Фінал Кубка Закарпаття: подвійний тріумф «Минаю»

10.06.2018 - 01:14

Футбольний клуб із Ужгородщини вдруге поспіль став володарем почесного трофею.

DSC_4614

І не менш важливою подією стало відкриття нового стадіону головної на сьогодні команди області. Власне через це свято тривало фактично весь день. Розпочали зранку дітлахи з Кубка «Минаю». Їх нагороджував володар Золотого м’яча-1986 і Кубка кубків-1986, віце-чемпіон Європи-1988, заслужений майстер спорту СРСР Ігор Бєланов. Уславлений київський динамівець привіз із собою власний трофей, і кожен міг сфотографуватися з нагородою, як і з самим майстром.

Узагалі, слід зазначити, завітало чимало відомих гостей. Серед них – голова облдержадміністрації Геннадій Москаль, перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко, народні депутати України Михайло Ланьо, Роберт Горват, Василь Петьовка, Валерій Лунченко, екс-гравець національної збірної України Артем Федецький, колеги з Угорщини тощо.

Ближче ж до головного матчу свято продовжили виступи юних спортсменів і артистів, церемонії нагородження та вітання. Так, Вадим Костюченко передав теплі слова від голови ФФУ Андрія Павелка й головного тренера національної збірної Андрія Шевченка та нагородив спеціальними відзнаками представників ФК «Минай», зокрема президента Валерія Пересоляка, віце-президента Євгена Плавайка, менеджера Артема Письменного. А також вручив, мабуть, головну нагороду – атестат клубу для участі в другій лізі. Так само Геннадій Москаль вручив відзнаки обласного рівня ряду працівників клубу на чолі з президентом ФК. Своєю чергою, Валерій Пересоляк нагородив голову ФФЗ Івана Дурана та його заступника Віктора Качура за сприяння в розвитку й підтримку ФК «Минай». Геннадій Москаль, Іван Дуран, Вадим Костюченко й Валерій Пересоляк відкрили стадіон, перерізавши символічну стрічку.

Присутніх вітала й голова Холмоківської сільської ради Тетяна Вачіля й офіційно відкрила змагання, а після виконання Державного Гімну України Закарпатським народним хором за справу взялися власне футболісти.

У матчі, природно, домінували господарі, а гості намагалися діяти під другим номером, удаючись до контратак. «Минай» до перерви мав декілька слушних нагод відзначитися. Головні загрози йшли від Роберта Гегедоша, який небезпечно виконував штрафний та пробивав із гри, але вище. Великий об’єм робіт виконував воротар «Вільхівців» Віталій Гринишин. Його досвід і вміння протягом матчу рятували команду неодноразово. І все ж підопічні Ігоря Харьковщенка забили до перерви. Чудовий удар у «дев’ятку» вийшов в Ігоря Вагіна. Представник Тячівщини також мав слушну нагоду відзначитися при виконанні «стандарту», та удар Артура Апіяна парирував уже «кіпер» минайців Андрій Попович.

Як тільки учасники матчу пішли перепочити, нагородження продовжили. Зокрема, голова ФФЗ Іван Дуран відзначив грамотами й преміями ветеранів закарпатського футболу. Серед них: Василя Турянчика, Степана Варгу, Степана Войтка, Степана Гаджу, Михайла Деяка, Івана Диковця, Івана Леднея, Імре Лендєла, Михайла Ловську, Емеріха Маяроші, Томаша Пфайфера, Миколу Русина, Івана Шопу, Юрія Ціпле, Василя Цірика. Голова Федерації футболу Ужгородського району Іван Ковач вручив подяки президентові ФК «Минай» Валерію Пересоляку та віце-президентові клубу Євгенові Плавайку.

Другий же тайм виявився повністю за «Минаєм». Він додав у швидкості, і «Вільхівці» вже не могли стримувати гострих атак візаві. Притому господарі не просто забивали, а голи-красені. Зробивши заміни, Юрій Бучок намагався привнести в контратакувальні дії своєї команди гостроту, та «Минай» фізично виглядав краще й не дав можливості суперникові розписатися у своїх воротах.

Ігор Харьковщенко, тренер ФК «Минай»: «Я очікував важкої гри, адже у фіналі легких ігор не буває. Ми в першому таймі мали забивати 2-3 голи, як планували, однак гравці не виконали установки й діяли в темпі, який задовольняв суперника. У перерві довелося вносити корективи, зокрема просив хлопців діяти швидше, і це змінило хід матчу на нашу користь».

