Перша ліга. «Вільхівці» – «Локомотив». Хто доведе свою перевагу?

27.10.2015 - 14:26

Перша ліга обласної першості фінішувала, усі матчі проведено, результати затверджено, призери визначені. 31 жовтня – матч за звання абсолютного чемпіона Першої ліги.

У Східній зоні чемпіон – ФК «Вільхівці», срібло виборола ясінянська «Говерла», бронзу – ФК «Копаня». Усі призери визначилися в останньому турі першості. Минулорічний чемпіон ФК «Карпати» (Рахів) посів 5 сходинку турнірної таблиці, залишившись без медалей.

У Західній зоні чемпіонське звання виборов чопський «Локомотив», завоювавши цей титул за тур до завершення першості. Срібло вибороли футболісти ФК «Баранинці», бронзу – ФК «Витязь» (Концгазо). Минулорічний чемпіон ФК «Бийгань» у цьому сезоні виступала у Вищій лізі обласного чемпіонату.

У минулому році абсолютним чемпіоном І ліги стала ФК «Бийгань», яка у фіналі здолала рахівські «Карпати» 3:0.

На думку фахівців, у минулому сезоні Західна зона за підбором команд значно переважала Східну. Матч за звання абсолютного чемпіона фактично підтвердив цю думку. У цьому сезоні Західна зона не має такої переваги. ФК «Бийгань», ФК «Дийдо» підвищилися у класі й нині задають тон у Вищій лізі чемпіонату, прикрасивши її.

ФК «Віола» (Худльово) та ФК «Сільце» припинили виступи в обласній першості, хоча за рівнем були командами вище середнього. Втрата чотирьох класних команд позначилася на футболі Західної зони І ліги. У першості виступили два новачки – ФК «Бобовище» та ФК «Невицький замок». Новачки першості не вели спеціальної підготовки до сезону, а комплектувалися й ставили гру вже по ходу сезону. Як підсумок, обидві команди трішки нижче середнього рівня. У цілому рівень футболу у Західній зоні у порівнянні з минулим сезоном понизився.

У Східній зоні матчі першості, можливо, навіть більш привабливі, ніж у Західній. У порівнянні з минулим сезоном ліга втратила дві команди – ФК «Петрово» та ФК «Ялинка» (В.Бичків). «Петрово» у сезоні 2014 року боролося за медалі, а футболісти В.Бичкова виступили посередньо. Тон у цьогорічній першості задавали принаймні 5 команд. Усі вони могли під час сезону претендувати на медалі. У Східній зоні боротьба за призові місця була значно запеклішою, ніж у Західній.

Уже незабаром відбудеться матч за звання абсолютного чемпіона І ліги. Це звання виборюватимуть ФК «Локомотив» (Чоп) та ФК «Вільхівці».

Чиї шанси на перемогу більш привабливі? У кожної команди є плюси і мінуси. Якщо «Локомотив» весь сезон пройшов рівно, без явних зривів, то «Вільхівці» перше коло провалили, а ось друге – пройшли потужно. Якщо порівнювати виступ цих команд у сезоні, то розбіжностей у них мало. За всіма параметрами вони більш-менш рівні: непогано укомплектовані, рівні у всіх лініях.

У 18 матчах першості «Локомотив» здобув 15 перемог, двічі зіграв унічию і один раз зазнав поразки (поразка технічна, за самовільне покинення поля після інциденту в Ракошині).

«Вільхівці» із 18 матчів 13 виграли, двічі зіграли внічию і зазнали 3 поразки. Тут кращі показники у «Локомотива». За сезон чопська команда провела у ворота суперника 50 голів: із них 30 – на своєму полі, 20 – на виїзді.

«Вільхівці» за сезон забили у ворота суперника 55 голів: із них 36 – вдома, 19 – на виїзді. Якщо врахувати, що вільхівьскі футболісти за сезон удома здобули 8 перемог і один раз зіграли внічию, а на виїзді – 5 перемог, 1 нічия і 3 поразки, то ФК «Вільхівці» – більш домашня команда.

У «Локомотива» ці показники такі: вдома – 9 перемог, виїзд – 6, 2 нічиї, 1 поразка (підкреслюю, технічна).

У першому колі технічні показники Вільхівців такі: із чотирьох домашніх матчів здобуто 3 перемоги з рахунком 13:2. («Карпати» Д. 7:1, «Кісва» 3:0, «Старт» 3:1). Четвертий домашній поєдинок із «Копанею» завершився внічию, 1:1. На виїзді показники нижчі: перемога у Тернові 7:0, поразка в Ясінях 4:1, перемога в Рахові 1:0, поразка в Б.Церкві 4:1. П’ятий виїзний матч у Вишкові завершився внічию, 0:0.

