Першість Закарпаття. Східна зона: підсумки першого кола

11.07.2018 - 07:47

Із двома лідерами й не тільки.

DSC_1534

Інтрига в «доекваторній» частині змагань мала кілька напрямків. Головний із них, без сумніву, пов’язаний із лідерами. «Карпати» з Дубового, які тривалий час перебували в тіні «Вишкова» завдяки поразці останнього в завершальному перед вакаціями турі таки піднялися на перше місце. Чемпіон першого кола рівно пройшов змагальну дистанцію. Так, представник Тячівщини перші три тури виграв, потім поступився «Говерлі» на виїзді (0:3), відтак 4 виграші (2 – із великим рахунком), нічия з вишківцями в гостях і ще 3 вікторії (2 – із різницею в 3 та більше м’ячів). Команда збалансована в усіх відношеннях, удало грала і вдома, і на виїзді. Звідси – відмінний результат: 28 очок і 1 місце.

Трішки «недотягнув» до лідера ФК «Вишково»: 26 очок і 2 місце. У команди був чудовий старт у вигляді 4 перемог (3 із великим рахунком). Далі нічия 2:2 з «Копанею» на виїзді, 2 крупні вікторії, домашня нічия 1:1 із футболістами з Дубового (яка стала одним із визначальних факторів у суперництві за 1 місце), 2 виграші й поразка (від білоцерківців), котра також коштувала звання «проміжного» чемпіона. Та в цілому колектив із Хустщини зіграв рівно, упевнено.

Подивимося, чи хтось іще з учасників першості долучиться до чемпіонської гонки, але два вищеназвані клуби – претенденти № 1 на звання переможця зони. І різниця м’ячів похвальна: відповідно +23 й +27.

Далі розташувалася трійка команд, які входять до першої п’ятірки. Вони щонайменше змагатимуться за один із комплектів нагород. Третьою розташувалася «Говерла» із 21 очком: 7 перемог і 4 поразки, р/м +10. Ясінянці після стартової поразки від копанців мали три вікторії (усі з великим рахунком, особливо важлива 3:0 над «Карпатами»), відтак 2 результативні поразки (від тернівців і дещо несподівана від «Беркута), 3 перемоги (одна з великим рахунком), знову невдача (цього разу теж результативна в гостях від вишківців) і перемога над великобичківцями. Загалом наче непогано, але в суперництві за високі місця «нюанси» мають значення. Отож «Говерла» в першій трійці, але з відставанням від основних лідерів на 5 і 7 очок і диханням у спину одразу двох конкурентів.

Серед вищеназваних переслідувачів – «Вікторія». У неї так само 21 очко, проте 4 місце (6 перемог, 3 нічиї та 2 поразки, р/м +6). Білоцерківці на старті змагань здобули 2 виграші, підписали 2 мирові угоди й поступилися в 5 турі «Карпатам» (0:3). Потім вікторія, поразка, 2 перемоги (1 крупна), нічия та виграш від вишківців. У колективу з Рахівщини теж рівний виступ, але ті ж «нюанси» не дали «зачепитися» за 3 місце, хоч дозволили перебувати в квартеті найкращих.

На очко від білоцерківців менше в «Копані»: 20 залікових балів, 6 перемог, 2 нічиї, 3 поразки, р/м +8. Почергово в єдину «пазлову» картину склалися: перемога, нічия, крупна перемога, поразка, нічия, 3 виграші (2 особливо помітні), дві поразки (одна з великим рахунком) та виграш. Більш-менш стабільно, однак це «більш-менш» – тільки місце в першій п’ятірці. Та водночас виступ слід вважати за впевнений. Тим паче, що до найближчого «нижнього» переслідувача проліг розрив у цілих 5 залікових пунктів.

Шоста – «Іза»: 5 перемог, 6 поразок, р/м -9. Класичний представник золотої середини невдачі чергував з успіхами. Крупна поразка, виграш, крупна поразка, виграш, крупна поразка, поразка, виграш, дві поразки, два виграші –така «траєкторія» змагального «польоту» в ізян. Головний недолік – програші з різницею в 3 та більше м’ячів, але перевага: команда непогано брала очки на виїзді. Якщо підсилити міць атаки, то можна розраховувати й на місце в першій п’ятірці.