Юрій Бучок, тренер ФК «Вільхівці»: «Майже весь перший тайм ми відіграли непогано. Проте коли травмувався Михайло Матяш, це негативно позначилося на команді. Ми тренуємося на твердих полях, далася взнаки втома гравців. «Минай» фізично краще підготовлений, і це відбилося на результаті поєдинку».

Після фінального свистка до церемонії нагородження запросили голову ОДА Геннадія Москаля, першого віце-президента ФФУ Вадима Костюченка, зіркового Ігоря Бєланова, народних обранців Михайла Ланя, Роберта Горвата, Василя Петьовку, Валерія Лунченка, голову ФФЗ Івана Дурана та його перших заступників Станіслава Сухана й Мирослава Щербея. Відзнаки й призи отримали відповідно директор стадіону Денис Тищак, суддівська бригада (Михайло Митровський, Ігор Гарлач, Сергій Наскалов, Валерій Шкура), делегат ФФЗ Володимир Кочетов, спостерігач арбітражу Буковецький Ромео (Хуст), кращі гравці фіналу Володимир Товт (ФК «Вільхівці») та Ігор Вагін (ФК «Минай»), президенти ФК Валерій Пересоляк і Михайло Цірик, тренери клубів Ігорь Харьковщенко та Юрій Бучок, кращий бомбардир Кубка Роберт Гегедош і, звичайно, інші футболісти – безпосередні учасники матчу. «Минай» же особилво тріумфував, отримавши головний приз – кубок. Після цього команди зробили фото на згадку.

Що ж: свято відбулося і вдалося! Спасибі «Минаю» за чудовий подарунок у вигляді перемоги й новозбудованого стадіону, яким може пишатися не тільки область, а вся Україна. Побажаймо тепер успіхів нашому ФК в стикових іграх в аматорських змаганнях національного рівня та в другій лізі.

Віддаймо шану й «Вільхівцям». Вони в наполегливому суперництві дійшли до фіналу, чим себе теж уписали в історію обласного футболу. Скажімо спасибі всім тим, хто організував цей матч, та вболівальникам, які вкотре присутністю на стадіоні за неймовірної спеки підтвердили власною присутністю, що крайовий шкіряний м’яч має численних своїх прихильників.

ФК «Минай» – ФК «Вільхівці» – 5:0 (1:0)

Село Минай. Стадіон «Минай-арена». 9 червня. 2175 глядачів. Хмарно. 31 градус тепла.

Арбітр: Митровський Михайло (Ужгород).

Асистенти арбітра: Гарлач Ігор (Ужгород), Наскалов Сергій (Мукачево). Четвертий арбітр: Шкура Валерій (Ужгород).

Делегат: Кочетов Володимир (Мукачівський район).

Спостерігач арбітражу: Буковецький Ромео (Хуст).

Голи: Вагін Ігор, Пиняшко Василь, 50; Лобода Яромир, 55; Гегедош Роберт, 57; Образцов Владислав, 90.

Попередження: Микуляк Владислав, 15; Минайленко Максим, 38; Лобода Яромир, 56 – Мандич Юрій, 3; Товт Володимир, 15; Гринишин Віталій, 39; Жоффчак Віктор, 60.

«Минай»: Попович Андрій, Василь Беца, Вагін Ігор, Гегедош Роберт, Допілка Олег, Кополовець Михайло, Лобода Яромир, Микуляк Владислав, Минайленко Максим, Пиняшко Василь, Смокоровський Роберт.

Запасні: Сидоренко Владислав, Образцов Владислав, Федак Стефан, Шпак Олексій, Дзьоба Едуард, Капустей Іван.

Тренер: Ігор Харьковщенко.

ФК «Вільхівці»: Гринишин Віталій, Товт Володимир, Нергеш Едуард, Матяш Михайло, Куцин Іван, Мандич Юрій, Крьока Михайло, Попадинець Володимир, Жоффчак Віктор, Габор Василь, Апіян Артур.

Запасні: Скунзяк Іван, Міговк Михайло, Келеманик Євген, Андрусь Владислав, Балог Василь, Волонтир Павло, Пунько Богдан, Тромбола Тарас.

Тренер – Бучок Юрій.

Володимир ТАРАСЮК, ФФЗ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.