ФОТО. Благодійний турнір на честь воїнів ЗСУ. І все ж «Севлюш»!

23.04.2023 - 22:53

Виноградівці вчетверте заволоділи «передсезонним» трофеєм.

Зимова першість Закарпаття, Кубок весни і тепер ось Благодійний турнір на честь воїнів ЗСУ… Ще одну історичну крапку в цих перших перед офіційним відкриттям сезону (у вигляді чемпіонату й Кубка області) змаганнях поставлено. У фінальному матчі зійшлися СК «Тячів» та ФК «Виноградів» (Севлюш).

Змагання на стадіоні «Виноградар» відкрили Роман Василиндра, заступник Середнянського селищного голови, та Віктор Наскалов, заступник голови Закарпатської асоціації футболу. Присутні після виконання Державного гімну України також ушанували хвилиною мовчання пам’ять полеглих воїнів ЗСУ.

Далі перемагати взялися команди. Притому так пристрасно, що вже перші 15 хвилин пружина інтриги закручувалася з неймовірною швидкістю. І як грім із ясного неба став наступний відрізок гри – із 18-ої по 27-у хвилини. Спочатку Михайло Чедрик не реалізував пенальті, але потім виноградівці результативно реабілітувалися з інтервалом у дві хвилини завдяки влучним ударам Михайла Реплюка (головою у воротарській площі суперника відгукнувся на передачу Адріана Пуканича) й самого маестро, який увійшов до штрафної тячівців і майстерно поцілив у ціль. Зрештою, 2:0 за севлюшцями так і лишилися на перерву.

Під час перепочинку учасників матчу керівництво ЗАФ вручило дипломи УАФ для нових тренерів. Серед них були і гравці звітного матчу, і жінки, і інші відомі у закарпатському футболі фахівці. Зокрема курси наставників категорії «С» успішно завершили: Олексій Остафійчук, Роберт Пилип, Михайло Власик, Анастасія Сірмай, Крістіна Костевка, Вікторія Рапа, Олександр Пакош, Павло Оржеховський, Микола Мовчан, Віктор Трачук, Ігор Маслей, Михайло Костюк, Володимир Попадинець, Олександр Пеца, Володимир Марухнич, Артем Слободін, Іван Кормош, Деян Пеца, Василь Рущак, Валентин Великий, Михайло Чедрик, Валерія Драгунова. За вагомий внесок у розвитку футболу та підготовку тренерів аматорських і дитячо-юнацьких команд відзначили й фахівця з Тячівщини Павла Іванчова.

Відтак усі знову повернулися до матчу. У другому його таймі чи то виноградівців заколисав результат, чи то тячівці рішуче взялися рятувати поєдинок, але спочатку Михайло Лозинець скоротив відставання в рахунку, замкнувши головою подачу з кутового, а пізніше, майстерно перекинувши через воротаря м’яч, повністю інтригу в зустрічі відновив Іван Дроздов. Він, до речі, удало вийшов на заміну. У поєдинку знову стало по-справжньому гаряче – 2:2. Напруга не спала й після того, як за три хвилини Адріан Пуканич удруге реалізував гольове відчуття з дуже гострого кута: удало зіграв на добиванні й вивів свою команду вперед. Після цього нагоди відзначитися мали ще обидві команди, та все ж десь на досвіді виступів «Севлюш» таки здолав непоступливих тячівців – 3:2.

Виноградівці вчетверте заволоділи «передсезонним» кубком. До речі, позаминулого року вони теж здолали представника Тячівщини в Зимовій першості області, але тоді це було «Терново».

Нинішню церемонію нагородження учасників фіналу здійснили голова ЗАФ Іван Дуран, його перший заступник Мирослав Щербей та заступник Віктор Наскалов. Пам’ятні дипломи та відзнаки вони вручили бригаді арбітрів (Михайлу Райді, Сергієві Рущаку, Андрію Касаткіну), делегату ЗАФ Іванові Старості, а також президентам клубів Роберту Ердиву («Тячів») та Іванові Матруничу («Севлюш»), тренерам команд Павлу Оржеховському («Тячів») і Адріанові Пуканичу («Севлюш»), кращим гравцям матчу Дмитру Антошину («Тячів», кращий бомбардир свого колективу) та Михайлові Чедрику («Севлюш»). Окремо хотілося б виділити Адріана Пуканича. Він здобув перший трофей як тренер, відзначився двома голами й передачею безпосередньо в грі та став кращим бомбардиром турніру (14 голів), за що теж отримав приз.

Колективні нагороди – медалі й відзнаки – дісталися й власне командам. Вони продемонстрували чудову гру і справжній закарпатський футбол.

Турнір увійде в історію й іще з однієї причини. Він став благодійним. А отже, щонайменше 130 тисяч гривень буде перераховано від команд на потреби ЗСУ. А це теж внесок у нашу загальну перемогу над ворогом!

Благодійний турнір на честь воїнів ЗСУ. Фінал

СК «Тячів» – ФК «Севлюш» (Виноградів) – 2:3

Середнє. Стадіон «Виноградар». 23 квітня. Сонячно. 21 градус тепла.

Голи: Михайло Лозинець, 56; Іван Дроздов, 74 – Михайло Реплюк, 25; Адріан Пуканич, 27, 77.

Арбітр: Михайло Райда (Іршава).

Асистенти арбітра: Сергій Рущак, Андрій Касаткін (обидва – Ужгород).

Делегат ЗАФ: Іван Староста (Іршава).

Попередження: Дмитро Антошин, 31; Сергій Чигур, 90+6 – Валентин Великий, 80; Владислав Сидоренко, 90+1.

СК «Тячів»: Юрій Пахомов, Андріан Бабич, Дмитро Антошин, Олександр Антошин (Іван Дроздов, 65), Ярослав Ільков, Василь Манжос, Сергій Чигур, Андрій Мерцин, Андрій Русин, Ігор Кладов (Вадим Волошинський, 81), Михайло Лозинець.

Тренер: Павло Оржеховський.

ФК «Севлюш»: Владислав Сидоренко, Руслан Гогерчак, Іван Веждел, Василь Куделко, Валентин Великий (Олександр Логойда, 82), Євгеній Русин, Антон Береш (Даніель Баник, 61), Юрій Чонка, Адріан Пуканич (Михайло Керечан, 90), Михайло Чедрик (Богдан Котляр, 90), Михайло Реплюк.

Тренер: Адріан Пуканич.

Володимир ТАРАСЮК, ЗАФ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.