Який же Кубок без несподіванок!

19.03.2017 - 22:20

Старт другого за престижністю й за ліком обласного турніру приніс, як і очікувалося, ряд цікавих результатів.

ФК «Сторожниця» – ФК «Витязь» (Концгазо) – 1:2. Дербі Ужгородщини в Середньому завершилося на користь чемпіона Західної зони. Господарі, основу яких склали гравці команди з Баранинців, котра була третьою в чемпіонаті, гідно змагалися із суперником. І все ж «Витязь» здобув перемогу завдяки голам Віталія Требуша та В’ячеслава Ковтана. Притому останній забив вирішальний м’яч незадовго до фінального свистка. Тренер переможців В’ячеслав Пінковський так підсумував результат матчу: «Ми припускалися помилок, не все виходило. Можливо тому, що тренувалися на звичайному полі, а грали на штучному. Та хлопці «билися», старалися й досягли бажаного».

ФК «Воловець» – ФК «Карпати» (Рахів) – 2:3. Ще одне дербі, але вже «гірське» та «райцентрівське». Знову вболівальники спостерігали за цікавим протистоянням. Вищолігівські «Карпати» все ж як команда вища за статусом перемогла чемпіона свого району. Перший тайм був за гостями завдяки двом влучним ударам Романа Фільтюка та Миколи Козурака. На початку другого половини зустрічі господарі скоротили відставання в рахунку з пенальті, однак потім команди обмінялися голами. До речі, у переможців Юрій Яремчук теж реалізував 11-метровий. Після гри наставник «Карпат» Юрій Савляк зазначив: «Переконаний, що на 48 хв. пенальті в наші ворота не було. А загалом матч відбувався нормально. Дещо зросла напруга, коли за рахунку 2:3, коли Іван Яворчик скоротив відставання в рахунку й господарі хотіли відігратися, але ми тримали ситуацію під контролем і здобули перемогу».

ФК «Верховина» (Міжгір’я) – ФК «Карпати» (Дубове) – 2:1. Автогола суперника «Карпатам» не вистачило для загального успіху. Правда, перший тайм усе ж завершився внічию 1:1. Однак після перерви господарі дотиснули суперника. Наставник колективу з Дубового Сергій Цубера сказав після матчу: «Не пішла гра, хоч мали хороший склад. Просто не впізнавали самих себе. Суперник заслужено відправив нас на «відпочинок».

ФК «Діброва» – ФК «Оболонь» (Хуст) – 0:2. Сенсації в зустрічі не сталося. Сильніший за статусом суперник здолав учасника районної першості. Команда вищої ліги в гостях здобула виграш і рухається далі.

ФК «Перечин» – ФК «Інтер» (Ганичі) – матч не відбувся. Оскільки «Інтер» відмовився від участі в Кубку вже після жеребкування, то перечинці автоматично пройшли в наступний раунд змагань.

ФК «Вишково» – ФК «Терново» – 4:0. Загалом рахунок вийшов по грі, хоч гості (особливо в першому таймі) чинили гідний опір. Невипадково до перерви господарі забили тільки один гол. І все ж удари Василів Мацунича й Орос (останній зробив дубль) та Йосипа Мункачі зробили свою справу. Тренер «Вишкова» Адальберт Борбель: «Перемогли за рахунок підготовчої двомісячної роботи. Адже тренуємося 4 рази на тиждень. Є й відповідний підбір гравців. Правда, у першому таймі нас виручив воротар Михайло Мацунич та допомогла поперечина. Проте в цілому мали більше моментів, які успішно реалізували».

ФК JJ CLUB (Виноградів) – ФК «Бобовище» – 2:1. Виноградівці продовжують дивувати своєю грою. Цього разу від новачка Кубка невдачі зазнала четверта команда першої ліги. На перерву колективи пішли за рахунку 1:1, та все ж удари Миколи Магули та Івана Чижмаря виявилися переможними в господарів. Головний тренер В’ячеслав Скунць: «Ми не могли розраховувати на 5 гравців «основи». Та все ж за рахунок ігрової дисципліни й таким складом перемогли, тому задоволений».

ФК «Спарта» (Воловець) – ФК «Вікторія» (Б.Церква) – 2:2 (за пенальті 3:5). Ще одна команда з Воловця зазнала невдачі й не повторила минулорічний успіх, залишившись за «бортом» змагань уже після першого раунду. А перемога була близькою. Основний час завершився внічию, і потрібно було тільки влучно пробити пенальті. Та шоста команда Східної зони першої ліги довела, що є вищою за статусом.

ФК «Невицький Замок» (Невицьке) – ФК «Н.Коропець» – 0:5. У минулому чемпіонаті коропецькі футболісти двічі перемогли суперника. І цього разу відбулося те ж саме. Більше того, представник Мукачівщини зробив це доволі переконливо. Відзначилися двічі Василь Монда (зокрема реалізував один пенальті) і Євген Сорока, ще один м’яч на рахунку Анатолія Кияна. Віктор Когутич («Н.Коропець»): «Думаю, рахунок по грі, а виграли завдяки своєму, так би мовити, класу».

ФК «Стройно» – ФК «Бужора» (Іршава) – 3:0. На перший погляд, переміг суперник, нижчий за класом. Однак не слід забувати, що значна частина господарів виступала за «Поляну», а отже, досвіду їм не позичати.

ФК «Ф.Медвідя» (Н.Давидково) – ФК «Ракошино» – 5:0. Мукачівське дербі завершилося переконливим виграшем господарів. Останні дійшли до чвертьфіналу зимової першості, тому навряд чи перемога є сенсаційною. Хіба що рахунок вийшов доволі великим. Утім господарі продемонстрували, що атакувальна ланка в них «на ходу».

СДЮСШОР (Ужгород) – ФК «Вільхівці» – 0:0 (за пенальті 4:3). Чимало фахівців ще в під час зимової першості застерігали, що до СДЮСШОР потрібно ставитися серйозно. Підопічні Вадима Дьордя із середняком вищої ліги зіграли дисципліновано, довели матч до серії пенальті й зуміли вибити з розіграшу іменитішу команду.

Загалом слід зауважити, що хоч був і перший раунд Кубка, однак практично дві третини зустрічей відбувалися за особливо принципового протистояння. Слід також відзначити гостей, котрі здобули перемоги майже в половині зустрічей.

Володимир ТАРАСЮК, ФФЗ

Одна відповідь до “Який же Кубок без несподіванок!”

  1. 1 :

    безтолковий опис,
    виграли гості, перемогли господарі. з пустого у порожньоє

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.