У «середній» зоні турнірної таблиці розташувалися ще 3 колективи. Зокрема, на очко менше в ФК «Діброва»: 4 виграші, 2 нічиї, 5 поразок, р/м -3, 14 балів, 7 місце. Цей ФК з Тячівщини мав спочатку поразку, крупний виграш, крупну поразку, потім нічию, крупну перемогу, поразку, крупну поразку, нічию, крупний виграш, крупну поразку й виграш. Як бачимо, уболівальникам «Діброви» скучати не доводилося. Швидше потрібно було гадати, як того чи іншого разу виступить команда. У середньому вийшло непогано, хоч поєдинки з «Терновим» (4:1), «Вікторією» (на виїзді 1:1), «Ізою» (3:0), «Копанею» (4:1) та деякі інші показали: в Н.Апші можуть грати у хороший футбол обласного рівня. Колективу потрібно більше стабільності та психологічної стійкості, і результати будуть кращими.

13 очок в «Авангарда» з Тересви: 4 виграші, одна нічия, 6 поразок, р/м -9. Цей колектив із Тячівщини мав одну за одною: нічию, крупну поразку, 2 поразки, перемогу, далі крупні поразку й триочковий здобуток, знову крупну поразку, вікторію, крупні вікторію й поразку. Знову ж: не вистачає стабільності. На самісінькому «екваторі» виграти в «Діброви» 5:1, а потім одразу поступитися «Карпатам» із Дубового 1:7… Що тут скажеш? Добре грає команда чи погано? Мабуть, щонайменше дійсно не стабільно. А в окремих зустрічах, як ось із нижньоапшанськими футболістами, тересвянці демонстрували свою міць…

Стільки ж очок (13) і в «Золотарьова»: 4 виграші, 1 нічия, 6 поразок, р/м -15. Команда в першому колі почергово мала: виграш, крупну поразку, поразку, виграш, поразку, виграш, далі крупну поразку, виграш, знову крупну невдачу, нічию й нульовий здобуток. «Больовими» точками в колективу є і атака, і захист. Отож для покращення виступів потрібно або підсилюватися, або в міжсезоння більше приділяти уваги тренувальному процесові з акцентом на зіграність.

10 місце (3 виграші, 1 нічия, 7 поразок, р/м -9) ФК «Терново» є протирічним. Цей клуб тільки один раз програв із великим рахунком (1:4 «Діброві»), а перемоги на виїзді над «Беркутом» (1:0) і «Бичковом» (5:4), удома над «Говерлою» (5:3), навіть поразка від «Вікторії» (4:5) показали, що тернівці мають непоганий колектив. Чого не вистачає? Мабуть, потрібно, скрупульозно проаналізувати головні поразки (як ось домашні 0:2 від «Ізи» чи 2:4 від «Копані»), які й не дали виступити краще.

11 місце констатуємо в «Бичкова»: 2 виграші, 1 нічия, 8 поразок, р/м -12, 7 очок. У першій половині першого кола бичківці мали 2 виграші (1 із великим рахунком) і 4 поразки (2 теж із великим рахунком). Відтак у 5 матчах здобуто лише одне очко та в пасиві ще й 2 невдачі з великим рахунком. Саме цей відрізок суперництва особливо «потягнув» донизу й сприяв передостанньому місцю колективу, який має великі футбольні традиції.

Про «Беркут» наче особливо говорити нічого: 1 виграш, 10 поразок, 3 очки, р/м -17, 3 очки й останнє місце. Але… «Беркут» виграв не в кого-небудь, а в самої команди гуцулів, а 5 матчів програв із різницею тільки в один м’яч. Теж є привід для аналізу, бо за змістом гри бедевлівці не такі вже, як бачимо, і безнадійні. Можливо, десь супроводжував зайвий нефарт, а можливо, на внутрішньокомандні проблеми слід подивитися під іншим кутом. І тоді суперництво внизу «турнірки» буде «гарячішим».

Загалом першість у Східній зоні була цікавою. Частково повторюся, та з усім тим: маємо 2 лідерів плюс 3 інші впевнені в собі колективи з першої п’ятірки, 4 ФК із золотої середини й 3 з числа аутсайдерів. Останні за певних обставин (особливо тернівці й бичківці) можуть змінити своє становище на краще. Це додає інтриги й відповідно уваги до другого кола.

Володимир ТАРАСЮК, ФФЗ

 

Одна відповідь до “Першість Закарпаття. Східна зона: підсумки першого кола”

  1. МИ Гуцули дуже чекаємо в другому колі Ясінях слідуючі команди -ФК Копаню,ФК Терново,ФК Бедевлю,ФК Вишково !!! З НЕТЕРПІННЯМ !!!! БУДЕ ВЕСЕЛО !!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.