здавалося, без проблем здобудуть перемогу. Тим паче, що за кілька хвилин «дискусії» воротаря господарів з арбітром призвели до вилучення. «Зірка» потрапила у вкрай складне становище: без голкіпера (на матч був лише один), відставала в два м’ячі… Утім, був іще час. Власне, команда ставку на Кубок не робила, адже і в «основі» вийшли спочатку далеко не основні гравці. Та все ж, як виявилося, колектив Лінців грав на перемогу. І будучи в меншості, зробив неможливе – відзначився трьома голами. Притому у воротах суперника розписалися ті виконавці, хто вийшов на заміну. «Заріччя» не змогло нічого протиставити візаві: забракло фізичних сил та й, здається, зарано повірило в перемогу…

СК «Тячів» – ФК «Будівельник» (Ужгород) – 2:1

Голи: Андрій Мерцин, 8, 56 – Ерік Івашко, 87.

Попередження: не було.

У першому таймі тячівці показали кращий футбол. Мали декілька моментів і, зокрема, відзначилися швидким голом. Після перерви господарі розвинули успіх і, здавалося, нічого перемозі не завадить. Та в кінці зустрічі ужгородці реалізували 11-метровий, коли воротар сфолив на гравцеві лінії атаки. Інтрига відродилася, але й тут же погасла із фінальним свистком – будівельникам банально не вистачило часу, щоб спробувати врятувати гру.

Отже, поки без сенсацій, але все ж несподівані результати були. Чекатимемо ще більшої інтриги в продовженні Кубка Закарпаття!

Володимир ТАРАСЮК, ЗАФ;
Фото Олексій МАТРУНИЧ, ФК «Севлюш» (Виноградів)

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.