У першому колі «Вільхівці» здобули 17 очок із 27 можливих, тобто цей показник відповідає 62,96% від можливого; вдома – 10 очок із 12 або 83,3%, на виїзді – 7 з 15 або 46,6%. У першому колі «Вільхівці» вдома забили 14 голів і пропустили 3, що відповідає в середньому 3,50 забитих за матч і 0,75 гола пропущених. На виїзді вони забили 11 голів і пропустили 8, що в середньому дорівнює 2,2 забитих і 1,6 пропущених. Показник першого кола – 2,77 гола «Вільхівці» за матч забивали і 1,2 пропускали.

«Локомотив» перше коло зіграв так: удома в першому колі зіграно 5 матчів і отримано 5 перемог. Загальний рахунок 15:2 («Витязь» 2:1, «Сокіл» 4:1, «Баранинці» 2:0, «Невицький замок» 6:0, «Карпати» Пер. 1:0). На виїзді 3 перемоги і технічна поразка у Ракошині 3:0. Різниця забитих і пропущених м’ячів 9:4.

У першому колі «Локомотив» здобув 24 очки з 27 можливих, що відповідає 88,8% від можливого. Вдома – 15 з 15 або 100%, на виїзді 9 з 12 або 75%. На своєму полі «Локомотив» провів у ворота суперників 15 голів і пропустив 2, що відповідає 3,0 гола за гру забитими і 0,40 пропущеними. На виїзді цей показник склав 9:4 або 2,25 забитих голів за матч і 1,0 гол пропущено кожного матчу. Загальний показник першого кола – 2,66 гола «Локомотив» забивав і 0,66 пропускав у кожному матчі.

У другому колі показники цих команд майже рівні. «Вільхівці» здобули 24 очки з 27 можливих. Вдома – 15 із 15 можливих, на виїзді – 9 з 12 можливих, що відповідає 88,8%. На своєму полі забито у ворота суперників 22 голи і пропущено 1 («Терново» 7:0, «Говерла» 3:0, «Вікторія» 6:1, ще двічі вільхівські футболісти отримали по 3 очки за неявку рахівських «Карпат» та «Вишкова»). У середньому цей показник такий: у кожному матчі вдома вільхівчани забивали по 4,40 гола і пропускали 0,20. На виїзді підопічні Юрія Бучка та Михайла Цірика забили 8 голів і пропустили 2, що дорівнює 2,00 гола забитих за матч і 0,5 гола пропущених. («Карпати» Д. 0:1, «Кісва» 4:0, «Старт» 2:1, «Копаня» 2:0). Середній показник за друге коло – 3,33 забитих за матч і 0,33 пропущених. У порівнянні з першим колом «Вільхівці» стали більше забивати й значно менше пропускати, що повинно насторожити «Локомотив».

Технічні показники «Локомотива» у другому колі такі: здобуто 23 очки з 27 можливих. Вдома – 12 з 12 можливих, на виїзді – 11 з 15 можливих, що відповідає 85,18% від можливого. Вдома забито у ворота суперників 15 голів і пропущено 4, що в середньому відповідає 3,75 гола за матч забитими і 1,0 пропущеними («Березний» 4:3, «Ракошино» 5:1, «Бобовище» 1:0, «В.Коропець» 5:0). На виїзді підопічні Івана Шанти та Ярослава Афтанаса забили 11 голів і пропустили 4, що в середньому відповідає 2,20 забитих за матч і 0,8 пропущених. («Витязь» 1:1, «Сокіл» 1:0, «Баранинці» 2:2, «Невицький замок» 4:0, «Карпати» Пер. 3:1). Середній показник другого кола 2,88 гола за матч «Локомотив» забиває і 0,88 гола пропускає.

Як бачимо, технічні показники майже рівні. Атака трішки краща у «Вільхівців», захист – однаковий. Пояснення того, що у другому колі «Вільхівці» значно додали у грі, є. Наприкінці першого кола «Вільхівці» очолив молодий амбітний тренер Юрій Бучок. Він зумів збалансувати гру команди, провести доукомплектування, внести нові тактичні схеми. «Вільхівці» сильні у виконанні стандартів. Штрафні у виконанні Апіяна та Ковтуна на відстані 16-40 метрів до воріт дуже небезпечні. У «Локомотива» яскраво виражений плеймейкер Євген Добровольський. Хороший напад. Форварди технічні і, що найголовніше, володіють хорошою швидкістю. Більшість своїх голів «Локомотив» забиває з гри. Іван Шанта – досвідчений тренер, який має колосальний досвід роботи у футболі. Команда може по ходу гри перебудувати тактичну схему.

Шанси у цьому матчі – 50:50. Не виключено, що долю матчу можуть вирішити 11-метрові удари. Хоча, скоріше за все, матч завершиться в основний час.

Поки що Захід – Схід – 1:0. Чи зуміють «Вільхівці» вирівняти ситуацію? А, може, «Локомотив» збільшить перевагу? Відповіді на всі питання дасть матч у Поляні. Зустрінуться ФК «Локомотив» – ФК «Вільхівці» 31 жовтня о 14:00.

Запрошуємо любителів футболу на чудове футбольне дійство. А обов’язково переможе закарпатський футбол.

Степан СЕЛМЕНСЬКИЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.