Чемпіонат м. Ужгород. Огляд 2 туру. Досвід і майстерність – запорука успіху

29.08.2020 - 11:57

Чемпіонат обласного центру з футболу напрочуд цікавий. Це пов’язано не тільки з тим, що гравці засумували за футболом, а й з тим, що до заявкових листів потрапило багато відомих на Закарпатті гравців. Саме їх досвід і майстерність часто приносять результат.

IMG_3404

Руслан Соскида, Віктор Чумак, Іван Скунзяк, Юрій Славік, Роберт Товт, Юрій Шукаль, Олексій Остафійчук, Мирослав Мудра, Василь Гнепа, Денис Пахомов, В’ячеслав Ковтан, Іван Ковач, Мілан Гартманн, Юрій Каганець, Євген Лукіяник, Михайло Чедрик, Андрій Бокотей та багато інших приносять велику користь своїм командам. Крім того на полі ми бачимо багато молодих, цікавих і перспективних гравців. Саме досвід і молодість, у більшості випадків, приносять потрібний результат. Усі матчі перших двох турів чемпіонату міста показали, що рівень змагань справді високий. А поєдинки ФК КАБ – ФК ЕКО, ФК ЕКО – ФК «Радванка» можна сміливо віднести до високого обласного рівня.

Другий тур чемпіонату міста розпочався поєдинком ФК «Будівельник» – ФК «Prevention».

«Будівельник» новачок міського чемпіонату, а гравці «Prevention» – старожили обласних змагань. Матч розпочався у високому темпі. Моменти виникали біля обох воріт. Рахунок першими відкрили гості на 15 хв. після грубої помилки арбітрів. Автор голу Микола Іванчо. Пропущений м’яч не вибив будівельників із колії, а навпаки ще додав сил. Було проведено кілька гострих і небезпечних атак. На 29 хв. чергова атака завершилась призначенням 11-метрового. Удар Томаша Калашнікова був точним – 1:1. Пропущений м’яч трохи розслабив «будівельників» і вже атака «Prevention» на 34 хв. закінчилась взяттям воріт «Будівельника». Олександр Ганчак зумів переграти голкіпера господарів Євгена Петюшкіна – 1:2. Другий тайм проходив з перемінним успіхом, обидві команди мали хороші нагоди провести голи, але удар Ісака Бакури на 64 хв. із пенальті досяг успіху – 1:3. У цілому, у поєдинку рівних можливостей, перемогу здобув досвід. «Будівельник» має цілу плеяду сильних гравців, але у них відсутній досвід виступів на офіційному рівні, що накладає відбиток на багато ключових моментів гри.

Наступного дня відбулись два поєдинки. На стадіоні «Автомобіліст» зустрілись ФК «Радванка» – ФК ЕКО. Рахунок у грі на 23 хв. відкрив Михайло Чедрик – 0:1. Наприкінці тайму на 41 хв. Павло Кривка рахунок зрівнює – 1:1. На 47 хв. Дмитро Рацин виводить «Радванку» вперед – 2:1. Останні 25 хв. гри біля воріт Юрія Славіка було доволі гаряче. На 66 хв. Іван Скунзяк реалізує пенальті – 2:2, а ось Остафійчук, Мудра і той же Скунзяк свої моменти реалізували. У «Радванки» хороша нагода була у Олександра Грицькевича, але м’яч оминув площину воріт. Рахунок 2:2 все таки більш закономірний.

На «Авангарді» мірялися силами ФК КАБ та ФК «Вопак». «Вопак» далеко не проста команда. Морально-вольові якості просто зашкалюють, а для футболу це не маловажно. У КАБа відмінний підбір молодих гравців, які обіцяють вирости і до професійного рівня. Є кілька досвідчених гравців, які у футболі знають усе.

Господарі розпочали гру впевнено, але на підступах до штрафного майданчика «Вопак» вибудував міцний заслон, і атаки КАБа завершувались нічим. Перша швидка атака «Вопака» мала принести успіх, але гравець примудрився з 5 метрів пробити вище воріт. У подальшому малюнок гри майже не мінявся. КАБ контролював гру, а «Вопак» відповідав швидкими і небезпечними контратаками. Другий тайм склався зовсім за іншим сценарієм. Господарі зуміли підвищити швидкості і «Вопак» «посипався». Долю матчу було вирішено за 14 хв. (із 52 по 66 хв.), коли три м’ячі влетіли у сітку воріт. Двічі відзначився досвідчений Руслан Соскида, ще один м’яч записав на свій рахунок Микола Джанда. Останні 2 хв. гри КАБ домінував на полі, провівши ще 3 м’ячі. На 77 хв. Іван Ковач реалізував пенальті, на 82 хв. свій третій м’яч у грі провів Соскида, а крапку на 90 хв. поставив Віктор Медведєв. У підсумку – 6:0. Доволі неочікуваний результат.

Після двох турів турнірну таблицю очолюють ФК КАБ та ФК «Prevention», у яких по 4 очки. На третій позиції ФК «Вопак» – 3 очки. Список бомбардирів очолює Руслан Соскида (КАБ). На його рахунку 5 забитих м’ячів. У Івана Скунзяка (ЕКО) – 3 забиті м’ячі. У Миколи Джанди (КАБ), Ісака Бакури та Миколи Іванчо (обидва «Prevention») по два м’ячі.

І як недолік – частина арбітрів у період карантину над собою не працювали і результативні помилки накладають відбитки на окремі результати матчів. Причини дві. Або вони не очікували такого рівня футболу, або вони не готові до проведення матчів. А у суботу стартує чемпіонат області і можуть виникати серйозні проблеми.

Степан СЕЛМЕНСЬКИЙ,
Пресслужба АФУ

P.S. 28 серпня відбулося засідання АФУ, на якому були затверджені результати 2 туру чемпіонату міста Ужгорода з футболу.

У 3 турі зустрічаються:

1 вересня (вівторок), стадіон «Авангард» (штучне поле)

ФК «Турбогаз» – ФК «Будівельник»

3 вересня (четвер), стадіон «Авангард»

ФК «Вопак» – ФК «Prevention» (матч 6 туру)

Початок матчів о 18:00.

Матчі 3 туру ФК «Prevention» – ФК КАБ та ФК «Вопак» – ФК «Радванка» перенесені на пізніший термін, у зв’язку з участю у Кубку Закарпатської області команд ФК «Середнє» і ФК «Вільхівці», які представляють на чемпіонаті міста команди КАБ та «Радванка».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.